Skocz do zawartości
LPC

jakis burak

Rekomendowane odpowiedzi

mam sprzeta jak w podpisie , nic nie przetaktowywane, win 98se ,zasilacz 250 w, robie se byle co na kompie (czyt. gram , serfuje itp itd) a tu nagle wyskakuje mi z nikad

wystapił krytyczny wyjatek OE w 0028:CO2CA09B w VXD DOSMGR(o5)+000000D3

biezaca aplikacja.... wcisnij alt ctrl ..bleble ble

wciskam esc i wychodzi mi z danego programu (np gry lub strony na ktorej aktualnie siedzie) dla mnie jest to zagadka dropsa pomozcie

P.S. wszystkie wiatraki pracuja temp na wszystkim w normie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to kurde, normalnie bledzik, systemik sie skopal. sprobuj go nortonem utilities, norton win doctor potraktowac, powinioen pomoc, i zrbo tam wsszystkie tesciki i optymalizacjie, ze powinien system jak nowy po operacji zostawic, a jak nic nie da to poprsotu format c: i od noewa system. Sproboj moze antywirem, mozej kais wirus sie wkradl, w kazdym razie sprobj zrobic t oz pakietem nortona a powinno pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze to wina jakiegos nowego sterownika , albo zle odinstalowanego starego . Ogolnie nie wolno sie bawic w Win98, w czeste zmiany sterow .

Eeeeee tam :o

Kilkakrotnie zdazalo mi sie mieszczac ze sterami i spox.

RegCleaner i Norton rulzzz 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nic nie przetaktowywane...

....widze, ze grafe masz przetktowana.....

No comments... 8)

no zapomniałem se o tym podpisie przez dłuzszy okres czasu karta chodzila na tych ustawieniach ale ostatnio chce sie jej bozbyc(czyt. wcisnac ja jakiemus naiwniakowi) i latałem z nia to tu to tam i karta wrociła na defaultowe ustawienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ja tez mialem taki blad tylko nie pamietam dokladnie czy taki sam w kazdy razie VXD i co sie okazalo koles mnie niukował i trza bylo robic reset ale komp normalnie chodzil tylko ze netu nie bylo i tez mnie wywalalo z gier zalozylem firewalla i po klopocie:)))))))))))))))))))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja moge powiedziec ze to wina zasilki..... chodz niekoniecznie........ :) na taki proc, ram i hdd polecam minimum 300W :) a jak jeszcze zmienisz grafike to zasilacz poprostu musisz zmienic :) u mnie na 250 W, reszta w podpisie komp chodzil stabilnie tylko na 633mhz......... jak uruchomilem jakas gre to sie sypal........ :) aha.. teraz mam 350W :)

p.s. to tyle co mialem do napisania :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mam w podpisie+siecioofka 10mb/s ciągnie zasilacz 230W NoName.

+3,3V=12A

+5V=18A

+12A=8A

+5VSB=1A

Nic się nie działo od wakacji. Aż teraz raptem zaczą się dziwnie restartować. Przeważnie jak oglądam film (divX). Możliwe żeby zasilacz się wypalił?? temp na procku mam 46*C. A na czipsecie mam 35* (odłączony wiatraczek). Nawet potrafi się zrestartować jak siedze w necie i słucham empetrzy. Tak chwaliłem ten komputer że się nie wiesza. Może to dlatego że wyje***** wszystkie gierki z niego?? Może brakuje mu rozryfki??

Sorry za podpięcie się do tematu. Jak komuś się będzie chciało to niech odpowie a jak nie to niech zignoruje tego posta.

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...