Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Komp. D850, 256sdr, tnt2 m64, plyta pod sdr (nie wazne w tym problemie jaka plyta). Koles gral sobie w Tonego Hawka i nagle mu sie komp wylaczyl. Wcisnal restart ale juz tylko dioda od HDD i power sie swieci. Wiatrak na procku i w zasilaczu dziala. Co poszlo ? Wyeliminowalem juz kilka urzadzen ale nie chce Wam za bardzo podawac zebyscie sie nie sugerowali. Po prostu start, zero dzwiekow z plyty (zadnego bip), wiatrak z zasilki i proca w ruchu. Na ekranie czarno bo nawet nie zdaza post wyskakiwac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 probowales cmos reset doioda hdd sie caly czas swieci?? jak tak to pewnie cpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 jezeli plyta nie pika to znaczy ze plyta a jak pika to pewnie proc.......moze sie spalil od temp.....a tak w ogóle to jaki ma wentyl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 CPU wyeliminowalem w taki sposob, ze wsadzilem do tego kompa taki sam proc od brata i nadal identyczna sytuacja. A przed ta operacja bylem pewien na 90% ze to CPU tak jak Ty :D Dobra, czy to moze byc plyta ? Poniewaz wiatrak na procu chodzi to znaczy, ze dochodzi napiecie do plyty ale zadne urzadzenie nie dziala. Od HDD, poprzez FDD, cdrom na karcie graficznej konczac. Wiec chyba plyta nie podaje napiecia na te podzespoly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Pisalem posta razem z Toba grzesiu :D Wiec stawiacie na plyte ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ja stawiam na płyte jesli nic innego nie rusza, ale możesz tez sprawdzić na innym zasilaczu. Mało prawdopodobne ale jak juz sprawdzać to wszystko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Sprawdzilem zasilacz :P Ok, mozna temat zamknac. Stawiamy na plyte. Chyba, ze ktos ma jakis 100% pomysl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Moj asus A7V8X (R.I.P) dawal identyczne oznaki,lacznie z zasilaczem, ja stawiam ze padla plyta ale prawdopopdobne ze TAKZE zasilacz a calosc padla z jego wlasnie winy.To ze kreca sie wiatraki jeshcze nie oznacza ze zasilka jest sprawna.O czym niestety przekonalem sie na wlasnej skorze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 "]Moj asus A7V8X (R.I.P) dawal identyczne oznaki,lacznie z zasilaczem, ja stawiam ze padla plyta ale prawdopopdobne ze TAKZE zasilacz a calosc padla z jego wlasnie winy.To ze kreca sie wiatraki jeshcze nie oznacza ze zasilka jest sprawna.O czym niestety przekonalem sie na wlasnej skorze :( Zapewne staawiales posta rowno ze mna i nie mogles przeczytac, ze zasilacz odpada bo podpialem swoj i to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 a mozna wiedziec jaka płyta???? pewnie DFI......lub matsonic............lub albatron.........lub...X-FX:)))) :lol: :lol: :lol: :lol: wymienilem te nazwy plyt dlatego ze sa to na moje najgorsze plyty.....no moze oprocz DFI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Popelnilem ten sa blad :wink: podpiales swoj zasilacz i wiesh ze plyta martfa, ok ,ale podepnij jego zasilacz do siebie ,wtedy sie upewnisz, jak ruszy to zmierz jeshcze czy daje poprawne napiecia.U mnie to wygladalo tak ze zostawilem kompa na noc z wlaczonym seti@home ,brykal normalnie wszystko ok, rano sie budze i swieca sie diody na plycie ,wszelkie wiatraki chodza, ale komp martwy,po dluzszych testach okazalo sie ze najprawdopodobniej zasilacz nie wytrzymal ,spalil plyte i tak jush zostalo, defakto "dziala" nadal ale napiecia swiruja i raczej bym go podnic nie podpinal :).Ale zycze zeby to byla tylko plyta :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Szczerze powiem, ze nie przygladalem sie plycie. Wiem tylko, ze na sdramy i ma nawet radiator na mostku polnocnym - kolor taki jakby sraczkowaty :D No ale w rozwiazaniu problemu to nie mialo znaczenia. Zadnych napisow na plycie nie bylo, a manuala kolo nie ma i sam nie wie co to za plyta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 "]Popelnilem ten sa blad :wink: podpiales swoj zasilacz i wiesh ze plyta martfa, ok ,ale podepnij jego zasilacz do siebie ,wtedy sie upewnisz, jak ruszy to zmierz jeshcze czy daje poprawne napiecia.U mnie to wygladalo tak ze zostawilem kompa na noc z wlaczonym seti@home ,brykal normalnie wszystko ok, rano sie budze i swieca sie diody na plycie ,wszelkie wiatraki chodza, ale komp martwy,po dluzszych testach okazalo sie ze najprawdopodobniej zasilacz nie wytrzymal ,spalil plyte i tak jush zostalo, defakto "dziala" nadal ale napiecia swiruja i raczej bym go podnic nie podpinal :).Ale zycze zeby to byla tylko plyta :). No wiesz, nie chcialem wlasnie nic z jego kompa podpinac do mojego. Skoro jemu poszlo to mi moglo tez. Ale jezeli u mnie zasilacz dzialal, dziala nadal ( a u niego efekt sie nie zmienil) to nie widze przeciw wskazan aby jego zasilke wyeliminowac z problemu. Mialem tego kompa 30 minut i nie sprawdzilem faktycznie jego zasilki na moim kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 i na przyszłość: KUPUJCIE ZASILACZE I PŁYTY GŁÓWNE MARKOWYCH FIRM!!!!!!!! nie np.codgen(ale niektóre modele sa całkiem wporzo sam mam ni nie narzekam ale na dłuższą mete sie nie nadają) no i płyty np. ALBATRON,MATSONIC,SUPERMICRO,X-FX,X-Power,DFI itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 mialem tak samo ale to juz wiecie ze cdrw mi sie spali wiec niech odlaczy napędy najlepiej zostaw sam hdd bo jak sie spalil naped tak jak u mnie to blokuje bios i dalej nie pojdzie :D ale naped moj spalilem ja sam :( ale SPRÓBUJ ODŁACZYC NAPEDY ... noi sie nie sugeruje ale ja tak mialem wiec jezeli jakies urządzenie poszło to blokuje bos i wszystko wisi sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Moim zdaniem to zdecydowanie płyta :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ja tez jak to mialem to myslalem na 100% ze to płyta ale sie przeliczylem ... hm kto wie każdy komp ma swoj świat .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 jey przestudiuj jeszcze raz watek :P Pisalem, ze wyeliminowalem cdrom :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 sorka :D wiesz czasu nie ma na dokladne studiowanie :D 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...