Skocz do zawartości
Złodziej

Syf W Tempie. Trojan Czy Może System Plików Się Sypie ? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w systemie folder tymczasowy. Od wczoraj jest tam coś dziwnego - mianowicie plik o nazwie (uwaga:):

Type%3dclick%26FlightID%3d83477%26AdID%3d118942%26TargetID%3d25215%26Segments%3d%26Targets%3d%26Values%3d25,31,43,51,60,72,82,100,110,150,181,194,197,212,438,531,557,598,62[1].htm

Lokalizacja tego pliku to:

C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika\Ustawienia lokalne\Temp\Temporary Internet Files\Content.IE5\OPYBGDQB\

Oczywiście normalny folder Temporary Internet Files jest tam gdzie być powinien.

Co to u licha jest ? Googluję w poszukiwaniu jakiegoś syfu, ale nie bardzo mam wyniki :(

I jak to usunąć ?!? Bowiem plik jest jakby go nie było. Ma wielkość 5245 bajtów. Ale folder, w którym się znajduje ma wielkość 0 bajtów i 0 plików w środku. Znalazłem w necie robaka (VBS.Yeno@mm/VBS.Entice) o takiej wielkości, ale to raczej nie to - nie ma wpisów w rejestrze ani pliku, które ten robal robi, no i Kaspersky ma to wykrywać. Pliku nie da się odczytać (w tym skopiować) ani usunąć.

Oprogramowanie, którego narazie używałem aby coś z tym zrobić to Kapsersky, Spybot S&D, HijackThis, Unlocker i... Total Commander, bo z poziomu eksploratora nie sposób nawet się do tego zbliżyć...

Teraz się wybieram do trybu awaryjnego, ale może ktoś z Was się spotkał z czymś podobnym i (oby) nie sypał się dysk (jeśli już to tylko system plików:) :( Czym zrobić loga ze smarta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... najlepiej HDTune imo ;)

Problem z pierwszego postu pewnie jest nierozwiązywalny na pniu, ale mam pytanie co do interpretacji wyników z programu HD Tune. Czy dobrze rozumiem, że wszystko w zakładce zdrówko na OK to dobrze ?

I druga sprawa niejako przy okazji. Mam 2 dyski. 1 ata, ale 2 sata. W przypadku dysku sata mam w zakłądce info zarówno supproted jak i active "udma mode 6 (ultra ata 133)". Czy ata 133 to taka sama prędkość (teoretyczna prędkość) jak sata (ten wolniejszy tryb) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy istnieje możliwość utworzenia partycji z folderu ?

Jeśli tak to jakim programem ?

(Nie mam teraz Partition Magic, ale przy łączeniu partycji tym programem zawartość jednej z nich była kopiowana do folderu na drugiej - tu mi chodzi o proces odwrotny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi