exmister Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Jak to mozna zalatwic szybko i bezpiecznie. Jak wygląda sprawa z cłem na granicy? Ile koszty wysyłki? Mam kumpla niedaleko NY i znajomych w Toronto (to w Kanadzie... ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Hmm dolacze sie do tematu. Sam chcialbym sprowadzic sobie takiego Radka 9700Pro a nie iwem zbytnio jak :( Ile wynosi koszt przesylki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 To chyba takie proste nie jest, trzeba to wyslac jako paczke charytatywna. Inaczej jest to nielegalne :roll: (tak mi sie wydaje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Hmmm, ja zamawiając z USA zapłaciłem za przesyłkę 60USD+VAT, ale to była kosmiczna cena (łącznie z pobraniem pieniędzy itd.). Myślę, że można spokojnie wysłać za 20USD... A teraz bardzo ważne: Kumpel wysyłając kartę niech zaznaczy wartość przesyłki (łącznie z kosztami przesyłki) tak, aby nie przekraczała 150 USD !!! Wtedy nie zapłacisz piep****ego VAT-u!!! (u nas przy odbiorze) PS Mam nadzieję, że przepisy się nie zmieniły - trzeba popytać kogoś siedzącego w tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Koszta wysylki sa pomijalnie niskie ,rzedu kilkudziesieciu PLN na glowe, pod jednym warunkiem- musielibyscie to zamowic w min. 4-5 osob. Tylko wtedy taka zabawa ma sens. Ja sam pare tygodni temu zamowilem z min. Mate'em 76 i z Witchhunterem chlodzenie wodne u Danger Dena. Powiem jedno- byl to jeden z lepszych interesow w moim zyciu. 8) Dzieki solidnosci i zaangazowaniu kol. Mate'a wszystko poszlo jak z platka :twisted: Jezeli ty, exmister, masz rodzine w Stanach to nie widze zadnych problemow z realizacja takiego zamowienia- po sposoby na celnikow pisz na priv'a :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...