f3nikz Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Zamówiłem właśnie Palita 7600 GS 256mb ddr3 sonic bazując na tym co doczytałem na forum. Miałem kiedyś geforca 4 od Palita ale co tu porównywać;d Może ma ktoś tą kartę i mógłby podzielić się wrażeniami z jej użytkowania ?! Póki co wiem, że jest dobra do OC i ma całkiem niezłe zegary... Edytowane 29 Grudnia 2006 przez f3nikz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 O jaki model Ci chodzi, bo nie napisałeś. Ale chyba zapewne o 7600GS. Obecnego Palita nie ma co porównywać do tego co było kiedyś, bo teraz Palit = Gainward. Dlatego sądzę, że z jakością nie powinno być problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ze starego Palita zostało to co najlepsze ... cena :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 W razie 'W' to mam 1giga ramu, procka p4 3,2 i płytę główną gigabyte na chipsecie 865pe. Tak, chodziło mi o 7600GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 z tego co słyszałem pality na agp, się słabiej podkręcają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Tak na prawdę nie liczy się jaka firma zrobi kartę, tylko co do niej włożę. Kiedyś Galaxy i Palit były przeciętnymi firmami, aleteraz na forum są na topie, bo zrobili świetne karty w dobrych cenach. Dziwi mnie tylko, czemu prasa milczy na ich temat wychwalając pod niebiosa np. super hiper Gigabyte 7600GS ze wspaniałymi heatpipe'ami i pamięciami DDR2... :lol: a potem mamy na forum takich "edukowanych" userów, którzy na pytanie czy palit sonic jest dobry odpowiadają "lepiej weź gigabyte'a bo ma dobre opinie w prasie. (Choc oczywiście nikogo nie potępiam, bo jeszcze ze 2 lata temu sam popaełniłbym ten sam błąd.) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Bo Gigabyte bardziej znana firma i stac ją by wykupić sobie wyniki testów :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgodze sie z Sysakiem, często takie bzdety piszą w KŚ albo PCWK :lol: Za to w najmniej lamerskiej gazecie czyli PCformat coraz częściej pojawiają sie karty typu Galaxy i Palit, czas żeby przestały wygrywać przereklamowane Gigabyty i MSI tak naprawde g.oofno warte :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 jednym slowem marketing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 jednym slowem marketing No ale coś co jest bardzo dobe, nie musi się reklamować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Słuchajcie, czy z takim coolerem: http://allegro.pl/item151400891__zalman_vf...najtaniej_.html Wycisne maximum z tej karty w O/C? Najbardziej zależy mi na podkręceniu pamięci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 O/c będzie bdb. Ale licząc, że grafa wyjdzie Cię 380zł, te chłodzenie to 140zł... To mamy 520zł.... A za 580-600zł chodzą już 7900GS od Palit'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 No tak, ale gdybym miał kupić 7900GS + te chłodzenie Zalmana do niej to by wyszło o wiele drożej niż 7600GS + chłodzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ale seryjne chłodzenie z tego co czytałem jest ciche i wydajne (i ponoć na licenzji Zalman'a). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 max na pamięciach to z tego coolerka nie wyciszniesz bo on nie chłodzi pamięci tylko rdzeń GPU. na pamięci są aluminiowe radiatory w zestawie które to dają bardzo mało albo i nic ... Ja na twoim miejscu kupił bym 7900gs ze stockowym chłodzeniem i podkrecił tyle ile sie da w granicach rozsądku .... i tak bedzie lepiej niz 7600gs + chłodzenie zalmana.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...