case Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 moj aluminiowy spire przestal wyrabiac :) 1700+@fsb 166 x 12.5 = 2600+ i 1.85V core to dla niego troche za duzo w stresie 59 stopni , da sie to schlodzic jakims AC do temperatury 45-50 stopni ? i przy okazji zeby nie ryczal jak suszarka :) moge wydac kolo 130-150 zl na wiatrak , czy pchac sie odrazu w WC ale tu koszty dwa razy wieksze conajmniej juz sam nie wiem co robic , napalilem sie troche na volcano v7+ bo troche na forum o nim poczytalem , ale to podobno suszarka nawet na low :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 volcano 7+ na pewno sobie poradzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 to oczywiste ze Vulcano 7+ sobie poradzi ale przy okazji zagłuszy radio i telewizje :), poszukaj czegos co jest cichsze, moze cooler master z seri silent ?? spotkałem sie z bardzo pozytywnymi opiniami, pozatym nie kosztuje az tak wiele jak Vulcano 7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 TheramlRight SLK900 + jakiś cichuśieńki wiatraczek 92x92 wymiata mocno V7+ w High moze tez SLK800 ewentyalnie AX7... A z tych dostepnych w naszym po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ycm kraju to Volcano 9 jesli ma byc cihy lub wlasnie V7+ w trybie low Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 TO czy Volcano to szuszarka zależy od tego jaki masz słuch. Jednym jęczy innym nie przeszkadza, najlepiej jakbyś miał okazje zobaczyć jak u kogoś to wygląda i samemu to ocenić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rice Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja to bym kupił water coolera kosztuje 110 zł i wogule go niesłychać 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 moj aluminiowy spire przestal wyrabiac :) 1700+@fsb 166 x 12.5 = 2600+ i 1.85V core to dla niego troche za duzo w stresie 59 stopni , da sie to schlodzic jakims AC do temperatury 45-50 stopni ? i przy okazji zeby nie ryczal jak suszarka :) moge wydac kolo 130-150 zl na wiatrak , czy pchac sie odrazu w WC ale tu koszty dwa razy wieksze conajmniej juz sam nie wiem co robic , napalilem sie troche na volcano v7+ bo troche na forum o nim poczytalem , ale to podobno suszarka nawet na low :( sporo go pojechales :P i to dotego na kulerze zwyklym ;) ja mam jamicona 730 miedzianego i na mim sprzecie ponizej w stresie mam 42*C :) qp vulkano ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Kup Titana TTC-CU5TB. Cały miedziany, obroty coś koło 4500-5000rpm, temp. w stresie będzie koło 40-42 stopni. Koszt 99zł. Już parę kompów ludziom tak złożyłem (oczywiście z wykręconym 1700+) i każdy go sobie chwali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a slyszeliscie o czyms takim ? Dynatron DC1206BM-O został zaopatrzony miedziany radiator o bardzo dobrych parametrach odprowadzania ciepła. Technologia Skiving pozwoliła na uzyskanie 60 niespotykanie cienkich żeberek bo cena i paramerty wydaja sie super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 thermaltake dragon orb 3 też jest dobra propozycją:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja z kolei moge polecić Spire Whisper Rock III (42 CFM przy 3000 rpm). XP 2.2 GHz przy 1.8 VCore mam 45 stopni przy zamkniętej obudowie i zupełnym braku wentylacji :) Komp jest wyciszony na maksimum swoich możliwości :D Dla mnie bomba za 60 zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja ci polecam: Titana TTC-CU5TB: http://allegro.pl/show_item.php?item=10289893 Zalman 3100: http://allegro.pl/show_item.php?item=10223524 Spire Whisperrock(zajebiscie cihcy) przepraszam za wyrazenie:D: http://allegro.pl/show_item.php?item=10209888 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 maniac"]Ja z kolei moge polecić Spire Whisper Rock III (42 CFM przy 3000 rpm). XP 2.2 GHz przy 1.8 VCore mam 45 stopni przy zamkniętej obudowie i zupełnym braku wentylacji :) Komp jest wyciszony na maksimum swoich możliwości :D Dla mnie bomba za 60 zł :) mam wlasnie takiego spire i mi nie wyrabia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 case a jaka masz temp?? ze ci nie wyrabia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 sorki za glupie pytanie.... przciez masz 59 w stresie:) wycofuje pytko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 thermaltake dragon orb 3 też jest dobra propozycją:)zdecydowanie NIE przeciez to odkurzacz-zobacz jakie on ma małe łopatki na wiatraku a nadrabia szybkoscia obrotowa. Ma ktos pomysł na przelotke na wiatrak 80x80 przy dragonie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 moj procek chlodzi Titan, temp. 50 stres i 42 spoczynek polecam do 2085 MHz, poniewaz wszystko powyzej 2150 MHz konczy sie blue screnem albo wychodzeniem z 3d marka Wedlug zagranicznych recenzji Cooler Master XDream HAC-V81 jest berdzo dobry, sprawuje sie wprost wysmienicie jak na cene okolo 80 zl. - wiele porownuje go z V 7+, tu masz recki : http://www.coolermaster.com.hk/en/products...er/hac-v81.html sam sie na niego napalilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 a slyszeliscie o czyms takim ? Dynatron DC1206BM-O został zaopatrzony miedziany radiator o bardzo dobrych parametrach odprowadzania ciepła. Technologia Skiving pozwoliła na uzyskanie 60 niespotykanie cienkich żeberek bo cena i paramerty wydaja sie super jakis link ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 u mnie (podpis) Volcano9@2500-2750 temperaturki do 52st.C w stresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja to bym kupił water coolera kosztuje 110 zł i wogule go niesłychać 8)By CCCP? :) Od Krzysia to raczej do takiego sprzeta sie nie nada, ale ludzie maja rozne gusta 8O Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 TheramlRight SLK900 + jakiś cichuśieńki wiatraczek 92x92 wymiata mocno V7+ w High moze tez SLK800 ewentyalnie AX7... A z tych dostepnych w naszym <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kraju to Volcano 9 jesli ma byc cihy lub wlasnie V7+ w trybie lowA Ty masz glowe chlopie czy zgubiles ja na klopie? :roll: Tosz gosciu powiedzial ze chce 130-150 zeta wydac, za tyle to nawet SK-6 nie kupisz a Ty tu pitolisz farmazony, jakies SLK-900 ktorego przez najblizszy rok nie bedzie w Polsce a cena ze sprowadzeniem... ehh, ja bym juz Prometeie za te cene sprowadzil :lol:. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 to oczywiste ze Vulcano 7+ sobie poradzi ale przy okazji zagłuszy radio i telewizje :), poszukaj czegos co jest cichsze, moze cooler master z seri silent ?? spotkałem sie z bardzo pozytywnymi opiniami, pozatym nie kosztuje az tak wiele jak Vulcano 7+Na LOW nic nie zagluszy. Masz Volcano 7+, ze tak zapytam? Jak nie masz to nie wydawaj taiej opinii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 TheramlRight SLK900 + jakiś cichuśieńki wiatraczek 92x92 wymiata mocno V7+ w High moze tez SLK800 ewentyalnie AX7... A z tych dostepnych w naszym <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kraju to Volcano 9 jesli ma byc cihy lub wlasnie V7+ w trybie lowA Ty masz glowe chlopie czy zgubiles ja na klopie? :roll: Tosz gosciu powiedzial ze chce 130-150 zeta wydac, za tyle to nawet SK-6 nie kupisz a Ty tu pitolisz farmazony, jakies SLK-900 ktorego przez najblizszy rok nie bedzie w Polsce a cena ze sprowadzeniem... ehh, ja bym juz Prometeie za te cene sprowadzil :lol:. Pozdr... buhahhahaha buhahahah SLK800 kupi w granicahc 40$ czyli 160zł! AX7 kupi za ~29$ a SLK900 ostatnio widziałem na promocji za 49$ więc w czym rpoblem?? a te kulerki miazdza wszytsko!!. Nie wliczam sporowadzenia ale niedlugo kazdy będzie sobie mógł sprowadzic cos zza ocenau taniutko i pierwsz wysylka ponoc gratis prawda NDX :) :) :) nie pitole zadnych farmazonów czeba mięc głowe od kombinowania... wtedy wszytsko sie ma... Preometia kosztuje ~550E! i nie jest warta tyle! ja mam FC za ~300zł... Aha btw. watpie zeby w tym zasranym kraju kupił w ogole SLK900... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 :arrow: ja polecam volcano 7+ jednak nie jest to cichy cooler. swego czasu uzywalem go do chlodzenia athlona xp 1800+@2000+ i spisywal sie znakomicie. jednak z przyczyn niezaleznych ode mnie musialem sprzedac athlona i volcano. jezeli chcesz miec cicho to bierz ktoregos z miedzianych zalmanow, ale nie wiem jak u nich z temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...