lukaspl21 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) sprawa wygląda tak mam zamiar zmienić proca i płyte główną oczywiście mowa o płycie na 775 na początku byłem juz zdecydowany na gigabyte S3 945 ale socet już jest w sumie nieco starszy więc chyba warto dołozyc do czegoś na 965 i tak w sumie to tylko zostało dwoje kandydatów biostar 965PT cena ok 400zł no i gigabyte s3 na 965 za 420zl jest jeszcze coś w ofercie msi ale to raczej nei wchodzi w grę nei chce więcej wydawać bo juz dosyć mam ładowania kasy w Tą kaste i nei mam jakis aspiracji OC chodzi o normalne użytkowanie w sumie to moje zapały OC i tak by ograniczały moje 1gb kingston 533mhz które kupiłem juz ponad rok temu :huh: i jakoś nie chce mi sie kombinować i zmieniac na jakieś lepsze wiadomo mircony kosztują i to nie mało :mad: sam jestem blisko kupna biostara ale po przeczytaniu topicu o nim w sumie nei wiem i chyba jeszcze za wcześnie powiedzieć czy bedzie awaryjnę już w sumie coś w nim grzebali bo teraz juz jest rewizja C2 więc pewnie mankamenty główne poprawili ale podobno biosy maja jeszcze sporo byków no i teraz gigabyte mobo raczej juz rozpracowane ale czy lepsze od biostra :mur: w sumie płyty bardzo podobne ale które wybrać :unsure: chyba ze jednak kupić tego na 945 po pewnie i tak płyty pod 965 i tak nei bedą kompatybilne z procami pod 045nm bo ma być pod nie nowy socek 1227 chyba jakoś tak ma sie zwać z góry dzieki za wszystkie sugestie :wink: POZDRO edit już mi jeden użytkownik powiedział ze lepszy był by dział co kupic ale mimo wysłania raportu o zmianę działu temat dalej jest tu Edytowane 3 Stycznia 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 IMO poczekac na Asus'a P5N-E - w sklepach juz sie pojawia po ~420zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 IMO poczekac na Asus'a P5N-E - w sklepach juz sie pojawia po ~420zł.no słyszałem o tej płycie tu nawet teścik http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2894&p=2 tylko to mnie troche zniechęca zmieniam kompa głównie z mysła o zmniejszenie zużycią prądy bo mój preccot ciągnei go co miara także chyba wolał bym coś na 965 choc fakt ta płyta jest lepiej wyposażona a chipset jest dośc dobry nie jak wersja 500 teraz juz wogóle mam mętlik :mur: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Niestety seria 500 i 600 to straszne pożeracze prądu. A przecież taki 975 intela zużywa więcej prądu niż stary dobry nf4 czy nf 6100/6150 Też koło marca mam zamiar kupić e4300 i chyba wezmę coś z 945. Procka spokojnie puści się @ e6600 i na kilka lat styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 To może weź poprostu Biostara albo Gigabyta DS4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Nie za szybko kupować płytę prawie 3 tygodnie przed premierą procesora? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 To może weź poprostu Biostara albo Gigabyta DS4no własnie tak myśle o tym biostarze ale nie mogę sie zdecydować a ds4 to za drogo jak dla mnie chyba że sa gdzieś za 400zl :D bo OC jakoś mnie nie bardzo intersuję chodzi o normalne użytkowanie Nie za szybko kupować płytę prawie 3 tygodnie przed premierą procesora?podobno proc ma byc juz dostepny juz od 10 stycznia ale fakt bede kupował razem z procem ale na rynku jakiś zmian na pewno nei bedzie wiec pomyśleć można juz teraz co kupić a jak wyglada porównanie zużycia prądu przez chip 965 a 945 jest sporo różnica ? POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 no własnie tak myśle o tym biostarze ale nie mogę sie zdecydować ten biostarek jest naprawde dobry, a jak w razie czego zachce Ci sie OC to będzie jak znalazł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) ten biostarek jest naprawde dobry, a jak w razie czego zachce Ci sie OC to będzie jak znalazł :wink:w sumie zawsze pierwszy wybór wydaje sie najlepszy nawet porównując tego biostra i gigabyte maja bardzo zbliżone wyposażenie ( w sumie to maja minimum co powinno sie mieć :sad: ) w sumie to mnie jeszcze zaciekawiło jedna z opini w znaku Przy założeniu boxowego chłodzenie już się cały powyginał, nie mówie już o bloku wodnym. Muciałem troche pokonbinować żeby go usztywnić odpowiednio powycinanym i powierconym plastikiem. Ale za tą cene płyta jest kapitalna ktoś moze coś wiecej o tym napisac POZDRO Edytowane 4 Stycznia 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie przejmuj sie tym wygięciem, wiele osób ma te płytki i jak do tego czasu im wytrzymała to chyba wszystko OK prawda, pozatym to raczej wina konstrukcji chłodzenia niż płyty Ale za tą cene płyta jest kapitalna i już wszystko wiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie przejmuj sie tym wygięciem, wiele osób ma te płytki i jak do tego czasu im wytrzymała to chyba wszystko OK prawda, pozatym to raczej wina konstrukcji chłodzenia niż płyty i już wszystko wiesz no tak pytam bo mam Pentagram Freezone NXC-100 jakoś monstrualnie nei waży przy scyhe infinity to jest mały ale troche mnie to zdziwiło że od zwykłego boxa sie ugieło ale fakt nikt by nei zrobił płyty która by nie wytrzymała chłodzenia :D jak ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to chętnei wysłucham Fredek thx POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 a jak wyglada porównanie zużycia prądu przez chip 965 a 945 jest sporo różnica ? http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/...-gf6150_14.html Różnica od 17 do 21W więc sporo A może coś takiego http://www2.abit.com.tw/page/pl/motherboar...p;fMTYPE=LGA775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/...-gf6150_14.html Różnica od 17 do 21W więc sporo To są chipy ze zintegrowaną grafiką, nieco inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/...-gf6150_14.html Różnica od 17 do 21W więc sporo A może coś takiego http://www2.abit.com.tw/page/pl/motherboar...p;fMTYPE=LGA775 ja bym brał płyte na 945 to tylko gigabyte S3 945P a no ta różnica jest dość spora ale moze to być spowodowane inna zintegorwana grafa jak ktoś by miał jakieś teścik na zwykłych to prosił bym o zapodanie :rolleyes: a tu teścik znalazłem biostara 965 i s3 965 gigabyte http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2871&p=1 POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 To są chipy ze zintegrowaną grafiką, nieco inne.Zgadza się, niemniej jednak 965 w wersji P czy G będzie zużywał więcej energii w porównaniu do 945 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgadza się, niemniej jednak 965 w wersji P czy G będzie zużywał więcej energii w porównaniu do 945kurcze nic nie moge znaleźć o tym zużyciu prądu przez te chipy :sad: ale chyba zostane przy tym 965 i raczej biostar tylko jedno co mi sie nei podoba to dziwne ułozenie 24 pinowej wtyczki ale to w sumie drobiazg POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...