Skocz do zawartości
MeoPL

Hmm Zamiana S939 Na 775

Rekomendowane odpowiedzi

Tak patrząc na postęp techniki jestem przerazony i zflustrowany co dopiero kupilem sprzet niespelna 2 miechy temu a juz ze tak powiem s939 powoli wyplywa z obiegu nie beda juz nowe mobo produkowane procesory tak samo;/ lipa na maksa za duzy postep.Pomyslalem sobie moze zmienic sprzecik juz na dwujadrowke a co za tym idzie raczej bym wzial c2d + plytka i teraz mam dylemacik biostara asusika czy gigabyte na forum tego mnostwo jest chcialbym zeby plyta nie kolidowala z koscmi ramu patrioty 2x512mb (800)DDR2 . Myslalem nad zmiana cos kolo marca kwietnia plytka mobo i ram do tego juz zbieram na r600 bo postanowilem ze to moglbym miec .

Moze ktos bedzie chetny kupic tutaj z forum moj nie katowany sprzecik jak narazie czyli:

DFI RS482 + a64 SD 3700+ i do tego kupione niedawno od uzytkownika z ppc niezle memki co smigaja na 255mhz cl3 v1,6 patrioty llk 2x512MB . Co o tym myliscie oplaca sie zmienaic taki sprzet jak mam czy zostawic i dokupic tylko karte grafiki . Z góry dzieki za jakies trafne sugestie zwiazane z moim skromnym problemem . Napiszcie jaka plytka glowna i ramy 800 zeby mogl niezle skrecic tego c2d . To na tyle Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrząc na postęp techniki jestem przerazony i zflustrowany co dopiero kupilem sprzet niespelna 2 miechy temu a juz ze tak powiem s939 powoli wyplywa z obiegu nie beda juz nowe mobo produkowane procesory tak samo;/ lipa na maksa za duzy postep

No to nie ma znaczenia, że coś nie jest produkowane, przecież ludzie jeżdżą FSO. Może kupić dwardzenie pod 939. Jest wybór, a jak płyta padnie, to dadzą nową, może nawet na nową podstawkę. Co ci przeszkadza w tym SanDiego, ja też jeżdżąc Mercedesem 2.6 nie przesiadam odrazu na V8, bo jest coś szybszego.

Myslalem nad zmiana cos kolo marca kwietnia plytka mobo i ram do tego juz zbieram na r600 bo postanowilem ze to moglbym miec .

No to napisz taki Topic w marcu lub kwieteniu.

Moze ktos bedzie chetny kupic tutaj z forum moj nie katowany sprzecik jak narazie czyli:

DFI RS482 + a64 SD 3700+ i do tego kupione niedawno od uzytkownika z ppc niezle memki co smigaja na 255mhz cl3 v1,6 patrioty llk 2x512MB .

Ale to chyba nie ten dział, dodaj to w kwietniu w Sprzedam ;)

Co o tym myliscie oplaca sie zmienaic taki sprzet jak mam czy zostawic i dokupic tylko karte grafiki

Zawsze się opłaca zmieniać, bo coś jest ładniejszego, mocniejszego, szybszego i nowszego, ale czy te 2.6 jest warte dopłacenia x zł. na V8, bo potem będzie V12 itd. Ja bym poczekał, bo Core2Duo będzie w 45 nm od marca, więc już sobie wyobrażam jak się podkręca.

Z góry dzieki za jakies trafne sugestie zwiazane z moim skromnym problemem

No dokładnie drobny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi