piotralek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Czasami na allegro są te pompki. Kiedyś widziałem, jak poszła za ok. 35zł ;) Ale ona miała 80-90l/h :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 :mur: siem rozeznałem, bigwater se miał takie pompki słabiutkie i mało ciekawe, te z bigwatera 735 i aquabaya m5 są chyba dużo ciekawsze, choc o tej p500 i tak brakuje jakichkolwiek empirycznych wzmianek. Jakbym miał kupowac to chyba tego Aquabaya m5, co czytnik i termometr kuszą, a i rezik niczego sobie, tylko taka kwestia czy tam są jakieś ludzkie gwinty żeby krecic jakąs przejściówkę albo od razu szybkozłączki 8/10 , czy może gwinty typu "0,3456456" designed by Thermaltake" :D . bo te 1/4 i 3/8 to wygląda na to że są rozmiary rurek, o gwintach ani słowa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Owszem 1/4, 3/8 to średnica węży.Takie rezerwuary bardzo mi się podobają. Podobne produkuje Innovatek do pomp Eheim. Co do gwintu to możesz napisać do jakiegoś sklepu internetowego (np. do Cooling bo mają w ofercie tą konkretną pompę). IMO innych niż 1/4 i 3/8 nie zastosowali, ew. 1/8 ale w Cooling mają takie złączki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Raczej 1/8", w cooling.pl nie wiedzą jaki to gwint :unsure: będę miał ten zestaw jak tylko będzie na stanie w coolingu :razz: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Przyłącze się do tematu :) Miałem ją w swoim układzie. Kupiłem ją od Aeriala, chyba w maju. Pracowała na wężach 8/10, chłodnicy 3x120, 3 bloczkach frostach i rezie alphacool AGB2. Pracowała cichutko na 8V. Dawała sobie radę z całym układem. Nie mam do niej żadnych zastrzeżeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A używałeś tych stockowych złączek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A używałeś tych stockowych złączek?Jeżeli pytanie było do mnie, to: zmieniłem choinki, na SM8/10, wszystko ładnie pasowało. W całym układzie były SM8/10, układ wygląda schludniej i raczej ułatwia ewntualny montaż i demontaż poszczególnych elemntów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) to jakie gwinty w takim razie tam są? z jakimi gwintami kupowałes te 8/10 :D i ile czasu pracowała? pracuje dalej czy wymieniłeś? jak wymieniłes to daltego bo miałes lepszą czy bo padła? B-) dzieki za info że zestawik fajny, jak na 8v ciągnie taki komplecik to znaczy że ma spory zapas mocy, good, good,let the anger flow through you.... :lol: zmieniłem ciut temat ;) Jarogniew - jest zestawi kan stanie w sklepie 4max.pl ;) Edytowane 18 Stycznia 2007 przez joorvishoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 pedro_007 piszesz o tym Coolteku, czy Termaltake'u? Pamietam, ze aerial mial właśnie tą pompeczkę coolteka przez pewien czas.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 a noa jak o Coolteku to cofam pytania, wszak ciężar rozmowy spoczął na thermaltake'u a coolteka to raczej nie ryzykowałbym już, jak mi z mcs napisali że awaryjna i że odradzają. aż tyle farta nie mam żeby w taką pompkę isc :wink: Raczej 1/8", w cooling.pl nie wiedzą jaki to gwint w RN są złączki 8/10 z gwintem 1/8 cala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 pedro_007 piszesz o tym Coolteku, czy Termaltake'u? Pamietam, ze aerial mial właśnie tą pompeczkę coolteka przez pewien czas.... O Coolteku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 a spoko, to nie mam pytań :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...