VIBOR Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, mam obecnie zestaw jak w podpisie i planuję wzmocnić zestaw ewentualnie zmienić. mam ok 500-600 setek do wydania i myślałem na początku aby zmienić płytę główną na DFI LanParty Ultra-D (używana ok 380 pln) i w ten sposób wykorzystac moce drzemiące w procesorze i pamięciach ale wpadł mi do głowy pomysł aby zmienic całkowicie platforme na taki zestaw : ASUS P5B Deluxe, C2D 6300-6400 i pamięć 2 X 1 GB Patriot LLK 800DDR2( koszt ok 2400) i sprzedać swoje pamięci ,procesor oraz płyte (co powinno dać ok 1700 pln). Czy dobrze kombinuję ? Prosze o pomoc i sugestię . Edytowane 11 Grudnia 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Płyta - Biostar TForce na 965P Proc - C2D E6300 RAM- zapoluj na GoodRAMy na Micronach D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Czemu Biostar (słyszałem że one nie są za dobre do OC), Goodramy w wersji Pro są na micronach D9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Czemu Biostar (słyszałem że one nie są za dobre do OC), Goodramy w wersji Pro są na micronach D9? Test 13 płyt głównych dla Intel Core 2 Duo http://pclab.pl/art21863-18.html Bardzo dobre wrażenie zrobiła na nas płyta Biostar TForce P965 Deluxe. Kosztuje około 500 złotych, oferuje nienaganną wydajność oraz bardzo dobre możliwości podkręcania. Na plus należy zaliczyć dobrą konstrukcję PCB i niezłe możliwości rozbudowy komputera. Jest najtańszą płytą, wraz z którą dostarczane są ciekawe akcesoria, a które nie są ograniczone do jednej taśmy ATA i kabla sygnałowego Serial ATA. Wraz z płytą otrzymujemy wystarczający zestaw okablowania, słuchawki z mikrofonem i ładowarkę do telefonów komórkowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...