Skocz do zawartości
case

czym to chlodzic 2600+

Rekomendowane odpowiedzi

moj aluminiowy spire przestal wyrabiac :)

1700+@fsb 166 x 12.5 = 2600+ i 1.85V core to dla niego troche za duzo

w stresie 59 stopni , da sie to schlodzic jakims AC do temperatury 45-50 stopni ? i przy okazji zeby nie ryczal jak suszarka :)

moge wydac kolo 130-150 zl na wiatrak , czy pchac sie odrazu w WC ale tu koszty dwa razy wieksze conajmniej

juz sam nie wiem co robic , napalilem sie troche na volcano v7+ bo troche na forum o nim poczytalem , ale to podobno suszarka nawet na low :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

to oczywiste ze Vulcano 7+ sobie poradzi ale przy okazji zagłuszy radio i telewizje :), poszukaj czegos co jest cichsze, moze cooler master z seri silent ?? spotkałem sie z bardzo pozytywnymi opiniami, pozatym nie kosztuje az tak wiele jak Vulcano 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TheramlRight SLK900 + jakiś cichuśieńki wiatraczek 92x92 wymiata mocno V7+ w High moze tez SLK800 ewentyalnie AX7... A z tych dostepnych w naszym po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ycm kraju to Volcano 9 jesli ma byc cihy lub wlasnie V7+ w trybie low

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj aluminiowy spire przestal wyrabiac :)

1700+@fsb 166 x 12.5 = 2600+ i 1.85V core to dla niego troche za duzo 

w stresie 59 stopni , da sie to schlodzic jakims AC do temperatury 45-50 stopni ? i przy okazji zeby nie ryczal jak suszarka :)

moge wydac kolo 130-150 zl na wiatrak , czy pchac sie odrazu w WC ale tu koszty dwa razy wieksze conajmniej 

juz sam nie wiem co robic , napalilem sie troche na volcano v7+ bo troche na forum o nim poczytalem , ale to podobno suszarka nawet na low :(

sporo go pojechales :P i to dotego na kulerze zwyklym ;)

ja mam jamicona 730 miedzianego i na mim sprzecie ponizej w stresie mam 42*C :)

qp vulkano ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup Titana TTC-CU5TB. Cały miedziany, obroty coś koło 4500-5000rpm, temp. w stresie będzie koło 40-42 stopni. Koszt 99zł. Już parę kompów ludziom tak złożyłem (oczywiście z wykręconym 1700+) i każdy go sobie chwali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a slyszeliscie o czyms takim ?

Dynatron DC1206BM-O został zaopatrzony miedziany radiator o bardzo dobrych parametrach odprowadzania ciepła.

Technologia Skiving pozwoliła na uzyskanie 60 niespotykanie cienkich żeberek

bo cena i paramerty wydaja sie super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei moge polecić Spire Whisper Rock III (42 CFM przy 3000 rpm). XP 2.2 GHz przy 1.8 VCore mam 45 stopni przy zamkniętej obudowie i zupełnym braku wentylacji :) Komp jest wyciszony na maksimum swoich możliwości :D Dla mnie bomba za 60 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maniac"]Ja z kolei moge polecić Spire Whisper Rock III (42 CFM przy 3000 rpm). XP 2.2 GHz przy 1.8 VCore mam 45 stopni przy zamkniętej obudowie i zupełnym braku wentylacji :) Komp jest wyciszony na maksimum swoich możliwości :D Dla mnie bomba za 60 zł :)

mam wlasnie takiego spire i mi nie wyrabia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thermaltake dragon orb 3 też jest dobra propozycją:)

zdecydowanie NIE przeciez to odkurzacz-zobacz jakie on ma małe łopatki na wiatraku a nadrabia szybkoscia obrotowa. Ma ktos pomysł na przelotke na wiatrak 80x80 przy dragonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj procek chlodzi Titan, temp. 50 stres i 42 spoczynek

polecam do 2085 MHz, poniewaz wszystko powyzej 2150 MHz konczy sie blue screnem albo wychodzeniem z 3d marka

Wedlug zagranicznych recenzji Cooler Master XDream HAC-V81 jest berdzo dobry, sprawuje sie wprost wysmienicie jak na cene okolo 80 zl. - wiele porownuje go z V 7+, tu masz recki : http://www.coolermaster.com.hk/en/products...er/hac-v81.html

sam sie na niego napalilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a slyszeliscie o czyms takim ?

Dynatron DC1206BM-O  został zaopatrzony miedziany radiator o bardzo dobrych parametrach odprowadzania ciepła. 

Technologia Skiving pozwoliła na uzyskanie 60 niespotykanie cienkich żeberek

bo cena i paramerty wydaja sie super

jakis link ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym kupił water coolera kosztuje 110 zł i wogule go niesłychać  8)

By CCCP? :) Od Krzysia to raczej do takiego sprzeta sie nie nada, ale ludzie maja rozne gusta 8O

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TheramlRight SLK900 + jakiś cichuśieńki wiatraczek 92x92 wymiata mocno V7+ w High moze tez SLK800 ewentyalnie AX7... A z tych dostepnych w naszym <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kraju to Volcano 9 jesli ma byc cihy lub wlasnie V7+ w trybie low

A Ty masz glowe chlopie czy zgubiles ja na klopie? :roll: Tosz gosciu powiedzial ze chce 130-150 zeta wydac, za tyle to nawet SK-6 nie kupisz a Ty tu pitolisz farmazony, jakies SLK-900 ktorego przez najblizszy rok nie bedzie w Polsce a cena ze sprowadzeniem... ehh, ja bym juz Prometeie za te cene sprowadzil :lol:.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to oczywiste ze Vulcano 7+ sobie poradzi ale przy okazji zagłuszy radio i telewizje :), poszukaj czegos co jest cichsze, moze cooler master z seri silent ?? spotkałem sie z bardzo pozytywnymi opiniami, pozatym nie kosztuje az tak wiele jak Vulcano 7+

Na LOW nic nie zagluszy. Masz Volcano 7+, ze tak zapytam? Jak nie masz to nie wydawaj taiej opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TheramlRight SLK900 + jakiś cichuśieńki wiatraczek 92x92 wymiata mocno V7+ w High moze tez SLK800 ewentyalnie AX7... A z tych dostepnych w naszym <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kraju to Volcano 9 jesli ma byc cihy lub wlasnie V7+ w trybie low

A Ty masz glowe chlopie czy zgubiles ja na klopie? :roll: Tosz gosciu powiedzial ze chce 130-150 zeta wydac, za tyle to nawet SK-6 nie kupisz a Ty tu pitolisz farmazony, jakies SLK-900 ktorego przez najblizszy rok nie bedzie w Polsce a cena ze sprowadzeniem... ehh, ja bym juz Prometeie za te cene sprowadzil :lol:.

Pozdr...

buhahhahaha buhahahah

SLK800 kupi w granicahc 40$ czyli 160zł!

AX7 kupi za ~29$

a SLK900 ostatnio widziałem na promocji za 49$ więc w czym rpoblem??

a te kulerki miazdza wszytsko!!. Nie wliczam sporowadzenia ale niedlugo kazdy będzie sobie mógł sprowadzic cos zza ocenau taniutko i pierwsz wysylka ponoc gratis prawda NDX :) :) :) nie pitole zadnych farmazonów czeba mięc głowe od kombinowania... wtedy wszytsko sie ma... Preometia kosztuje ~550E! i nie jest warta tyle! ja mam FC za ~300zł... Aha btw. watpie zeby w tym zasranym kraju kupił w ogole SLK900...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ja polecam volcano 7+ jednak nie jest to cichy cooler. swego czasu uzywalem go do chlodzenia athlona xp 1800+@2000+ i spisywal sie znakomicie. jednak z przyczyn niezaleznych ode mnie musialem sprzedac athlona i volcano. jezeli chcesz miec cicho to bierz ktoregos z miedzianych zalmanow, ale nie wiem jak u nich z temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...