meeron Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki soku z jabłek (taki kartonowy daje rade) 4 ząbki czosnku ostra papryka w proszku zioła do drobiu lub prowansalskie mąka maggi olej do smażenia kilka gałązek natki pietruszki i szczypiorku ze kuchenka i gaz to nie wspominam ;) Robimy: Piersi oczyścić, pokroić na cieńkie kotlety, przyprawić ziołami, papryką i maggi. Odstawić na 30 min.do lodówki. Natkę i szczypiorek posiekać, czosnek pokroić w słupki. Piersi opruszyć mąką. Rozgrzać olej na patelni (lub w wyższym rondlu) tak aby spód był pokryty tłuszczem. Ułożyć na nim mięso lekko obsmażyć z obu stron dodać czosnek jak lekko puści aromat (czosnek) podlać wszystko połową soku (mięso od czasu do czasu odwracać). Jak ilość soku się troche zredukuje, dodać szczypiorek i natkę podlać resztą soku. Doprowadzić do wrzenia Pozdawc z zmeiniakami lub ryzem Odemnie: Dodam, ze przepis nie jest mój, ja tylko przekazuje go dalej bo: zarcie jest super, nie trzeba umiec kucharzyc a i tak wychodzi kazdemu, kazdy kto to zrobil/sprobowal jest zachwycony, nie trzeba niewiadomo jakich skladnikow zeby to zrobic. Acha, takie dobre ze prosze zrobic wiecej ;) SAMCZNEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Przepis bardzo ciekawy. ;) Nigdy nie robilem miesa w sosie jablkowym, trzeba bedzie kiedys wyprobowac. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jeśli mogę się wtrącić to proponuje odstawić przynajmniej na pół dnia. :wink: Już takie coś jadłem syci. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcherry Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Kurczak bardzo smaczny :) Polecam rowniez do piersi z kurczaka oraz ryb (najlepiej Pangi) panierke kokosowa. Do tradycyjnej panierki: bulki tartej i maki dodajemy kokos, chili, vegete, a do jajka mleko. Najlepiej jest najpierw wlozyc mieso/rybe(oczywiscie osolona i popieprzona) do panierki, nastepnie do jajka z mlekiem i znow do panierki....nalezy smazyc na glebokim oleju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Bardzo ciekawy przepis jak znajdę czas to może coś spróbuję zrobić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Dzisiaj testuje ten przepis-co prawda nie mam pietruszki ani szczypiorku ale co tam-cyce sie juz marynuja w lodowce. juz po....bardzo dobre danie-polecam Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aurel Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 a ja poszukuję przepisu... danie zwało się kurczak bourbon, zamówiłam je swego czasu w restauracji Dromader w Gdańsku. poszukiwania w necie nie dały żadnych rezultatów, nie ma ani jednej odpowiedzi na kurczak +bourbon +przepis :( a ja naprawdę bardzo bardzo chcę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 a ja poszukuję przepisu... danie zwało się kurczak bourbon, zamówiłam je swego czasu w restauracji Dromader w Gdańsku. poszukiwania w necie nie dały żadnych rezultatów, nie ma ani jednej odpowiedzi na kurczak +bourbon +przepis :( a ja naprawdę bardzo bardzo chcę! Znasz angielski? Na tej stronie masz 3 recepty: http://www.cooks.com/rec/search/0,1-00,bou...chicken,FF.html 1. CAJUN BOURBON CHICKEN 2. ALMOND CHICKEN BOURBON 3. BOURBON CHICKEN Są tam przepisy na te trzy, a na jeden z nich wpraszam się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...