no13 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 W najnowszych grach (tj. z 6 miesiecy) problemu praktycznie nie ma. Ale w starszych grach w d3d zdarzają się dziwne zacinki, polega to na tym że niby jest to 80 FPS a gra skacze, jakby w kompie bylo z 32 ramu. Na opengl jest duzo lepiej ale tez takie cos sie czasami zdarza. Wymiana driverów nie pomaga (2,4 2,5 3,0).W98se. A 1700@2100 & 512 SDR & BV 80GB męcze się z tym już kupe czasu i nikt nie moze mi pomóc, z tego co mi wiadomo to inni też mają(mieli) takie problemy r8500le firmy xpert vision Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Hmm coś ostatnio dużo osób ma ten problem, czyżby radki miały jakąs wade :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 W jakich grach coś takiego występuje?? Ja gram malo, ale jakoś tego nie zauważyłem. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ja mam ten sam efekt, gdy w 3DMarku2001 włącze AA i wtedy niby mam te 40 klatek a tak naprawdę wygląda to, jakby zrywa i za chwilę się tnei i znowu... Ale nie wiem, czego to wina??? Może ilości ramu w Aperature size??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 np. Tactical Ops coś ci mówi ?? ale Maluch Sim też tak chodzi - tutaj to juz porazka zajmuje 6 MB: http://www.maluch.carsim.prv.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Mi maluch sim dobrze chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 masz jakąs dobrą karte, ja mam boba i musze cierpieć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 To może być kwas z vsync, spróbuj włączyć i wyłączyć w sterach i zobaczyć różnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 nic :> nawet miałem jakiś program "dontlinkthefile_3danalyzer-v174" ktory "miał" to zniwelowac a on g**no daje ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Nie tylko radeony mają taki problem, mój MX400(Leadteka) w niektórych grach zachowuje się podobnie, jedyne sterowniki, na których nie było takich przycięć to detonatory 27cośtam (nie pamiętam dokładnie, bo nie należały do najszybszych, a wziąwszy pod uwagę moją grafe używanie wolnych sterowników nie jest rozsądne :) ) Następna grafika będzie od ATI - nie popełnia się dwa razy tego samego błędu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 dokladnie i dlatego wracam na nvidie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 dokladnie i dlatego wracam na nvidie ;) A ja caly czas siedze na NV, bo narazie niemialem problemu, i wszystko chodzilo tak jak oczekiwalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 to przycinanie(tzw stuttering) to znany problem na radeonach. Rozwiazaniem sa rozne rzeczy, sugeruje poczytac forum www.rage3d.com, u kazdego prawie skutkuje co innego: 1.aperuture size na 4 mb ;) 2.inne sterowniki 3.wylaczanie procesow dzialajacych w tle, np antywira i firewall'a 3. wiele wiele innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...