k2 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Problem pojawil sie po zainstalowaniu karty sat Dvb skystar2. Moj pc laczy sie z netem bezpośrednio poprezez modem neostrady na USB [sagem@800] Przez mojego pc jest udostepniony net poprzez kabel sieciowy. Udostapnianie netu zostalo skonfigurowane poprzez standardowego kratora sieci windows. I wszytko chulao bez problemu. Po skonfigurowanie netu na moim pc, jakkolwiek komputer polaczony przez sieciowke do mojego mial net. Sprawa skompliowala sie po zainstalowaniu kart DVB skyskar 2. Jest ona widoczna jako karta sieciowa. Od tego czasu nie mam synalu na kablu, w ogole, nie moge ani przeylac plikow miedzy komputerami ani udostpniac netu. W czym moze byc problem?? Edytowane 2 Grudnia 2006 przez k2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 oto taki blad sie pojawia: pomoze ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 a sprobuj poustawiac recznie IP i koniecznie bramy i DNS na kompa udostepniajacego .... ja mam tak ze na klientach brama i DNS to moj serwer (komp z dostepem do netu) i wszystko chula.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jeszcze raz odpalić kreatora udostępniania połączenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jeszcze raz odpalić kreatora udostępniania połączenia? heh robiłem to wilelokrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A może zacznij pisać tak, żeby dało się normalnie czytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 1. Wyłacz skyStar2 w połaczeniach sieciowych 2. Udostepnij na nowo połaczenie internetowe w Internet ADSL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk4 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam Może się myle ale co to za ades IP i maska podsieci adres IP powinien dla karty sieciowej między dwoma kompami zawierać się między 192.158.0.1 do 192.168.0.255 Brama podsieci powinna byc taka sama dla kompów czyli 255.255.255.0 grupa robocza taka sama !!!! inaczej nic z tego nie bedzie Czyli komp 1 IP 192.168.0.1 maska 255.255.255.0 Brama domyślna --czysto i reszta czysto potem ok restart i teraz drugi komp IP 192.168.0.2 ( do 255) maska 255.255.255.0 grupa robocza taka sama jak na kompie nr1 Brama domyślna kompa nr2 192.168.0.1 Preferowany serwer DNS 192.168.0.1 ok restart i musi działac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...