drake87 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) :blink: Nie wiem jak wy ale ja strasznie choruje na coś co czesto spotykam w grze. Mianowicie takie jakies dziwne błędy i nie wiem czy to wina mojego sprzętu, gry, czy sterowników. Np. w 3d smarku 05 gdy leci ten balonostatek to cienie sie szarpią jak szalone. Jakieś takie poszarpane i postrzępione. Czego to jest wina? Albo np. w Just Cause nie wiem czy tam są artefakty czy to te motylki tak wyglądają jak artefakty? I do tego pomimo że mam 2gm ramu i 7900gs 256mb to gra przy większej zadymie zacina jak szalona. Albo gothic.. tu to już wogle czasami sie dziwne rzeczy dzieją.. zaczynając od znikających przedmiotów na krańcach widoczności.. do dziwnych kwadracików tzn lini przez nie tworzone [takie białe kwadraciki albo kropeczki które szybko migają] Te kwadraciki to na szczescie się żadko powtarzają.. Albo jeszcze jeden fenomen co do postaci które czasami potrafią dosłownie lewitować bez ruszania nogami.. albo ich szyje łamią się i głowa jest o kilka cent. obok ciała ?! Dziiwne.. Najbardziej to mnie ciekawią takie przeskoki jakiejś tekstury wielkości 1cm dosłownie w ćwierć sekundzie takie mignięcie gdy przechdzę jakąs lokację.. zdarzało się tak w fearze Czego to jest wina? Czy gry to do siebie mają, że zawsze jakieś błędy są czy to moja karta buraczy? Tu pokazuje screena z Just Cause A tu z Gothic 3 te kropeczki na tkaninie skaczą i szaleją: Edytowane 13 Stycznia 2007 przez drake87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) To są artefakty, przegrzana grafika, za bardzo podkręcona lub uszkodzona. Sprawdź czy masz dobre ustawienia zegarów na karcie oraz czy chłodzenie właściwie pracuje. ALE... w gothicu 3 normalne jest zanikanie obiektów na krańcu widoczności natomiast białe kropeczki na tkanienie nie. Gry ostatnio są koszmarnie zoptymalizowane i skaczą nawet na 2GB ramu. A w 3DMarku 2005 cienie na statku były kiepskiej jakości (2006 ma lepsze) Albo jeszcze jeden fenomen co do postaci które czasami potrafią dosłownie lewitować bez ruszania nogami.. albo ich szyje łamią się i głowa jest o kilka cent. obok ciała ?! Dziiwne.. Najbardziej to mnie ciekawią takie przeskoki jakiejś tekstury wielkości 1cm dosłownie w ćwierć sekundzie takie mignięcie gdy przechdzę jakąs lokację.. zdarzało się tak w fearze Ale to już nie jest zbyt normalne, sprawdź kartę w ATITool Artifact testerem. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Mam tą sama kartę co ty wykręconą na 620/1680 i w Gothic 3 owszem zdarzają sie jakies bugi ale białych kropek nie uswiadczyłem inne gry chodzą spoko bez żadnych przekłamań obrazu, ale widze ze ty nie kreciles karty a arty wystepuja wiec moze trafiles na walnieta sztuke. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Typowe artefakty zwiazane z pamieciami karty, gdyby byla to wina GPU to raczej konczyloby sie to klasycznymi zawieszeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 albo niekiedy pojawia się coś takiego.. tu np. prey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 To wszytko wygląda na walnięte pamięci, spróbuj jeszcze obniżyć domyślne taktowania pamieci karty do np 1000mhz i zobacz czy dalej beda arty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Kropki to pamięć karty na 100%. Masz płytę ASUSA nie podkęciłeś nią grafy przypadkiem (PEG)? Przestaw to na normal. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez lhorror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 właśnie nic nie podkręcałem.. a dziś jak odpaliłem gothic to sie zrobiły takie dziwne tekstury.. Spróbuje zrobić tak jak mówicie żeby obniżyć taktowanie pamięci.. ok jak wyłączyłem cienie to zniknęło... ale znalazłem drugi przedziwny błąd.. jak bede mieć czas to wkleje.. zmniejszenie taktowania nic nie dało.. może to sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 zmien sterowniki, i ew format c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Karta kopnięta jest. Może dali Ci z gwary ?? ;p W końcu Palit to Palit ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) kropki to niekoniecznie wina zwalonej karty, chociaz w tym wypadku pewnie tak jest (ewentualnie przekrecony rdzen). normalnie takie kropki pojawiaja sie ustawione w "sznureczku" w miejscu laczenia tekstur lub scianek modelu 3d ;) ps. Galaxy - ohoho, masz cos do palita :lol: ?! Edytowane 15 Stycznia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 :mad: Białe kropeczki takie jak na tej tkaninie to mam tylko w gothicu.. a takjie jak opisałeś białe kwadraciko kropeczki w sznureczku to się zdarzają..żadko ale się zdarzają w większości gier w jakie gram.. wyglądają jak jakaś linia pomiędzy teksturami tak jak mówiłeś.. wkurzające ale prawdziwe :mur: Ale kumajcie np. tą dziwną rzecz która mi sie dzieje w Gothic 3. Podkreślę że dzieje się to tylko na PS3! Takie dziwne ząbki albo kwadraciki?! Ale jak podejdę bliżej to jest si :huh: Dziwna jest ta gra.. bo grafika to jest w niej naprawdę fajna.. ale z żadną grą nie miałem takich problemów jak z gothic 3 Zmieniłem sterowniki i chu...jnia tak samo.. idzie się pochlastać...życie jest okrutne.. ide na dwór spić piwo na ławce i zastanowić się nad swoim losem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 z tymi kwadratami nad brzegiem wody chodzi o dokladnosc operacji shaderow, nie znam sie na tym wiec ci nie wytlumacze. jesli jest w opcjach jakas pozycja do zmiany jakosci shaderow to moze jej zwiekszenie pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...