Skocz do zawartości
Gość Grzechu_1990

Mikrofon Czy Słuchawki Z Mikrofonem?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Witam, jaki wybrać mikrofon a może słuchawki z mikrofonem?? IMO jestem za samym mikrofonem, czy dobrze myślę?? Nie chcę wydać za dużo (tak mi sie wydaje ;] ), jakieś 50zł, a totalny max to 70. Co wybrać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jaki wybrać mikrofon a może słuchawki z mikrofonem?? IMO jestem za samym mikrofonem, czy dobrze myślę?? Nie chcę wydać za dużo (tak mi sie wydaje ;] ), jakieś 50zł, a totalny max to 70. Co wybrać??

Optuję za słuchawkami z mikrofonem, może nieco niewygodne ale niezrównane w temacie jakości dźwięku - unikasz echa, pogłosu i zakłóceń w trakcie rozmowy. Co do typu, poszukaj słuchawek Logitech Dialog-812, na Allegro oscylują w okolicach 30 PLN i z tego co wiem nie ma lepszego sprzętu w tej cenie. Sam zresztą takowe kupuję na dniach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to ma sluzyc tylko i wylacznie do rozmow przez skype, to rzeczywiscie sluchawki z mikrofonem beda wygodniejsza opcja.

W przeciwnym przypadku (zwlaszcza, jeslibys na tych sluchawkach chcial muzyki posluchac) mikrofon + sluchawki osobno, bo jakosc dzwieku z "normalnych" sluchawek bedzie zdecydowanie wyzsza niz z komputerowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Potrzebuje je do Counter Strike'a, a może po jakimś czasie skype ;] Czyli co wybrać, słuchawki plus mikrofon czy sam mikrofon?? Nadal jestem za samym mikrofonem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o granie to Creative HS-300 bardzo dobry mikrofon a słuchawki średniawe, ale do gier multi gdzie i tak bardziej bazujesz na tym co usłyszysz na TS niż w grze wystarczające, do muzyki i filmów Sennheiser HD-205 i nie narzekam.

Icemat Siberia

i do muzyki, i do cs'a - a mikrofon b. dobry moim zdaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Icemat Siberia

i do muzyki, i do cs'a - a mikrofon b. dobry moim zdaniem icon_smile3.gif

Sorry ale posrało Cię?? :? Napisałem 50-70zł a nie prawie 200... Sorry ale jeżeli masz tak pisać to zaprzestań :?

Może jakiś logitech albo creative??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem. Potrzebuje słuchawek z mikrofonem, jednak mój limit to 200- 300 zł. Zastanawiałem się nad Sennheiser PC 150 lub PC 130 albo Creative Fatal1ty Pro Series Gaming Headset. Chyba, że lepiej kupić mikrofon i słuchawki osobo. Np. takie słuchawki: Sennheiser HD 201 lub HD 485 a jaki mikrofon to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem. Potrzebuje słuchawek z mikrofonem, jednak mój limit to 200- 300 zł. Zastanawiałem się nad Sennheiser PC 150 lub PC 130 albo Creative Fatal1ty Pro Series Gaming Headset. Chyba, że lepiej kupić mikrofon i słuchawki osobo. Np. takie słuchawki: Sennheiser HD 201 lub HD 485 a jaki mikrofon to nie wiem

no i co kupiles?

ja mam taki problem ...

sprzet z podpisu (glosniki 7.1) do gry w BF2 przydal by sie mikrofon ale mam juz Sennheiser HD 201 i nie wiem czy nie dokupic takiego mikrofonu ? http://allegro.pl/item159117339__zalman_zm..._uchwytem_.html co o nim myslicie ? warto wydawac te 30zl za sam mikrofon? wyglada na jakis "lepszy" no i chyba taki sa jest dodawany do sluchawek 5.1 ZALMANA.

Mozecie sie wypowiedziec na ten temat?

Kupno sluchawek z mikrofonem nie wchodzi w gre z powodow finansowych (szkoda mi kasy na dobre sluchawki a senki ktore mam mi wystarczaja)

EDIT: chyba ze Logitech Dialog-812 co o tym myslicie?

Edytowane przez adbok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu piszę tutaj... Posiadam KOSSy UR-40 i szukam jakiegoś mikrofonu do CSka... Czy ktoś posiada coś takiego jak pokazywał adbok?

http://allegro.pl/item159117339__zalman_zm..._uchwytem_.html

Jak to się trzyma i jak odbiera... Czy lepiej coś na stojaku kupić?? Tylko wtedy by musiało dość dobrze łapać w miarę cichą mowę... doradźcie coś plz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem senny ale dzisiaj się dowiedziałem, że nie ma ich u dystrybutora, więc anulowałem zamówienie i biorę Creative Fatality.

Podziel sie w takm razie wrazeniami. Slyszalem, ze na jakims zjezdzie gracze byli zachwyceni.

Cviek : ciekawe rozwiazanie z tym dolaczonym mikrofonem, ale nie wiem czy wygodne. dwa kable moge troche krepowac ruchy, nie lepiej jakis mikrofon stawiany? Szybciej go mozna odlozyc niz odpiac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi