Skocz do zawartości
Davidis

Jaką Płyte Główną Kupić Pod S939 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta jest beznadziejna

pewnie nawet nie miales doczynienia z ta plyta a swoja wypowiedz zasugerowales tym: ECS

Davidis tez ci radze zmienic na pcix ale skoro nie masz kasy a potrzebujesz zmienic koniecznie plyte to sadze ze az tak zbytnio nie bedziesz stratny o te 160zl a za rok kupisz juz calkiem nowa platforme i nie bedziesz bardzo do tylu z kasa,

linka do sklepu: http://sklepwgk.pl/prod.php?id=NFORCE3-A939

edit:

maly tescik tej plyty tylko ze pod 754, wcale tak zle nie wypada

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158-17

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a jakbym kupil ta grafike pod PCIe to jaka plyte proponujecie za okolo 200 zl ??

THX za poparcie gdybym mial teraz kase to napewno bym kupil PCIe ale nie mam :( sprobuje jeszcze sprzedac moja i kupic jakas uzywana 6600GT sorki za pomylke ale mam FX 5700 (tyle ze z wejsciem WIFI) :( i sprawdzalem na allegro to za 200 zl bedzie ja ciezko sprzedac :(

a co dopiero kupic za 200zl 6600gt :)

Jak tylko dostane ASROCKa to chyba go kupie a jak nie to moze wezme ta ECS tylko czy ona jest stabilna ?? bo nie chce podkrecac procka ale zalezy mi aby komp sie nie wieszal, nie restartowal itp :)

I tak jak mowisz potem 160zl straty to nie duzo i jeszcze jak ja sprzedam jako uzywana to nie bedzie tak tragicznie :)

Edytowane przez Davidis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: Co robi wejscie(?) WIFI na karcie graficznej? :blink: Chyba, ze VIVO miales na mysli...

200zl to nie tak zle - ja 6600GT AGP sprzedalem za 320zl, co starczylo mi na zakup 7300GT Galaxy z podpisu bez dokladania kasy.

Idealny bylby Asrock Dual-SATAII/VSTA, ale niestety spozniles sie o jakies pol roku i teraz te plyty kosztuja bajonskie sumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALE GAFA :/ masz racje mialem na mysli VIVO :P pomylka :) WIFI to bezprzewodowy internet z ktorym ostatnio mialem czesto do czynienia i to chyba przyzwyczajenie :)

A czym sie rozni VSTA od zwyklej ?? np tej http://www.ps.com.pl/index.php?module=sklep&ix=77854

Tata ma kolege co pracuje w sklepie komputerowym i powiedzial ze jest w stanie zalatwic taka plytke ale powiedzial ze one sa do niczego :)

Edytowane przez Davidis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ... ale koleś ma oko...

A teraz cos z zupełnie innej beczki. Kupuję kompa dla dzieciaków.... taki coby GTASA i NFSU:U działały płynnie na tym .. a moze i coś więcej w przyszłości. Chodzi mi o to ze upatrzyłem SanDiego 3700+ w przyzwoitej cenie i dlatego chce zapytać:

Brać konkretnie firmę np: Asus Abit ? (jeśli tak to jaki model) czy polować na konkretny chipset (jeśli tak to jaki - Uli chyba debesciak co ?? ) gieneralnie to na kompa mam okło 1 K debilarów polskich więc niewiele ... liczę się równiez z zakupem jakiegoś taniego graficzydła na PCI-X no i oczywiście jakowaś buda i zasiłka ... podejrzewam że Chieftec 350 W to absolutne minimum... w sumie komp nie będzie kręcony ani tyci ... przynajm,niej nie przez dzieciaczki :> (wujek też się chce pobawiuńciać czasyma ) więc generalnie mam zaciesnione timingi cashowe na maksa ... ale zawsze jest jakies ale :D ... To jak .... towarzysze .... pomożecie ?

btw. Monitury i inne takie tam odpuszczamy bo to jest w nadwyżce nawet .. a ja sam intelowiec więc na AMD się za bardzo nie znam co i jak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym sie rozni VSTA od zwyklej ?? np tej http://www.ps.com.pl/index.php?module=sklep&ix=77854

Tata ma kolege co pracuje w sklepie komputerowym i powiedzial ze jest w stanie zalatwic taka plytke ale powiedzial ze one sa do niczego :)

Nazwa i zintegrowana karta dzwiekowa. Reszta jest ta sama. VSTA jest chyba troche gorsza do OC ze wzgledu na mniejszy wybor (lub calkowity brak) modowanych biosow, ale tez mozna cos na niej pokombinowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to bez problemu moge brac ta zwykla jak tylko dostane :)

Wlasnie tez chce sobie kupic ten procesor :) http://www.allegro.pl/item146120771_amd_at...r_promocja.html

Znalazlem karte pod PCi E do 200zl co myslicie o X700 ?? i jaka wtedy plyte do tego pod 939 do okolo 200zl ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi