Skocz do zawartości
RyPeR

sprawa z polbrasem

Rekomendowane odpowiedzi

Cze

mam taki problem poniewaz zamowilem procka w polbrasie kurierem ( to bylo w piatek ) i myslalem ze na sobote go bede mial ale nie mialem wiec zdenerwowalem sie i w poniedzialek pojechalem do sklepu nowy a we wtorek slysze dzwonek do drzwi i gosc mowi ze przesylka przyjechala noi nie odebralem i za dzisiaj przyszedl mi list polecony od nich i pisza ze musze zaplacic 50zl za przesylke bo narazilem ich na koszty a jak nie to ze podejma kroki prawne zgodnie z przepisami kodeksu cywilnego, ktorych kosztami zostane obciazony.

Co o tym myslicie? Musze to zaplacic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz moga Ci klopotow narobic jak oddadza sprawe do prokuratury poniewaz bedziesz ciagany po sadach itp , ale z koleji placic za nie wykonana usluga to tez nic przyjemnego .

Mimo wszystko ja bym to zaplacil poniewaz nie chcialbym zobaczec w skrzynce wezwane do sadu .

Pozdrawiam Snake16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO i wlasnie do tego zmiezam. Bo jesli powiedzieli ze sprzet bedzie w sobote (w piatek byl zalatwiany) to mozesz ich olac bo to oni sie nie wywiazali, ale jezeli bylo tak ze dostarcza go w ciagu 2 dni (a sa to zawsze dni robocze tzn nie liczone sa soboty i niedziel) to masz przewalone. Bo to ty sie nie wywiazales z umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie nie ma określonmego terminu realizacji, więc raczej nic im nie zrobisz. Jeżeli w potwierdzeniu napisali ci, że będzie w sobote to jesteś górą, ale podejżewam, że tego nie zrobili.

Jeżeli nie zapłacisz, to narobią ci problemów i przyjdzie ci zapłaci dużo więcej niż 50zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to byala przesylka za pobraniem? ile dni roboczych byl czas realizacji?

kurier powinien zadzwonic do Ciebie, ze nie zastal Cie w domu, ewentualnie

zostawic wiadomosc ze przesylka jest do odbioru w oddziale w Twoim

miescie. Niech spada z oplata. Wg mnie przynajmniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogłeś dopilnować, czy przesyłka wyszła czy też nie, ew. odwołać.

ja bym poszedł i próbował zagadać, żeby zmiejszyli te 50zł na 25, bo tyle taka przesyłka pewnie kosztowała.

Sorka ale gosc z przesyłka dwa razy obracal do niego i z powrotem wiec stad te 50 zł. Polbras w Sobote i przez weekend nie dowozi przesyłek wiec nic dziwnego ze ci w sobote nie przyslali, tam na strone masz napisame ze w weekendy nie dowoza wiec te 24h to nie da rade ze w piatek wieczorem zamowisz i w ciagu 24h przywioza Ci ja. Proc maja w firmie stad te 24h, w innym przypadku, np. gdyby musieli sprowadzac, to by napisali na telefon albo, wiecej niz 24h, okolo 3 dni itp. Musisz czekac do poczatku nastepnego tygodnia, czyli Oni nie złamali umowy. Dalej jesli chodzi o telefon, to jesli nie Podales to nie mieli jak zadzowinc, wiec kurier nie mial jak Cie o dostarczeniu przesyłki poinformowac.

Sam bralem od nich karte graficzna, zalatwil mi kolego :D, bo wtedy jeszcze neta nie mialem. Ja bym zaplacic bo moga ci wsadzic jeszze wiecej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby tak kazdego chcieli sadzic to by poszli z torbami:)

eee tam nic Ci nie zrobia :)

Ew mozesz zrobic taki numer ze ktos podal sie za Ciebie i wykorzystal Twoje dane osobowe a Ty nic nie zamawiales :)

NO i w pelni sie zgadzam!

Sady do bodajze 500 zl. wierzytelnosci to nawet nie chca sie za cos takiego zabierac - i tak maja juz co robic :-) Poza tym, to poki co mozesz isc "w zaparte". Nie ma nic na pismie wiec nic sie nie da udowodnic... ktos przeciez mogl Ci wyciac glupi kawal. Sam wisialem kiedys PKP 300 cos zeta i nic nie mogli z tym zrobic - no i w koncu dali sobie spokoj :-D

Pozdrawiam,

nasteq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzcie na 6 punkt regulaminu intersklepu polbras.com :

6.Wysłanie zamówienia powoduje wysłanie POTWIERDZENIA ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA do Obsługi InterSklepu i do zamawiąjącego. Obsługa InterSklepu niezwłocznie kontaktuje się z zamawiającym w celu potwierdzenia zamówienia.

Potwierdzenie zlozenia zamowienia dostalem ale czy ktos sie ze mna kontaktowal aby potwierdzic zamowienie????? NIKT ! Zadnego maila nie dostalem czy potwierdzam chec zakupu procesora ani nikt do mnie nie dzwonil z takim zapytaniem wiec chyba to oni popelnili blad???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tego nie zapłacił, mnie 'ściga' cyfra+, starszą jakąś firmą kruk, a ja na nich ..... :) przysłali jakiś plakat i że to niby było wezwanie z sądu do zapłaty, to się przeliczyli jak myśleli że im to zapłacę, tacy naciągacze żerują na niewiedzy ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem kiedyś w wirtualnym świecie gierkę kurierem (48godz)

czekam tydzień :evil: i nic więc dzwonie 15.00 i odmawiam powiedzieli ok kurier nawalił następnego dnia rano dzwoni kurier i paszczą do mnie że ma dla mnie przesyłkę i że co ja sobie myśle że nie chcę odebrać i kto mu za to zapłaci i ble ble ble ..... na to ja mu że niech spada na drzewo i jak nie umie dostarczać na czas to niech sobie inny biznes prowadzi

(dostałem email od wirtualnego że kurier nie miał przesyłek w tą stronę więc nie jechał i że to on pokryje koszty :lol: )

więc na twoim miejscu to ja bym się upieral i nie płacił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzcie na 6 punkt regulaminu intersklepu polbras.com :

6.Wysłanie zamówienia powoduje wysłanie POTWIERDZENIA ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA do Obsługi InterSklepu i do zamawiąjącego. Obsługa InterSklepu niezwłocznie kontaktuje się z zamawiającym w celu potwierdzenia zamówienia.

Potwierdzenie zlozenia zamowienia dostalem ale czy ktos sie ze mna kontaktowal aby potwierdzic zamowienie????? NIKT ! Zadnego maila nie dostalem czy potwierdzam chec zakupu procesora ani nikt do mnie nie dzwonil z takim zapytaniem wiec chyba to oni popelnili blad???????

no to dali [gluteus maximus] :)

olej ich:)

szanujacy sie sklep sprawdza zamowienia:)

albo przez mail albo przez telefon:)

jak zamawialem w Gralu mobo i RAM to zawsze dzwonili w celu potwierdzenia w ten sposob zabezpieczaja sie tez przed oszustami:)

takie zamowienie wykorzystujace Twoj adres mail, imi i nazwisko , adres zamieszkania to kazdy moze podac - handel danymi osobowymi to niezly interes dla urzedow i firm, ze nie wspomne ze ktos mogl Ci po prostu zrobic niemily kawal.

Ja tam sadze ze blefuja z tym ciaganiem po sadach i tyle:)

Typowe postepowanie sprzedawcow to zastraszyc i wywolac panike a klient mieknie je im z reki wtedy :P

Poza tym jak tu ktos wspomnial nie maja nic na pismie a zapewnienie w formularzu na necie jest za przeproszeniem gowno warte :P

Nie maja ani Twojego dowodu ani Twojego podpisu - nawet Twojego ryjka nie widzieli ze o uslyszeniu Twojego glosu nie wspomne :)

Prawnie to Ci moga naskoczyc :)

A swoja droga to mogles przewdziec ze w soboty i niedziele nie dostarcza sie przesylek - przynajmniej Poczta :)

Co do Servisco i innych firm kurierskich to wydaje mi sie ze dostarczaja przez caly tydzien (w koncu za cos ta kase dostaja:P ).

P.S. "Nawet gdyby Cie wsadzili do pierdla to pomysl, ze tam nie placisz za czynsz, wode , swiatlo - masz spoko cele,silownia gratis, prasa i sniadanko pod ryjek, filmy mozesz ogladac - niektorzy na wolnosci nie majaj 1/4 tego luksusu co wiezniowie :) "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko wszyscy pójdżmy do więzienia... posiedzimy, pogadamy... a jak komuś rodzina w paczce PSX i TV wyśle, to będzie jak w domu....

A tak na serio, to ostro dałeś ciała jeżeli chodzi o załatwienie sprawy. Przecież to oczywiste, że nikt Ci tej przysyłki nie dostarczy w weekend (Servisco dzwoni jak sie da, ale w niedziele to oni nie rozwożą). Po cholere zamiawiałeś w internecie, jak mogłeś w sobote pójść i kupić, a na dodatek tak zrobiłeś?

Raczej wątpliwe, żeby jakiejś firmie udało się wyegzekwować od Ciebie te pieniądze, bo raz Oni i tak mają umowe z tą firmą kurierską, więc ich przesyłki pewnie mniej niż połowe tego kosztują, a dwa, to niska szkodliwość społeczna i praktycznie niemożliwość udowodnienie Twojej winy...

Za to moralnie, to ostro przegiąłeś pałę, sam czasem handluję przez Allegro i jak mi jakiś złamas nie odebrał przesyłki to bym sie dogadał z jakimś znajomym z jego miasta, żeby poszedł i mu szyby w domu powybijał, albo powietrze z opon spuścił... no po prostu fajnie... jakiś dzieciak coś kupuje, a potem sobie głęboko olewa umowe, a ludzie za to płacą, owszem, że grosze, ale bez przesady...

Moim zdaniem powinieneś zapłacić, po prostu, bo wina leży po Twojej stronie, i trzeba od czasu do czasu być dorosłym i ponosić odpowiedzialność, a nie pozwalać, żeby tatuś rozmawiał i wyjaśniał wszystko za Ciebie...

Na przyszłość radzę pomyśleć, zanim sie zabierzesz za zakupy w necie...

Ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 100% zgadzam sie z przedmowca.

Przemysl to sobie jeszcze raz i zastanow sie czy postapiles wlasciwie (pomijajac fakt, ze oni nie potwierdzili zamowienia, zreszta nie wiem jak mogles liczyc na to ze dostaniesz go w sobote).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi