mateusz641 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam, mam pewien problem. Dzisiaj, gdy próbowałem włączyć komputer, załączał się na ok 6-7s był czarny obraz, wydawał długi sygnał dźwiękowy i się wyłączał. Co może być tego przyczyną. Miałem ok miesiąca temu taki sam problem. Odłączyłem go od zasilania, lekko potrząsłem, podociskał podzespoły i wtyczki i działał. Dzisiaj jednak to nie pomogło. Jak myślicie co się stało i jak mogę zlikwidować usterkę. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Jaki config komputera?? Jaki zasilacz?? Ile i jakie były te piski?? Wróżek na tym forum nie ma, nie podałeś żadnych konkretów więc jak ci mamy pomóc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 [ciach!]ij z buta bude postawiona na srodku pokoju. </ironia> Skocze po kawe i z fusow powiem Ci nie tylko co dolega Twojemu pcetowi ale nawet ile masz miejsca na partycji systemowej </duza ironia> A powazniej :arrow: Moj samochod nie jezdzi. Dlaczego? Odpowiedz mi na to pytanie nic nie wiedzac o ww srodku transportu. Tak samo teraz mozemy Ci odpowiedziec na Twoje pytanie. Bez podania pelnej konfiguracji mozemy sobie co najwyzej postowac dla licznika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, mam pewien problem. Dzisiaj, gdy próbowałem włączyć komputer, załączał się na ok 6-7s był czarny obraz, wydawał długi sygnał dźwiękowy i się wyłączał. Co może być tego przyczyną. Miałem ok miesiąca temu taki sam problem. Odłączyłem go od zasilania, lekko potrząsłem, podociskał podzespoły i wtyczki i działał. Dzisiaj jednak to nie pomogło. Jak myślicie co się stało i jak mogę zlikwidować usterkę. Z góry dziękuję. :mur: moze odrazu trzeba bylo pociagnac z buta? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz641 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Konfig Amd duron 800mhz 256mb sdram 133mhz samsung 20gb geforce 2 64mb Pisk był jeden długi po ktorym komp sie wyłaczał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Hmm...IMHO brakuje Ci zasilacza i plyty glownej... Ale coz. Otworz bude i zobacz czy to-na-czym-jest-procesor nie ma spuchnietych kondensatorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz641 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Kondensatory są OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Skoro żeś już otworzył obudowę i sprawdziłeś stan kondensatorów, to mozesz od razu podać jaki masz zasilacz (firma) i jaką płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz641 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zasilasz Codegen 300W, model 300x Płyte mam z VIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zmień zasilacz na coś normalnego (nie Codegen, ColorsIt, Procomp, Tracer itd.). Co do płyty głównej, to to co podałeś to tylko nazwa firmy która jest producentem chipsetu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz641 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Nie będę już wkładał kasy w tego kompa, a za tą nazwę sorki pomyliło mi się po szybko kopiowałem, płyta główna z ECS. Dzięki za odpowiedzi. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez mateusz641 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 skad ja wiedzialem ze zasilacz zaczyna sie na literke C :rolleyes: wypnij wszystkie karty rozszerzen plus pamiec i wloz je od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jesli plyta glowna to model ECS K7VZA 1.0 lub 3.0 to wrzuc nowy bios ( jak nie wiesz o czym pisze popytaj bardziej doświadczonych kolegów ew. koleżanek ;). Mialem kiedyś podobny problem na tym modelu. Wgranie nowego biosu pomogło i kłopoty sie skonczyly. BTW. Nie kop nie bij kompa, bo mu bardziej zaszkodzisz. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...