Skocz do zawartości
Komornick

Sandiego 3700 1mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce kupić dobrego procka którego zamierzam OC. Znalazłem na aukcji link poniżej

http://www.allegro.pl/item147816182_amd_at...sze_do_o_c.html

...procek który po OC podobno dorównuje FX. Czy to możliwe ? Czy ktoś tam kupował ? I czy jest duża szansa że trafie dobrze kręcącego się procka ?

Mam ASUSa A8N-SLI i pamięci 2x512 Patriot XBLK PC4200, zasiłke Chieftec 360 W

Jaka jest szansa na osiągnięcie stabilnego 2.9 GHz na moim chłodzeniu na minimalnych obrotach (Pentagram 100-Cu), czy sugerujecie zmianę chłodzenia. Ważna jest dla mnie cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci jedno. Cena smierdzi...Ten sklep czasami robi myczek z kredytowaniem sprzetu. Dam ci przyklad. Kupilem u nich zasilke i sam chcialem kupic SD3700. Mieli na stronie i na allegro ale nie w sklepie. Powiedzieli mi , ze nie beda ich mieli wcale. Ok. Kupilem w Emarkecie. A tu nagle pare dni pozniej(gdzies w okolicy wtorku , kupilem w pewien piatek) nagle widze , ze maja na allegro 50 szt. Niby nic ale to BOXY a nie mieli zadnego. A na ppc czytalem jak ludzie kupuja , placa a po 2-3 miechach jest im oddawana kasa....Rozumiem , mogli miec dostawe. Ale dostawa sensowna to powiedzmy 5 - 10 sztuk...ale nie nagle na allegro widze 50 sztuk i to Boxy w moim przypadku , a tera z linka jeszcze 20...(mieli oemy ale cos tu nie kumam.........)

Ja bys sobie darowal. Ten sklep jest kolo mnie a ta sprawa z SD3700 zalatuje...I cena. Pewnie to oem ale ja za swojego (brat mial zachcianke) dalem 390...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage - to jest normalna cena za te procki w wersji OEM. Patrzac na inne aukcje, to powiedzialbym wrecz, ze cokolwiek wysoka (gdzie indziej 270-275zl).

Do autora tematu - zanim kupisz, upewnij sie, ze dostaniesz procek z serii E4. Robia one na stockowym napieciu 3GHz (a czasem i ponizej stockowego, patrz moj sig) ;) Pozniejsza seria E6 nie kreci sie juz tak dobrze i 3 GHz sa dla niej trudne do osiagniecia nawet na wysokich napieciach.

Poczytaj ostatnie strony tego tematu, dowiesz sie dokladniej co i jak.

EDIT: Ridczak podal tego samego linka, co ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do autora tematu - zanim kupisz, upewnij sie, ze dostaniesz procek z serii E4. Robia one na stockowym napieciu 3GHz (a czasem i ponizej stockowego, patrz moj sig

a czy procki SanDiego 4000 z E4 też sie kręcą tak samo jak te 3700 i latają spokojnie na 3 GHz ?

no i czy moje chłodzenie wystarczy - mam Pentagrama 100 Cu?

Edytowane przez Komornick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi