Skocz do zawartości
pszczepan

Komp Z Karta Usb Na Pci Nie Wykrywa Urządzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wszystko działało i przestało. Kiedyś na samym początku też było ciężko zrobić aby komp ją wykrył, ale w końcu działało.

Teraz próbowałem tego samego, wkładałem kartę w różne sloty, doinstalowałem Nieoficjalnego Service Packa dla WIN98 SE z lepszą obsługą USB.

Zainstalowalem sterowniki dla USB i tego OPTI 82C861. Niby powinno zainstalować się z płyty WIN98, ale były problemy.

Wszystkie sterowniki o które dopominał się system ściągnąłem z DRIVERGUIDE.COM i system nie wykazuje już żadnych zastrzeżeń. Konfliktu przerwania i pamięci dla tej karty również nie ma. Załączam zrzuty z MEnadżera urządzeń.

post-144112-1167339472_thumb.jpgpost-144112-1167339497_thumb.jpgpost-144112-1167339523_thumb.jpg

Sprawdziłem w gniazdku USB i 5V mam; po włożeniu PEN Drive'a pali się kontrolka w pendrivie,.....

a SYSTEM NADAL NIE WIDZI urządzeń USB.

Czy jestem jeszcze jakoś w stanie sprawdzić, czy ta karta jest uszkodzona czy OK - Zachowanie karty jest w porządku, pewnie gdyby była uszkodzona, to win by nie próbował jej zainstalować.

To są moje domysły, a co myślą o tym Spece.

pozdrawiam

PAwel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę doinstalować sterowniki dla Pendrive'a, ale jeśli nawet ich nie ma to i tak system powiniien to wykryć i WIN powinien zapytać się o sterowniki do obsługi - czy nie tak?

Z wlożonym Pendrivem restartowałem i nic.

Jakieś jeszcze rady?

pozdr Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi