Skocz do zawartości
yuriii

Karta (+mobo?)

Rekomendowane odpowiedzi

Yoo! Jestem nowy i mam pewien problem...

Postanowiłem usprawnić swojego kompa:

P4 2.4

Via P4ma pro

modecom 400w

gf 4mx 440 se 128b

2 x 512mb goodram 400

Wymieniam karte graficzną i wybieram między palit x800gto ddr1 (bo ddr3 łatwo/tanio nie dostane)

i palit gf 7600gs sonic ddr3. Obie agp oczywiście i ok. 400 zeta

Wolałbym chyba tego gf'a bo lepiej i kręci i ogólnie nowsza technologia.

Moja płyta ma agp x4 :/ podobno to nie przeszkadza za bardzo.

Gorsze (chyba?) jest to że obsługuje pamieci tylko do 266 mhz więc blokuje mi ram?

No więc co brać x800gto (360 zł) czy 7600gs (400 zł). I czy opłaca sie kupywać jakaś płyte do 150 zeta na s478 żeby ten ram chodził na 400?

Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego Palita nie ma na AGP .

Za to jest 6800GS 256MB 256bit - kosztuje 419 zł .

Można się też pokuśić o 6800XT/6800 i odblokować potoki i vs-y .

6800XT można dostać już za 300 zł .

X800GTO DDR1 nie ma co startować do tej 6800GS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wolałbym coś z 256mega ramu, a co do tego palit 7600gs to wysłałem meila z zapytaniem o niego (dokładnie to o tego z ddr2) i dostałem coś takiego:

'na agp ? jeśli tak to palit 400 a galaxy nie sprzedajemy zbyt awaryjne PALIT Geforce 7600GS Sonic 256MB DDR3 (128bit), AGP, TV&DVI, BOX Opis: Klasa produktu: Karta graficzna; Producent chipsetu: NVidia; Typ chipsetu: Geforce 7600GS; Szyna pamięci: 128-bitowa; Rodzaj pamięci: DDR III; Zainstalowana pamięć wideo: 256 MB; Częstotliwość RAMDAC: 400 MHz; Typ złącza magistrali: AGP; Urządzenia wejścia / wyjścia: wyjście TV; Złącze zewnętrzne: 15 pin VGA, 1 x DVI-I; Obsługiwane standardy: DirectX 9.0, OpenGl 2.0; Gwarancja/rękojmia: Rękojmia 24 miesiące.'

zresztą na oficjalnej palita też taki jest :

http://www.palit.com.tw/en/products/nv_agp_7600GS-Sonic.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawanie odpada bo nawet nie mam gdzie, zreszta nie mam kasy żeby do proca nowego dołożyć.

Pytanie jest inne: 7600gs sonic czy x800pro? Ewentualnie doradzcie jakas niedroga plyte do tego s478 bo ta jest z deka zryta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus P4P800 albo Abit IC7.

Tego za 200 zeta raczej nie dostane. Jest coś w niższej cenie a zarazem warte zakupu?

I pytanie drugie jaki proc byłby potrzebny do obsłużenia palita 7600gs sonic? Czy p4 2.4 podkręcony do 3.0 wystarczy?

Ps. Wesołych Świąt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi