bzykofm Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam! Z braku kasu przy wymianie platformy zakupiłem kumplowi w/wym radeona (Asus). Karta spokojnie wystarcza (pisanie , muza , filmy, oczywiście żadnego OC), natomiast Asus nie popisał się chłodzeniem-TRAGICZNY,TANDETNY i GŁOŚNY wiatrak !! :angry: Sprzedawca zaoferował wymianę chłodzenia bez utraty gwary, zaproponował Freezone'a Cu, co wydaje mi się nieco ponad potrzeby.Myślałem na Al + dokupienie kontrolera obrotów, ale wtedy cena jest niewiele mniejsza od AlCu, który takowy posiada. Pytanko: (za które grozi mi lincz i wyśmianie, ale do odważnych lamerów świat należy: Czy jest sens/możliwość zainstalowania na VGAradiatora do chipsetu mobo? Np.: niebieski Zalman albo Pentagram Cu?? Pasywne zestawy chłodzenia vga odpadają-cena to ponad 50% wartości karty, czy jednak wziąć Freezone'a?? Jest jeszcze jedna alternatywa:sprzedać i kupić np. pasywnego 7300gs -l epszy nie będzie potrzebny. Dzięki! ps.komp:GaK8NF9-RH, Athlon 3000+Venice +Freezone Al 80, Elixir 512/400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) zalmana pewnie zamontujesz tylko obawiam sie że nawiew bedze mu potrzebny poaztym tutaj za 40zł masz wentylator + kontroler http://www.allegro.pl/item155211224_pentag...jny_wys24h.html poszperałem troszke i zobacz http://www.allegro.pl/item155676555__penta..._xc_70_al_.html ten pentagram starczy ci na bradzo długo Edytowane 7 Stycznia 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ten pentagram starczy ci na bradzo długoPół roku zanim wentyl zacznie rzęzić, no chyba że XC-70 Al+ dają jakieś lepsze wnetyle niż w XC-80 ;] U mnie w idle mój X550 w pasywie chodzi na tym pentku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Napisałem,że sprzedawca (Bitcomputer w Krakowie) wymieni chłodzenie bez utraty gwary, karta ma 2 miesiące, czyli kupno z innego źródła odpada. http://bitcomputer.pl/product.php?id=2346 A jednak jest już Al z kontrolerem. Czyli 47 pln. Jest sems do karty ,które teraz kosztuje 150?? zalmana pewnie zamontujesz tylko obawiam sie że nawiew bedze mu potrzebny Czyli jest szansa?? Wystarczy wiartak z obudowy wiejący na radiator?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Biorąc pod uwagę cenę karty raczej skłaniałbym się do opcji wymiany całej na sprzęt pasywny - rzeczony GF7300GS lub np. taniego X1300Pro za 220zł lub trochę droższego, ale szyną pamięci 128bit też X1300Pro. Sprzęt od chłodzenia mobo jest dość wysoki, więc Ci jeszcze niepotrzebnie zajmie dodatkowe sloty PCI czy cuś. Pozdrawiam Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 jak zmienisz chłodzenie to nie tracisz gwarancji ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...