spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Witam Dzisiaj byłem sobie w sklepie żeby mi złożyli taki zestawik Intel Pentium D 915 (S775) 2.80 GHz (2x2MB cache) Gigabyte GA-945P-S3 Intel 945P GoodRam DDR2 2 x 512MB 667MHz GeForce 7600 GS Galaxy 256MB HDTV & DVI (500/1400 1.2ns) (PCI-E) Zalman WD Caviar SE-16 250 GB 16MB cache SATA-II FDD 1.44 Sony DVD-REC LG GSA-H12L I-BOX LYNX 2683D LG LCD 17 L1770HQ Urządzenie wielofukncyjne EPSON DX400 Zasilacz ATX 400W SFAN CE+PFC 24PIN 12cm/FAN Windows XP Home Edition Całość zestawu 4000zł ( po świętach będą go składać, ale moge jeszcze pozmieniać ) Więc tak, co myśiscie o tym sprzęcie ? Komputer będzie głównie wykorzystywany do pracy, internet itd, czasem pogram sobie w jakmoś gre. Z góry zakładam że C2D nie kupie bo to się wiąze z większymi kosztami jakieś 300zł wiecej za procka + lepsza płyta co daje jakoś 600zł, aby to stabilnie działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Strasznie drogo. Nie wiem gdzie ty to składałeś. Za 4000zł można było złożyć sporo lepszy zestaw na Athlonie 64 i do tego GF7900GS. ;) edit: Zmień zasilacz, bo cos mi się wydaje, że ten komputer nawet się nie włączy :lol: Edytowane 22 Grudnia 2006 przez .:SpIrIt:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Żal... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 C2D będzie lepszy. EDIT: To złóż to co jest w tym linku w cenie 4000. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Strasznie drogo. Nie wiem gdzie ty to składałeś. Za 4000zł można było złożyć sporo lepszy zestaw na Athlonie 64 i do tego GF7900GS. edit: Zmień zasilacz, bo cos mi się wydaje, że ten komputer nawet się nie włączy Polecił go gość w sklepie, a on sie zna :P Kompa składałem w sklepie komputerowym w moim mieście, a jak wiadomo nikt niema takich cen jak Allegro czy np apollo.pl Bierz pod uwage to, że biorę monitor LCD, który kosztuje 1000zł, biorę też urz. wielofunkcyjne, oraz system. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez spedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Taaaa. Widać jak się zna. Pentium D + zasilacz z firmy krzak równa się śmierć któregoś z podzespołów. Trzeba było pozamawiać części przez internet, z jednej firmy. Nie wyszłoby wtedy dużo za przesyłkę... edit: Ok, na C2D byłoby ciężko. Ale nie wiem, czy przypadkiem Athlon nie jest sporo tańszy od tego Intela. 79GS od Palita to tylko 650zł. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez .:SpIrIt:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Proponuję: Intel Core2 Duo E6300 - 660 zł Gigabyte 965P S3 - 410 zł GoodRAM 2x512MB 667MHz CL5 - 360 zł Palit Sonic 7600GS (450MHz/100MHz DDR3) 256MB/128bit - 390 zł Seagate Barracuda 7200.10 250GB - 290 zł Pioneer 111D - 135 zł Chieftec GPS-450AA-101A - 200 zł Obudowa ModeCom - ok. 120 zł BenQ FP73G - 740 zł HP PSC 1510 - 350 zł Windows XP Home Edition - 340 zł Razem: ~4000 zł, a zestaw wydajniejszy. EDIT: Ale zrozumcie ja strasznie kompa obciążam, jakies konwertowania słuchanie muzy wszystko w jednym czasie Mój zestaw sprawdzi się lepiej niz PD Co do zasilacza jest on firmy Tracer. Chyba sobie jaja robisz. Nie radziłbym podłączać kompa do tego zasilacza. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ale zrozumcie ja strasznie kompa obciążam, jakies konwertowania słuchanie muzy wszystko w jednym czasie, więc nie wiem po co ATHLON, taki shit z małym cache. Co do zasilacza jest on firmy Tracer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ale zrozumcie ja strasznie kompa obciążam, jakies konwertowania słuchanie muzy wszystko w jednym czasie, więc nie wiem po co ATHLON, taki shit z małym cache. Co do zasilacza jest on firmy Tracer.No tak, szit z małym cache'm. Nie ma co... :lol: Tracer = szit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Ale zrozumcie ja strasznie kompa obciążam, jakies konwertowania słuchanie muzy wszystko w jednym czasie, więc nie wiem po co ATHLON, taki shit z małym cache. Co do zasilacza jest on firmy Tracer. Jak masz czas to sobie zjedź w dół na mój sig i policz ilu watowy zasilacz potrzebujesz. Tracers, wiesz Tracer to tak jak z Deawoo niby samochód, a jednak. Jak ci mało Cashu wejśc coś pod socket 939 i SanDiego z 1mb lub coś dwurdzeniowego z AMD, albo zestaw który Lumek podał. Kto dziś kupuje Pentium, kupujesz Intela! Jak nie możesz dopłacić, to poczekaj. Za 21 dni ceny pójdą w dół! Akurat 300 w kieszeni, a jak raz kupisz to potem nie jest łatwo sprzedać. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 A skad pewnosc ze ceny ida w dol ? bede tak caly czas czekal ? ktos tutaj pisal ze mam wziac sobie AMD z 1Mb Cache, czyli ma 2Mb na 2 rdzenie, a PD ma 4MB łącznie i nie grzeje sie tak jak ten piecowaty AMD. Dobra zamknijcie ten temat, bo szkoda sie klocic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 No i co z tego, że PD ma 4MB. Ma gorszą architekturę i tyle. Podałem Ci według mnie rozsądny zestaw, ale chyba nie zwróciłeś na niego uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Przepraszam ale nie mogę sie powstrzymać... @spedi: Czy ty jesteś debilem?? To co ci zaproponowali w tym "niby" sklepie to złom, w dodatku z dużą przepłatą. Nie wiem z kąd oni wzieli takie ceny. Najpierw poczytaj trochę, między innymi topic o wyborze zestawów i propozycje konfigów by Sysak. Na przysżłość nigdy więcej nie słuchaj taki idiotów jak w tym sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Hehe, dobra akurat ja sie na kompach znam i wiem kiedy polecić AMD a kiedy nie. Sprawza zasilacza, piszecie, że złom ze komp na nim nie startnie mój wujek ma podobnego kompa na tej samej zasilce i co ? komp smiga bez problemu. Mój komputer nie bedzie uzywany do O/C wiec nie potrzebuje super zasilki. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez spedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Patrząc na to co piszesz trudno uwierzyć, że znasz się na kompach ..... Ciekawe ile razy odpali jeszcze ten Tracer kompa Twojego wujka... Nieważne czy z oc, czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Hehe, dobra akurat ja sie na kompach znam i wiem kiedy polecić AMD a kiedy nie. Sprawza zasilacza, piszecie, że złom ze komp na nim nie startnie mój wujek ma podobnego kompa na tej samej zasilce i co ? komp smiga bez problemu. Mój komputer nie bedzie uzywany do O/C wiec nie potrzebuje super zasilki.Straciłem wiarę w człowieka. Poszukaj sobie rankingu uszkodzonych zasilaczy. Wiele z nich to właśnie Tracery. Może ci dosyć długo chodzić, ale Tracery są pozbawione jakich kolwiek zabezpieczeń i robione są ze słabych jakościowo elementów. W końcu coś mu odbije albo będzie jakieś przebicie w sieci i zasilacz zabierze ze sobą cały sprzęt. Co wtedy powiesz?? Że Tracer to super zasilacz?? Edytowane 22 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Teraz jade na zwyklym Codegenie 350W, za 50zł. Celek 1,2Ghz FX5200 2 napędy, 2 kości RAM, jeden dysk, karta dźwiękowa SB Live 5.1. Wszystko śmiga bez problemu i też niema żadnych filtrów. Pzreceż jest też listwa przeciwprzepięciowa, ona też chroni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Skoro wiesz lepiej to po co się pytasz na forum?? :mur: Codegeny to jezcze większy śmieć od tego Tracera. Listwa nic tu do rzeczy nie ma. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Poczytaj sobie w odpowiednim dziale jakie najczęściej spalały się zasilacze. 4 lata temu na Duronie 1200, 256Mb Ram, 2 napędy i GF2 MX400 zasilacz CodeŚmieć 300W spalił płytę główną (epoxa) i dalej musiałem leciej na ecs'ie... Listwa g***o dała. Twoja "wiedza" w tym temacie jest po prostu żenująca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Nie, no sorry, pomyliłem sie :/ To jest zasilacz IBOX'a, a nie Tracera Edytowane 22 Grudnia 2006 przez spedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ten Ibox to też g***o. Przynajmniej kupiłbym Deltę (to Chieftec z inną nalepką) 350W za 45 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) No to jaki poleacasz ? Jutro pódje do sklepu i powiem gosciowi ze na forach pisza ze to gowno jest i niech da cos innego Edytowane 22 Grudnia 2006 przez spedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ew. Fortrona 350W... ;) Chociaż jak stać Cię na taki konfig, mógłbyś sprawić sobie coś pokroju Tagana/Topowera... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Więc ? Zarzuć coś dokłanie i mniej więcej ceny... PS, Sorki wszystkich za moje wyskoki, miałem dzisiaj zły dzień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) http://zenfist.pl/pID/279.htm -> Topower http://zenfist.pl/pID/75.htm -> Taganik :) Z takich droższych. Będą aż nadto do Twojego konfigu. Zreszta to zależy ile masz kasy... edit: Z tańszych to coś od Modecoma, np. 350W (tylko nie Feel!), ew. wspomniany wcześniej Fortron lub Delta. edit2: miguel707, ten Fortron 400W się zupełnie nie nadaje, za słaba linia 12V... Edytowane 22 Grudnia 2006 przez .:SpIrIt:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Kurde... myślałem nad czymś do 100zł max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Proszę bardzo :) : Delta DPS 350PB - 45 zł Fortron FSP400-60PFN - 65 zł Chieftec GPS-450AA-101A - 172 zł Fortron FPS350-THA-P- 80 zł Antec SmartPower 2.0 SP-350P - 189 zł Huntkey HK-350AP - 199 zł A to nie jest wszystko. Najlepiej poszukaj sam i napisz na forum, aby określić, czy jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 A skad pewnosc ze ceny ida w dol ? bede tak caly czas czekal ? ktos tutaj pisal ze mam wziac sobie AMD z 1Mb Cache, czyli ma 2Mb na 2 rdzenie, a PD ma 4MB łącznie i nie grzeje sie tak jak ten piecowaty AMD. Dobra zamknijcie ten temat, bo szkoda sie klocic :mur: Naprade znasz sie na kompach jak nikt inny :rolleyes: Jezeli uwazasz ze A64 to gorace procki a PIVD sa znacznie zimniejsze, do tego jezeli sadzisz ze ilosc pamieci podrecznej jest podstawowym wyznaczniekiem wydajnosci procesora to o czym my tutaj gadamy? Jestel LAMER i tyle. Na kompach znasz sie tyle co "moher" wsluchany w ulubione radyjko. Imertynencja, zadufanie? Ludzie dobrze ci radza a ty i tak swoje. Rob co chcesz. Moze przkonasz sie na wlasnej skorze, ze glupota potrafi zabolec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie no LoL !! Nie moge czytać jego postów^^ Bardzo widać jak się znasz na kompach! No stary poprostu nie ma lepszego speca!! Jak chcesz to bież ten zestaw, to twój wybór ale kiedyś przypomnisz sobie ten temat i będziesz się szczypał czemu nas nie posłuchałeś! PoZdRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Teraz jade na zwyklym Codegenie 350W, za 50zł. Celek 1,2Ghz FX5200 2 napędy, 2 kości RAM, jeden dysk, karta dźwiękowa SB Live 5.1. Wszystko śmiga bez problemu i też niema żadnych filtrów. Pzreceż jest też listwa przeciwprzepięciowa, ona też chroni :P Bo ten zestaw nie zabiera więcej jak 200 watów! W nowszych konstrukcjach potrzebujesz mocnych lini 12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...