Skocz do zawartości
saYmanik

Dobrze Dobrane?

Rekomendowane odpowiedzi

no to na początek to chciałem sie przywitac bo to mój pierwszy pościk :wink: do rzeczy...składam sobie niedrogiego kompa bo mój fundusz jest wyjatkowo skromny.

1. Asus M2NPV-MX (nVidia GeForce 6150) [DDR2, PCI-E, KG, FW]

2. AMD Sempron 2800+ Manila BOX (Socket AM2, 64bit)

albo

AMD Sempron 3200+ BOX

3. DDR2 512MB PC-667 Goodram

4. GeForce PCI-E 7300GT

dodam ze płyte,hdd i cd juz mam

i teraz...jaką zasilke do tego mam walnąć????W przyszłosci mam zamiar dołożyć RAMu moze lepszą grafe(ale to jeszcze z pół roku) a po za tym to mam zamiar zapewnić lepsze chłodzenie obudowy wtawiająć do niej ze 2 wiatraczki i oczywiscie dla lepszego wygladu budy jeszcze jakis neonek.

pozdro i dzieki za pomoc

Edytowane przez saYmanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

350W (jakis Fortron, Tagan, ModeCom itp) Ci w zupelnosci wystarczy do tego czegos, ale nie licz na to, ze pograsz sobie na nim, no chyba, ze 800x600.

Edytowane przez File

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

File

no jak narazie nie pogram...chyba ze w coś straszego ale chyba carbon pójdzie :mur: jak piałem bede ulepszał

Yogick

płyte już mam i jak narazie nie mam określonej kwotyPoprostu bede dokupywał bo np grafa jest zintegrowana na płycie i jak narazie wystarczy i jak cos to kupie tego GF7600gs jak bedzie hajs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze 7300GT to dobry sprzęt [...]

HA HA HA, ale sie usmialem. Dobry to chyba do Barbariana z lat 90tych, przesadzam, ale w/g mnie 7600gs nawet palita (tez slyszalem opinie, ze najlepsze 7600gs jest w wydaniu palita).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom jest dobry :).

Logiczne, że mając sprzęt wyższej klasy z takiego "badziewia" się nabijamy...

I z drugiej takie osoby jak ja męczące się na hmm (nie wiem jak to nazwać... antyk, nie, to byłoby do 9550, a riva tnt2? relikt z okresu pne?)

stwierdzą: nie przesadzajmy :)

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi