Skocz do zawartości
Davidis

Jaką Płyte Główną Kupić Pod S939 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce sobie kupić nową płyte główna pod procesor AMD Athlon 64 s939 (prawdopodobnie SD 3700) płyta musi posiadać złącze AGP nie zamierzam robić OC ma byc stabilna i dobrej jakosci

Płyty które mam na oku:

gigabyte K8V-939

gigabyte K8NSC-939 (ewentualnie K8NS-939)

epox EP-9NDA3I

epox Ep-9HDAI-A939

Jak macie jeszce inne propozyjce to przedstawcie

Prosze o pomoc w wybraniu wlasciwej plyty

Z gory dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Popieram, a jak coś to tylko AsRock 939Dual-SATA masz i pcie i agp ....

Ale jaka cena... Taniej czasami można mieć DFI Infinity RS 482. Bierz epoxa na nf4 jeżeli znajdziesz albo dfi na nf4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASROCK'a nie ma nigdzie (chyba ze nie umiem szukac) a co do PCI E to nie mam kasy na karte graficzna pod te zlacze a mam nienajgorszego FX5900 wiec pozostaje mi tylko AGP a jak bede kupowal grafike pod PCI E to wymienie plyte tylko i bedzie dobrze narazie chce uciec bo posiadam AMD Athlon XP 1700+

Wiec prosze o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowie ~r9200 :-P

edit:

Małe OT, kiedy ja ostatnio w cos grałem :rolleyes: będzie z 5 miesiecy :lol:

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To to nie za dobra :D to doradz cos pod AGP mowie ze zamierzam do 2 lat i tak zmienic plyte i grafike a pozatym slyszalem ze wyszlo PCI E 2 :] I z tego co wiem AGP i PCI E minimalnie sie roznie wydajnoscia a grafiki pod AGP nadal produkuja wiec nie jest jeszcze tak zle :D

Wlasnie znalazlem ktos pisal ze mial okazje uzywac tej plyty i jest to klapa podaje link do plyty bo jest tylko jedna pod AGP

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...alDDR_Seri.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

@Grzechu_1990 ma chyba ją na sprzedaż dry.gif

Już prawie kupiłem ;]

Ale wracając do tematu, największe głupstwo jakie zrobisz to kupisz płyte z agp. Teraz wiem coś o tym trochę. Na pci-e są WYDAJNIEJSZE i TAŃSZE karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zrobie glupstwo ale i tak chcialbym wiedziec jaka plyte radzicie pod AGP :] przejzalem ceny na allegro gforce 6600gt pod PCI E jest po okolo 300zl a tyle nie mam jak za plyte i procek wydam do 500zł a zwyklego 6600 nie warto kupowac :D NO PLISKA napiszcie jaka plyta pod AGP !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj swojego "nienajgorszego" FX5900 i kup jakas uzywke na PCI-E za uzyskana kase. Jak za rok czy dwa bedziesz chcial zmienic grafe, to kupisz nowa po prostu, bez koniecznosci bujania sie z wymiana plyty. Tym bardziej, ze socket 939 juz konczy zywot i moze sie okazac, ze zadnych porzadnych juz plyt nie bedzie.

Podejscie "teraz kupie na AGP a za rok, dwa wymienie plyte + grafe" jest bez sensu, bo za ten rok-dwa to i plyta i grafa beda warte smieszne grosze. Lepiej pchnij je teraz, poki jeszcze mozna za nie wziac jakies sensowne pieniadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci sprzedam za 500zl dfi rs482 z 22,5miecha gwary i gf 6600 galaxy GE@GT ultimate 13miechow gwary i sprzedaz swoje klocki i duzo nie dolozysz ten galaxy to wersja gamer edition i od GT rozni sie ze ma 50mhz mniej na rdzeniu ale oczywiscie wgram ci biosa od 6600gt ultimate bo to te same grafy nawet mam wszystkie 3zworki i pamiati 1,6ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

a co powiecie na ASROCK 939DUAL SATA2 ??

Ma i AGP i PCI icon_biggrin3.gif chyba ze sa jeszcze inne plyty na AGP i PCI

PS przypominam ze zalezy mi na stabilnosci a rozne sa opinie o tej plycie

Jeżeli gdzieś jeszcze znajdziesz w normalnej cenie...

A z tym ecs'em uderzyłeś jak łysy grzywką o kant kuli :?

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba kuli

a co w nim takiego zlego ?

jest pod 939, ma zlacze agp i jak napisal: nie zamierza robic OC, co najwazniejsze nie jest droga zwazywszy na to ze za rok bedzie zmienial plyte, grafike itd wiec nie poleci na zbyt duze koszty z ta plyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Płyta jest beznadziejna, za rok 939 może być historią (w sumie już jest). costi dobrze napisał. Bierz pci-e i sprzedaj ten złom co sie zwie 5900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi