.:Max:. Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Znalazłem stronkę, która może nie jedną osobę zainteresować o nowej płycie Asus Comando i DFI RD600, zważywszy na cenę 200 Euro za Comando, a wydajność tej płyty :lol: Asus Comando i DFI RD600 Comando Comando1 Edytowane 14 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Plytka wydaje sie byc ciekawa - szczegolnie za te pieniadze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Mobo ciekawe i zapewne wydajne. Zobaczymy jak wypadnie podczas testów, bo narazie nigdzie ich nie widziałem oficjalnie... PS: koleś miał fajne memki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 ja mam commando juz prawie tydzien :> jutro startujemy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Teraz ktory temat bedzie wiadacym tematem o tej plycie... moze wlasnie ten :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) ja mam commando juz prawie tydzien :> jutro startujemy ! Podobnie ja :) Mam pytania do Ciebie na tym lcd można coś więcej wyświetlic niż godzina pod windowsem, i komunikaty podczas uruchamiania kompa? Bawiłeś się tym jakoś bardziej? Miło zaskoczyła mnie instalacja Infinity, na P5B problemy, bo tylko jedną stroną dawał się zamontować, a tu bez przeszkód jak wygodniej :P Moje cacko: Edytowane 14 Stycznia 2007 przez atom3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Gdzies na forum widziaelm zdjecie tego Asusa z blokiem wodnym na NB... Mozna pokazac ta fotke - najchetniej w kilku ujeciach :?: Bardzo prosze :) A juz idealnie by bylo jak by dac tu zdjecie ze zdjetym chlodzeniem firmowym... chce zobaczyc gołe części :) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) ja mam commando juz prawie tydzien :> jutro startujemy !Good Info! :) Powodzenia! Miło zaskoczyła mnie instalacja Infinity, na P5B problemy, bo tylko jedną stroną dawał się zamontować, a tu bez przeszkód jak wygodniej :PGood Info! Jak narazie żadnych rozczarowań? Jak się sprawuje dźwięk na tym mobasie? Czy elementy płyty głównej ułożone są poprawnie? Tzn. sloty PCI, PCI-E itp... Edytowane 14 Stycznia 2007 przez masakra355 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Cały czas stoje przed dylematem wyboru nowej mobo i nadal nie wiem co wybrać :mur: Jak myślicie, która mobo jest wydajniejsza do gier i takich podstawowych czynności jak internet, ta ASUS Commando, P965, czy coś na 680i? Czy ta Comando też się tak grzeje jak Striker? Mój wybór ma paść na którąś z tych: ASUS Commando, P965 ASUS Striker Extreme, nForce 680i EVGA nForce 680i jak za jakiś czas się nie zdecyduje to chyba pociągnę losa i wtedy wybierze przypadek :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) ASUS Commando, P965 ASUS Striker Extreme, nForce 680i EVGA nForce 680i jak za jakiś czas się nie zdecyduje to chyba pociągnę losa i wtedy wybierze przypadek :razz: 1) O Comando wciąż mało wiemy... :mur: 2) Striker Extreme jest... Ciężko określić jaki. :? Na PClabie jest ukazany test, ale o o/c to nic praktycznie nie ma, tylko mała wzmianka... 3) Ta EVGA bardzo przypadła mi do gustu. Na Egiełdzie dostała wysokie noty, więc to o czymś świadczy. :wink: Posrtal ten słynie z ostrego oceniania. :lol: PS: masz zamiar kręcić proca, memki...? Edytowane 14 Stycznia 2007 przez masakra355 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) A więc może ja zaczne, fakt nie mam żadnego doświadczenia bo na forum zaledwie kilka dni ale jakoś nikt sie nie kwapi do założenia tematu. Specyfikacja techniczna producenta » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « CPU Obsługa Pentium D Pentium XE Pentium 4 Intel Core2 Extreme Quadro Intel Core 2 Extreme Intel Core 2 Duo Celeron ChipsetNB - Intel P965 magistral: 533 MHz, 800 MHz, 1066 MHz PCI Express x16 graphics obsługa technologii CrossFire: tak (x16 i x4) obsługa technologii SLI: nie SB - Intel ICH8R Dual Gigabit LAN Obsługa up to ten USB 2.0 ports Obsługa sześciu portów SATA 3.0Gbps (włącznie z technologią Matrix Storage) High Definition Audio Memory DDR2-800 (PC2-6400) DDR2-667 (PC2-5300) DDR2-533 (PC2-4300) ilość gniazd pamięci 4 szt. maks. pojemność pamięci: 8 192 MB Pamięci MasoweMostek południowy Intel ICH8R Interfejs 6 x SATA 3.0Gbps eSATA Obsługa Technologia Intel Matrix Storage Obsługa RAID 0, 1, 0+1, 5, 10 VIA 1 x Ultra ATA 33/66/100/133 DźwiękIntel High Definition Audio SupremeFX ADI 1988B (na dodatkowym śledziu) SiećDual Gigabit Wejścia/Wyjścia Interfejsy1 x PS/2 Keyboard 1 x PS/2 Mouse 1 x S/PDIF Out (Coaxial + Optical) 1 x IEEE1394a 2 x RJ45 port 8-Channel Audio SupremeFX ADI 1988B 1 x Floppy 1 x Ultra ATA IDE 6 x SATA 10 x USB 2.0 porty (6 x tył, 4 x przód) Sloty na karty rozszerzeń2 x PCIe x16 slots 4 x PCI slots Wymiaryszerokość 305 mm wysokość 245 mm Inne cechy 8 fazowe zasilanie procesora Extreme Tweaker ASUS C.P.R. dodatkowy śledź z wejściami/wyjściami audio O.C Profile ASUS AI Booster Utility AI Overclocking AI NOS ASUS MyLogo3 ASUS EZ Flash2 ASUS CrashfreeBIOS 3 przełączniki Power, Reset, Clr CMOS wyświetlacz LCD Foto (duże rozmiary!) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Foto z blokiem wodnym (duże rozmiary!) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Overclocking » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Regulacja napięcia procesora: 1,1 - 1,85 V Regulacja zegara FSB: 100 - 650 MHz Regulacja zegara PCI Express: 90-150 MHz, Auto Regulacja zegara pamięci RAM: Auto, 533, 667, 800, 889, 1067 Regulacja napięcia pamięci RAM: 1,8 - 3.375 V Regulacja timingów pamięci (w tym tzw. Alpha) FSB: 1,2 - 1,55 V NB: 1,25 - 2.025 V SB: Sata, PCIE: 1,5 - 1,85 Chipset: 1,050 - 1,225 Vdroop » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Edytowane 15 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 1) O Comando wciąż mało wiemy... :mur: 2) Striker Extreme jest... Ciężko określić jaki. :? Na PClabie jest ukazany test, ale o o/c to nic praktycznie nie ma, tylko mała wzmianka... 3) Ta EVGA bardzo przypadła mi do gustu. Na Egiełdzie dostała wysokie noty, więc to o czymś świadczy. :wink: Posrtal ten słynie z ostrego oceniania. :lol: PS: masz zamiar kręcić proca, memki...? No jasne, że mam zamiar kręcić, procka wezmę Core 2 Duo E6700, a pamiątki to któreś z tych: G.SKILL PC2-1000 2x1GB CL4-4-4-5 KIT F2-8000PHU2-2GBHZ (Micron D9GKX) Crucial Ballistix DIMM Kit PC2-8000U 2x1GB CL5-5-5-15 (Micron D9DQT, Micron D9GMH) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) No to wątek w końcu mamy. Jutro czekam na wyniki prosac!. :) PS: nadal o Vdroop'ie nic nie wiadomo... :/ Edytowane 14 Stycznia 2007 przez masakra355 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) vdroop potężny, przy 1,85V z biosu, mierzone miernikiem wacha sie 1.58-1.6V lecz pasuje do niego idealnie ten który zapodałem powyżej, wtedy różnica wacha sie około 0.02V. Mod dokładnie jest od p5b delux, wsumie wszystkie mody by pasowały pod commando ale chyba żaden wariat nie da więcej na memy niż 3.375 :) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakra355 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) vdroop potężny, przy 1,85V z biosu, mierzone miernikiem wacha sie 1.58-1.6V lecz pasuje do niego idealnie ten który zapodałem powyżej, wtedy różnica wacha sie około 0.02V. Mod dokładnie jest od p5b delux, wsumie wszystkie mody by pasowały pod commando ale chyba żaden wariat nie da więcej na memy niż 3.375 :)Widać Asus się bardzo stara. Niedawno P5N-E SLI 650i, a teraz Comando. :) Spokojnie... Na kuli ziemskiej nie jest ich mało. :lol: (wariatów). Tak czy owak Vdimm jest porażające. PS: dz za info o vdroopie! Edytowane 14 Stycznia 2007 przez masakra355 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Gdzies na forum widziaelm zdjecie tego Asusa z blokiem wodnym na NB... Mozna pokazac ta fotke - najchetniej w kilku ujeciach :?: Bardzo prosze :) A juz idealnie by bylo jak by dac tu zdjecie ze zdjetym chlodzeniem firmowym... chce zobaczyc gołe części specjalnie na Twoje życzenie :rolleyes: reszta patrz wyżej Podobnie ja :) Mam pytania do Ciebie na tym lcd można coś więcej wyświetlic niż godzina pod windowsem, i komunikaty podczas uruchamiania kompa? Bawiłeś się tym jakoś bardziej? Miło zaskoczyła mnie instalacja Infinity, na P5B problemy, bo tylko jedną stroną dawał się zamontować, a tu bez przeszkód jak wygodniej :P jeszcze sie nie bawiłem LCD, zresztą nawet ani razu nie spojrzałem w jego strone, co do tej płyty interesuje mnie tylko pod kątem OC, nigdy bym nie wydał 900zł tylko i wyłącznie na jakieś dupstwa które niestety commando towarzyszą :-| Cały czas stoje przed dylematem wyboru nowej mobo i nadal nie wiem co wybrać mur.gif Jak myślicie, która mobo jest wydajniejsza do gier i takich podstawowych czynności jak internet, ta ASUS Commando, P965, czy coś na 680i? Czy ta Comando też się tak grzeje jak Striker? Mój wybór ma paść na którąś z tych: ASUS Commando, P965 ASUS Striker Extreme, nForce 680i EVGA nForce 680i jak za jakiś czas się nie zdecyduje to chyba pociągnę losa i wtedy wybierze przypadek ja sie wachałem tylko 1 dzień :wink: na necie dużo wyników ukazujących wydajność chipsetu 680i vs 975x i co serwis to inne info więc widać że niektóre testy są robione pod producentów :? Mi sie wcale 680i tak pikny nie wydaje i raczej jestem przekonany w tą strone że jednak 680i wcale nie ma takiej wysokiej wydajności jak zapowiadano. Zresztą różnice i tak sie wachają w granicach 1% więc nie ma co dyskutować. P965 bezwzględnie najlepszy pod kątem OC/wydajność. 680i grzeje sie mocno, FSB które stoi pod znakiem zapytania a na commando asus zaręcza osiągnięcie 570 co potwierdza screenami na swojej stronie. PCB comando identyczny co od Strike Extreme, porównywałem je w sobote, striker ma więcej dupstw takich jak podświetlenia, dołączanych bajerów no i chipset 680i <= a kysz! : ) Edytowane 15 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jestem za tym, zeby ten temat byl tym glownym o tej plycie... :) @prosac >>> gdzie kupic taki rezystorek :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) ja kupuje takie rzeczy http://tme.com.pl/ ale to jest hurtowina i żeby tam co kolwiek kupić trzeba mieć działalność/firme polecam http://www.seguro.pl/sklep/? mają własny oddział w Gliwicach Edytowane 15 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 w srode powinien miec ja pierwszy user poza prosaciem :D jak ktos jest jescze chetny to mam je dostepne po 800pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 ja mam commando juz prawie tydzien :> jutro startujemy !Chcesz sie posciagac na FSB :D No wiec jutro startujemy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) nie ma sprawy tylko do jasnej za[ciach!] cholery!!!!!!!!!!!!! ten asus za chiny nie chce odpalić na blokach wodnych! gdy założe firmowe HP i ninje to dopala a na wodnym NB + CPU gdy daje power na LCD pisze CPU INIT i mobo nie wstaje :( Czy ktoś ma podobne problemy? sprawdzałem to kilka krotnie i za każdym razem to samo, wodne nie wstaej, ninja + HP odpala bez problemu Edytowane 15 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ej, nei strasz ludzi :!: Wez kilka glebokich oddechow, sprawdz bios (ze moze ustawiles, ze ma nie startowac jak wiatraczki sie nei kreca :?:) i powiedz ze wszystko ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 nie ma sprawy tylko do jasnej za[ciach!]**** cholery!!!!!!!!!!!!! ten asus za chiny nie chce odpalić na blokach wodnych! hdy założe firmowe HP i ninje to dopala a na wodnym NB + CPU gdy daje power na LCD pisze CPU INIT i mobo nie wstaje :( Czy ktoś ma podobne problemy?A pod CPU Fan podpiete cos ? Tak samo robila P5WD2 u mnie kiedys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 tak podpiete, nawet jak na ninjy nie jest nic podpięte to mobo i tak wstaje ale pisze cpu fan error, a na blokach choćbym nie wiem jak kombinował mobo nie wstaje, juz trace cierpliwosc, od 13 sie z tym bawie, w pokoju 3 kompy rozłożone, istna elektrownia a mobo se jaja ze mnie robi : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 A blok dobrze zalozony ? Bo to wyglada tez na zle zalozony blok i zabezpieczenie dziala, czyli nie wstanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) załóż na sprężynkach bloczek -> na gie nie słuchasz to może publicznie dasz się namówic :D Edytowane 15 Stycznia 2007 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 brałem wszystkie opcje poz uwage, dlatego bloki na nb i cpu zakładałem dzisiaj juz chyba +/- 4 razy, juz mi brakuje sił zeby sie z tym bawić ale tak szybko nie odpuszcze, zara wgram biosa nowego i poustawiam wszystko co mozliwe w biosie zgodnie z intuicją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 tak podpiete, nawet jak na ninjy nie jest nic podpięte to mobo i tak wstaje ale pisze cpu fan error, a na blokach choćbym nie wiem jak kombinował mobo nie wstaje, juz trace cierpliwosc, od 13 sie z tym bawie, w pokoju 3 kompy rozłożone, istna elektrownia a mobo se jaja ze mnie robi : (nie przesadzasz z dociskiem aby ?? i czy masz cos z 2-giej strony PCB (blacha itp. )? może tam cos gdzies dotyka,zwiera ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 dlatego bloki na nb i cpu zakładałem dzisiaj juz chyba +/- 4 razySpróbuj z blokiem na nb, a cpu wiatrak i później :-P odwrotnie zobaczysz gdzie leży problem i będziesz mógł przyjżeć się bliżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Chcesz sie posciagac na FSB :D No wiec jutro startujemy B-) czemu nie :wink: pierwszy boot na wodnym bez zwiekaszania jakiegokolwiek V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...