Skocz do zawartości
sansaba

Chłodzenie Core 2 Duo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów!!

Dojrzałem do zmiany chłodzenia boxowego mojego Intela. Wacham się między następującymi pozycjami:

1. Arctic Freezer 7 PRO

2. Coolermaster Hyper TX

3. Scythe Katana

Kryteria są w zasadzie tylko dwa - cisza i chłód, bo rozumiem że do mojej budy zmieści się każdy z wyżej wymienionych ??

Dziękuję za pomoc w wyborze - jeśli możecie to popierajcie swoje typy konkretnymi sugestiami :)

pozdrawiam

sansaba

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Firekage Hmmm... Nie zrozumieliśmy się - ja chcę wybrać coś z tych trzech podlinkowanych, ew. coś w tych kosztach co powyższe chłodziwa, a nie drożej ;) Ale dzięki za pomoc :)

P.S. No chyba, że znasz miejsce gdzie można coś z Twoich propozcyji zakupić za cenę moich...

pozdrawiam

sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałbym Freezer Pro 7 AC bo:

-ma wiecej heatpipe niz scythe

-wiatraczek nie przypomina (z wyglądu) takiego odrzutowca jak w coolermaster

-wazy najwiecej z nich

-jest najtanszy odziwo :)

Najtańszy bo był rozpakowany i może nie miec gwary i pasty ;) Przynajmniej ten podlinkowany

@ YogiCK - dlaczego te dwa i w tej kolejności ??

pozdrawiam

sansaba

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Forumowiczów!!

Dojrzałem do zmiany chłodzenia boxowego mojego Intela. Wacham się między następującymi pozycjami:

1. Arctic Freezer 7 PRO

2. Coolermaster Hyper TX

3. Scythe Katana

Kryteria są w zasadzie tylko dwa - cisza i chłód, bo rozumiem że do mojej budy zmieści się każdy z wyżej wymienionych ??

Dziękuję za pomoc w wyborze - jeśli możecie to popierajcie swoje typy konkretnymi sugestiami :)

pozdrawiam

sansaba

A ja bym wybrał Coolermastera... bo Freezera wszyscy mają, a w testach ten CM wypada bardzo podobnie. Poza tym bardzo ładne cacuszko :)

Tym niemniej wiele więcej Ci nikt o tym coolerze nie opowie, bo to dość nowe i w Polsce dopiero od niedawna dostępne.

Przeważnie ludzie korzystają z Freezerów i Katan - i zapewne tak Ci będą radzić... bo oni tak mają i konstrukcje są sprawdzone :)

Ale ja z ciekawości wziąłbym tego Hyper TX :rolleyes:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wybrał Coolermastera... bo Freezera wszyscy mają, a w testach ten CM wypada bardzo podobnie. Poza tym bardzo ładne cacuszko :)

Tym niemniej wiele więcej Ci nikt o tym coolerze nie opowie, bo to dość nowe i w Polsce dopiero od niedawna dostępne.

Przeważnie ludzie korzystają z Freezerów i Katan - i zapewne tak Ci będą radzić... bo oni tak mają i konstrukcje są sprawdzone :)

Ale ja z ciekawości wziąłbym tego Hyper TX :rolleyes:

Pozdrawiam

No własnie kusi mnie ten Cooler master - wygląda na to, że jezcze dodatkowo powiewałby mi na pamiątki, to już by było miło... Wogóle chętnie bym poczytał jakieś testy tego, bo IMO wygląda, że może być wdajniejszy i od AC i od Scythe... Natomiast ciekawe jak tam z hałasem ??

pozdrawiam

sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: :blink: :blink: Ożesz motyla noga ... w tym drugim tescie to są baaaaardzo ciekawe wyniki - poszukam jeszcze jakiegoś potwierdzenia, ale już mi się to podoba... Skoro z P4 tak sobie ładnie radził to z moim C2D poradzi sobie tymbardziej ...

pozdrawiam

sansaba

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: :blink: :blink: Ożesz motyla noga ... w tym drugim tescie to są baaaaardzo ciekawe wyniki - poszukam jeszcze jakiegoś potwierdzenia, ale już mi się to podoba... Skoro z P4 tak sobie ładnie radził to z moim C2D poradzi sobie tymbardziej ...

pozdrawiam

sansaba

Thermalright Ultra120 zdeklasował wszystko B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czemu jest taki wysoki? ;) Nie wlizie mi do upatrzonej obudowy (~16cm od laminatu do boku obudowy) :( Z Towerow, to tylko Ninja wejdzie na styk. Wsadzilbym BT, ale znowu nie wiem, czy wycinac pod niego dziure w boku, popsuje to chyba design... A obudowa to klasyczna Compaq od serwera Proliant M330 :)

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czemu jest taki wysoki? ;) Nie wlizie mi do upatrzonej obudowy (~16cm od laminatu do boku obudowy) :( Z Towerow, to tylko Ninja wejdzie na styk. Wsadzilbym BT, ale znowu nie wiem, czy wycinac pod niego dziure w boku, popsuje to chyba design... A obudowa to klasyczna Compaq od serwera Proliant M330 :)

To wsadź TR SI-128 :banana:

Tu masz opinię, która być może Cię zainteresuje w związku z temperaturą C2D:

http://www.cooling.pl/product_reviews_info...reviews_id=1361

:)

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi