acd Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 To mój pierwszy post tutaj o ile się nie mylę, więc witam wszystkich. Ad rem: kupiłem dziś kartę graficzną MSI 7900GTX. chciałbym kupić do niej blok wodny, ale taki, który będzie chłodził zarówno sam chipset jak i kości pamięci. Może mi ktoś polecić coś takiego dostępnego w PL za jakieś rozsądne pieniądze? Musi być z miedzi. Przy okazji przestroga: moja stara karta (800XT) została tak mocno wygięta przez dokręcony blok wodny, że wreszcie przestała chodzić. Z tyłu nie założyłem żadnej kontry (np. takiej blaszki jak jest w Zalmanach). Więc - pamiętajcie o tym bo ja jestem 500 z plecy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 w Polsce jeszcze nikt nie robi takich bloków a ściąganie za granicy kosztuje dosyć dużo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 w Polsce jeszcze nikt nie robi takich bloków a ściąganie za granicy kosztuje dosyć dużo :? Jesteś pewien wypowiadanych przez siebie słów? Są takowe, ale ceny od 400pln w górę. Rzucać linkami? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Rzucać linkami? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 A bloczki Innovateka :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 A bloczki Innovateka :?: a sa robione w polsce? NIE, sa sprowadzane z zagranicy - wiec sa drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jesteś pewien wypowiadanych przez siebie słów? Są takowe, ale ceny od 400pln w górę. Rzucać linkami? :D Rzucaj:) własnie o to mi chodzi... Moze ktos zrobi specjalnie na zamowienie. Widze ze sa tu wszyscy z tweaka, a pamaietam paru gosci co robili rozne bajery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Tak zapytam z czystej ciekawosci jaki miales blok na karcie?? bo tak przypadkiem dosc ciezko jest hmmm w taki sposob rozwalic karte :/ EOT A co do bloku to ceny cos kolo 350-400 kosztuja. U nas nikt nie robi takich cacek a szkoda. Moze wystarcza Tobie jakis dobry blok i do tego radiatorki z lekkim nawiewem. Blok polecam to co mam w sigu. Bardzo ladnie sie sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Dobra czy ktoś mi powie czy coś takiego będzie pasować bez przeróbek? 2439258[/snapback] Tak zapytam z czystej ciekawosci jaki miales blok na karcie?? bo tak przypadkiem dosc ciezko jest hmmm w taki sposob rozwalic karte :/ Oj nieważne jaki miałem blok... Ku[iłem go od kumpla z Tweaka jeszcze. Fakt faktem z tyłu MUSI być jakaś blaszka bo karta zwyczajnie się wygina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 lol, po co tak mocno dokrecałes ten blok?? Uzywałes sprężynek?? Może rdzeń masz uwalony nieźle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jesteś pewien wypowiadanych przez siebie słów? Są takowe, ale ceny od 400pln w górę. Rzucać linkami? :D jestem bardzo ciekaw tych polskich bloków B-) czekam na linki …. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 lol, po co tak mocno dokrecałes ten blok?? Uzywałes sprężynek?? Może rdzeń masz uwalony nieźle :D Czy ja wiem czy mocno? Normalnie, dalo sie jeszcze spokojnie kilka obrotow dokrecic. Co do sprezynek to ofc, a rdzen jest caly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 jaaks ciekawa ta karta, ja zawsze dokrecam mocno bez sprezynek i jeszcze nigdy nic mi sie nie wyginalo jakos straszliwie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Czy ja wiem czy mocno? Normalnie, dalo sie jeszcze spokojnie kilka obrotow dokrecic. Co do sprezynek to ofc, a rdzen jest caly... Jak mozesz to zrob fotki bo az nie wierze!!!! Rdzen caly a karta sie wygiela i padla :-| :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Dobra czy ktoś mi powie czy coś takiego będzie pasować bez przeróbek? http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=565 Ponawiam pytanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jak mozesz to zrob fotki bo az nie wierze!!!! Rdzen caly a karta sie wygiela i padla :-| :shock: przeciez kiedys juz ktos o tym opisal. jak pcb jest wygiete w luk przez dluzszy czas to moze puscic jakis lut albo porobia sie mikropekniecia na sciezkach, tak mi sie wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 E... Niezrozumieliśmy się :) Nie miałem na myśli tego, że są produkowane w Polsce, ale że nie trzeba ich ściągać z granicy na zamówienie :) Po prostu leżą zagraniczne produkty w polskich sklepach, ot co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ponawiam pytanie... Taki problem, wejść na stronę producenta i sprawdzić? GraphicCard Cooler for all Nvidia G70 7800GT, 7800GTX, 7900GT, 7950GT and 7900GTX cards, as well as all Nvidia NV40/GeForce 6800, 6800LE, 6800GT and 6800Ultra after reference Design ŹRÓDŁO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ponawiam pytanie... Będzie pasować. Niedługo sam takiego zakładam na mojego 7900 :) Przy okazji bloki alphacoola na nV i Ati są praktycznie identyczne i w zasadzie można je stosować zamiennie. jedyna różnica to niewielkie podfrezowanie w bloku dla Radeona, choć ja, mimo, że mam blok dla GeForce'a także je mam. Różnica polega na tym, że blok na karcie nVidii jest mocowany na 4 śruby przy rdzeniu i jeszcze 3 inne, natomiast na Ati wyłącznie na tych pierwszych. Blok jest dość ciężki, więc obawiam się, czy po niedługim czasie będzie dobrze przylegał do pamieci na górze karty. Miałem taki przypadek przy Asusie 6800GT i AC silencerze. PCB sie nieco odkształciło i radiator nie przylegał dobrze do pamięci. Tak duże i ciężkie bloki IMHO powinny być mocowane dodatkowo w przynajmniej jednym miejscu u góry karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...