Skocz do zawartości
warn

Monitor, Ale Jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebne wasze zdanie doradźcie jaki monitor kupić im tańszy tym lepszy w cenie do 400zł może nawet używany LCT czy CRT, monit ma być głownie do gier i Internetu, do domu oczywiście nie większy jak 17, doradźcie co kupic czy uzywaną plazme ale jaką(?) czy zwykły CRT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie własnie mysle co zrobić a plazmy z magazynów bez stojaka? Co o tym myslicie? A czemu 17 nie większy? Wiadomo ze na większych konieczna by była większa rozdzielczość do grania a to juz trzeba dobry sprzet pozatym mam jednak małe biurko :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. SONY G520/F520 takze górna polka do kupienia na allegro za "grosze"... wysmienite parametry odswiezania, jakosc kolorow i ta przekontna...

Ostatnio właśnie kupiłem 4-letni monitorek SONY G520.-Wysmienite parametry odswiezania, jakosc kolorow można sobie w d...e wsadzić.Takie parametry to może on miał 4 lata temu kiedy był nowy.Na tej krowie sensownie moge pracować w rozdzielczość 1280x1024 przy odswieżaniu 85,inaczej obraz jest bardzo rozmazany.Pewnie chodził po 12 godz. w jakimś studiu graficznym :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kwocie którą podałeś niekupisz pożadnego LCD... a jedynie BDB klasy monitor CRT... polecam EIZO F931 21" specjalny monitor dla grafikow, gdzie o jakosci obrazu mogą pomazyc "monitorki" LCD ponizej 6000zł... ew. SONY G520/F520 takze górna polka do kupienia na allegro za "grosze"... wysmienite parametry odswiezania, jakosc kolorow i ta przekontna...niegdys te wlasnie monitory byly najlepszymi monitorami CRT dla grafikow... obecnie nieprodukowane. w koncu era lcd nastała ; ) szkoda ze te "tanie" tylko ladnie wyglądają a gorzej z parametrami... dla mnie bynajmniej jakosc obrazu jest na 1 miejscu ; ) pozdrawiam

Ostatnio właśnie kupiłem 4-letni monitorek SONY G520.-Wysmienite parametry odswiezania, jakosc kolorow można sobie w d...e wsadzić.Takie parametry to może on miał 4 lata temu kiedy był nowy.Na tej krowie sensownie moge pracować w rozdzielczość 1280x1024 przy odswieżaniu 85,inaczej obraz jest bardzo rozmazany.Pewnie chodził po 12 godz. w jakimś studiu graficznym :mur:

Aby na tych boskich monitorach uzyskać boski obraz potrzeba karty z boskiej jakości wyjściem analogowym - ale to i tak nie ważne bo autor napisał że ma mało miejsca na biurku a jednak takie 21" to ma pół metra głębokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby na tych boskich monitorach uzyskać boski obraz potrzeba karty z boskiej jakości wyjściem analogowym - ale to i tak nie ważne bo autor napisał że ma mało miejsca na biurku a jednak takie 21" to ma pół metra głębokości.

Moja karta to Geforce 7600GT-to chyba dobra karta-powinna dać świetny obraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja karta to Geforce 7600GT-to chyba dobra karta-powinna dać świetny obraz

Pewnie Matrox za 50 zł da lepszy obraz. Wiele zależy na jakich elementach ( jakiej jakości ) zostało wykonane wyjście w tym GF. Jeśli ta karta to nie jakiś szrot no-name to powinno być OK - dla przeciętnego użytkownika .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze wyjscie to dwa monitory

LCD sredniej klasy do www filmow itp

Jesli do gier to tylko CRT ,trafisz za pare groszy uzywke z biura minimum 19''

najlepiej cos okol o 21''

Na CRT nie bedziesz uwiazany do tylko jednej natywnej rozdzialki , i jak gra ma duze wymagania

schodzisz z rozdzialka do 1024x768

Sam mam dwie uzywki Compaqa S910 , prawie za darmoche je wyrwalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi