Skocz do zawartości
lucas0

Mobo,cpu,gpu,mem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szerokie grono milosnikow sprzetu elektronicznego ;]

W najblizszym czasie bede mial mozliwosc wymiany kilku podzespolow w kompie. Tak jak w temacie bedzie to plyta, procek, grafika i pamieci. Przeznaczenie sprzetu - standard - uzytek domowy - filmy, muza, net, CS (inne gry od czasu do czasu). Zalezy mi zeby Vista ładnie chodzila, ale z tym to juz raczej nie powinno byc problemu :)

Teraz kwestia budzetu. Mam do wydania jakies ~1700 PLN. Sprzet bede mogl nabyc tylko i wyłacznie TUTAJ, takze bardzo bym prosil o wybór wlasnie tylko tego co jest w tym sklepie dostepne.

Sam sklanialbym sie ku nastepujacemu zestawieniu:

ASUS M2N-E, nForece 570 Ultra MPC

Athlon 64 3500 Socket AM2 tray+Spire SP792B12-UA

Jesli chodzi o pamiec, w ogole nie wiem na co sie zdecydowac. Dostepne sa tylko pamieci Kingstona i cos z tego trzeba wybrac. Nasuwa mi sie tutaj pytanie: jak duza bedzie roznica w wydajnosci/szybkosci pracy przy taktowaniu 667mhz a 800mhz. Czy w codziennym uzytku odczuje jakas duza roznice ?

Grafika - 7300gt / 7600gt / 7600gs (tą ponoć mozna wykrecic lepiej niz GT ? ) - tutaj tez prosilbym Was o pomoc w wyborze. Ofcors w oparciu o w/w cennik.

Na koniec pytanie odnosnie zasiłki. Obecnie na stanie jest marny codeshit 300W. Czy jesli sprzet nie bedzie podkrecany, to zasilanie mi wystarczy czy lepiej byloby zaopatrzyc sie w cos lepszego?

Mysle, ze to na tyle watpliwosci z mojej strony, jesli cos nowego sie urodzi bede pisal.

Z gory dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podac dlaczego tylko w tym sklepie?? Wybór jest tak ograniczony, że trudno coś dobrgo złożyć.

Procka bierz 3000+ BOX - chłodzenie BOXowe jest lepsze od tego Spire.

Płyta główna może być, chociaż z tego co słyszałem są w niej problemy z BIOSem.

Zasilacz - bał bym się podłączyć co kolwiek pod tego Codegena. Od razu zamawiaj jakiś porządny zasilacz.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożenie czegokolwiek w tym sklepie graniczy z cudem :mur: . Jest wiele znacznie lepszych sklepów niż ten , np. apollo.pl ( bardzo dobry sklep , sprawdzone :) ) . Odnośnie grafiki możesz śmiało kupić ( jeżeli starczy ci pieniędzy ) kupić 7600 GT ,a jeżeli braknie ci pieniędzy na 7600 gt możesz kupić 7300 GT od Galaxy z chłodzeniem Zalmana . Jeśli chodzi RAMy to myślę że dobrym wyborem będą Goodramy na kościach micron d9 lub Patrioty LLK .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi