lucas0 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam szerokie grono milosnikow sprzetu elektronicznego ;] W najblizszym czasie bede mial mozliwosc wymiany kilku podzespolow w kompie. Tak jak w temacie bedzie to plyta, procek, grafika i pamieci. Przeznaczenie sprzetu - standard - uzytek domowy - filmy, muza, net, CS (inne gry od czasu do czasu). Zalezy mi zeby Vista ładnie chodzila, ale z tym to juz raczej nie powinno byc problemu :) Teraz kwestia budzetu. Mam do wydania jakies ~1700 PLN. Sprzet bede mogl nabyc tylko i wyłacznie TUTAJ, takze bardzo bym prosil o wybór wlasnie tylko tego co jest w tym sklepie dostepne. Sam sklanialbym sie ku nastepujacemu zestawieniu: ASUS M2N-E, nForece 570 Ultra MPC Athlon 64 3500 Socket AM2 tray+Spire SP792B12-UA Jesli chodzi o pamiec, w ogole nie wiem na co sie zdecydowac. Dostepne sa tylko pamieci Kingstona i cos z tego trzeba wybrac. Nasuwa mi sie tutaj pytanie: jak duza bedzie roznica w wydajnosci/szybkosci pracy przy taktowaniu 667mhz a 800mhz. Czy w codziennym uzytku odczuje jakas duza roznice ? Grafika - 7300gt / 7600gt / 7600gs (tą ponoć mozna wykrecic lepiej niz GT ? ) - tutaj tez prosilbym Was o pomoc w wyborze. Ofcors w oparciu o w/w cennik. Na koniec pytanie odnosnie zasiłki. Obecnie na stanie jest marny codeshit 300W. Czy jesli sprzet nie bedzie podkrecany, to zasilanie mi wystarczy czy lepiej byloby zaopatrzyc sie w cos lepszego? Mysle, ze to na tyle watpliwosci z mojej strony, jesli cos nowego sie urodzi bede pisal. Z gory dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Możesz podac dlaczego tylko w tym sklepie?? Wybór jest tak ograniczony, że trudno coś dobrgo złożyć. Procka bierz 3000+ BOX - chłodzenie BOXowe jest lepsze od tego Spire. Płyta główna może być, chociaż z tego co słyszałem są w niej problemy z BIOSem. Zasilacz - bał bym się podłączyć co kolwiek pod tego Codegena. Od razu zamawiaj jakiś porządny zasilacz. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Poprostu musze tam kupic i tyle :) Na ile tego 3000+ bedzie mozna puscic ? Co z pamięciami i grafika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Sklepik słaby, nie można jakiegoś innego? W tym nic dobrego nie złożysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catcher Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Złożenie czegokolwiek w tym sklepie graniczy z cudem :mur: . Jest wiele znacznie lepszych sklepów niż ten , np. apollo.pl ( bardzo dobry sklep , sprawdzone :) ) . Odnośnie grafiki możesz śmiało kupić ( jeżeli starczy ci pieniędzy ) kupić 7600 GT ,a jeżeli braknie ci pieniędzy na 7600 gt możesz kupić 7300 GT od Galaxy z chłodzeniem Zalmana . Jeśli chodzi RAMy to myślę że dobrym wyborem będą Goodramy na kościach micron d9 lub Patrioty LLK . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...