buu6 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 witam wsystkich (nie wypada sie nie przywitac :P ) mam pewien problem/y ze zlozeniem kompa przesledzilem wiele topicow na forum ale ciagle nie moge sie zdecydowac jaka plyte pod AM2 wybrac potrzebuje czegos niezlego do OC i w przyzwoitej cenie nf4 czy moze nf5 ? z zasilka raczej nie bedzie problemow ale zaproponujcie cos bedzie sluzyl miedzy innymi do grania ,wystarczy ze beda plynnie chodzic aczkolwiek bebechow nie bede wymieniac za chwile wiec to co teraz kupie musi mi wystarczyc na dluzszy czas posiadam : -budke -samsunga SATA 2 80 gb -seagate SATA 2 320 gb + procka sempa 3k+ 512 kingstona 400 i plyte pod agp i gf 32 <-- (all idzie na wymiane w znaku , tylko tam robie zakupy ) doszedlem do wniosku ze nie ma sensu ladowac sie w karte itd itp pod agp tak wiec chce nowego kompa a chce kupic : AMD Athlon 64 3000+ Orleans BOX (Socket AM2, 64bit) GeForce PCI-E 7300GT Galaxy DDR3 1,2ns Zalman 256 MB DDR2 2x512MB PC-667 Goodram Arctic Freezer 64 Pro mobo ? zasilka ? hm jesli macie jakies sugestie rady piszcie piszcie moze 1gb w jednej kosci lub kosc 512 ? albo jakis slabszy model galaxy ? za doradzenie i pomoc z gory big dzieki (a teraz ide spac :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Będziesz chciał kręcić procka? Jeśli tak to może płytę Biostara na nForce550? Jeśli nie to może MSI K9N Neo-F. Z zasilaczy polecam jakiegoś Chiefteca, chyba, że masz więcej kasy to może Toppower lub nawet Tagan :) Lepiej 2x512, będziesz miał duala, a jak będziesz chciał wymienić pamięci to sprzedaż obie kości i kupisz sobie 2x1GB. Co do grafy to gorszej nie ma, chyba, że chcesz coś na 64-bitowej szynie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 mogłbyś się pokusić o 7600gs 128mb:>, a plyte , z tego co wiem to duzo ludzi bierze na nf4, takie jak dfi, czy abit k9n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Mobo to Biostar, DFI na nForce 4 Grafa to może 7600GS DDR3 od Palit'a (366zł w morele.net, 256mb) Zasiłka to zależy od funduszy, za ~100zł to Modecom MC, Chiftec 350w. Drożej to Topower naprzykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Mam pytanie żeby nie zakladac nowego tematu. Mam zasiłke Fortrona 350W i czy ten fortron pociągnie mi np. 2 zdzenie + Asus M2N-E lub Dfi + 1GB ram i grafe 7600GS, no i dysk, napedy... ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Mam pytanie żeby nie zakladac nowego tematu. Mam zasiłke Fortrona 350W i czy ten fortron pociągnie mi np. 2 zdzenie + Asus M2N-E lub Dfi + 1GB ram i grafe 7600GS, no i dysk, napedy... ??? Gdy będziesz miał jeden dysk i jeden dvd to dlaczego nie miałoby Ci pociągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 to ja tez sie podepne pod topic co byscie wybrali, głównie chodzi mi o stabilnosc/ewentualne co abita na am2 tego kn9 nf4u czy biostara tforce? wszystko ma działąc z x2 3600/3800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Mobo - DFI Infinity NF Ultra II-M2 lub Biostar TForce Nf4. Grafika - Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3. Fortron powinien to spokojnie pociągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Gdy będziesz miał jeden dysk i jeden dvd to dlaczego nie miałoby Ci pociągnąć.No właśnie to są 2 dyski pod sata i dwa napędy ( jedna nagrywara). A Intel Core 2??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Napisz priva do Benito (on ci to wyliczy). Na starcie chyba liczone jakieś wyrównanie 40 watów (nie wiem o co tu chodzi) jeden dysk to 25 watów grafika 7600 to 50 watów cdrom 20 watów, ale to nie jest stałe obciążenie (jednak liczone jako stałe)pPłyta główna 25 watów wiatrak 5 watów floppy driver 2 waty ram róznie (20 watów) uSB i inne pierdółki x3 (10 watów) Oczywiście to jest stara ma wiedza, mogło się coś zmienić. Tutaj jest jeden z lepszych kalkulatorów obciążenia, można to gdzieś podpiąć: http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp Edytowane 4 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 heh robiłem wszystko dokładnie ten sprzet co mam teraz i wyszo mi 405W :-P . Ale dzięki wiem już wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 a co tu kalkulować Fortron 350W uciągnie wszystko :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 mobo to biostar tforce 4 ultra kolega ma dobra plytka ;) jest dzial o niej :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buu6 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) tak mam zamiar podkrecac i karte i procka :] zdecydowalem sie na biostara i teraz wyglada to nastepujaco AMD Athlon 64 3000+ Orleans BOX (Socket AM2, 64bit) DDR2 2x512MB PC-667 Goodram GeForce PCI-E 7600GS DDR3 1,2ns 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit) Biostar Tforce4 U AM2 (nVidia nForce4 Ultra) [DDR2, PCI-E] Arctic Freezer 64 Pro zasilka tak patrze na zasilki tagana topowera i chiefteca (do 200 zl wiecej chyba nie trrzeba wydawac do tej konfiguracji ?) i dochodze do wniosku ze nieco roznia sie od siebie, wszystko jedno jaki wezme byle za 200 zl czy moze jest w tym przedziale cenowym siakas pereleczka godna uwagi ? :> hm a ta karta z morele.net to bodaj 450/1000 fajnie bo jest tania ale czy nie lepiej dolozyc te 200zl ~~ i miec 500/1400 ? czy nie warto ? Edytowane 4 Grudnia 2006 przez buu6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...