modoc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Proszę o pomoc w wyborze zestawu tak do 2600zł Procesor Amd 64X2 3800 488,50 zł (windsor) Płyta MSI K9N Platinium N-F570 375 zł (czy ta płyta będzie stabilna, na podkręcaniu mi nie zależy wogóle jedynie na stabilności) Pamięć GoodRam 512 MB 667 195 zł - tutaj mam pytanie jakiej prędkości brać pamięci i czy będzie duża różnica ?? (tutaj z ramem niewiem zupełnie jaki brać) Grafa ASUS 7900GS 256/256 PCI-E 790 zł Dysk HDD Caviar 250 GB SATA II 16 MB 303 zł Zasilacz Chieftec 560 Wat 340 zł chcę to wszystko wziąć w www.lms.pl czy miał ktoś z nimi jakieś doświadczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Grafa ASUS 7900GS 256/256 PCI-E 790 zł Dysk HDD Caviar 250 GB SATA II 16 MB 303 zł Zasilacz Chieftec 560 Wat 340 zł Grafa od palita albo galaxy, dysk zdecydowanie od seagate, i zasilacz może huntkey 350-400, po co przepłacać ;) I płyte weź od dfi albo biostara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jak wyżej. Huntkey HK-350AP myślę, że by starczył - po co przepłacać. Zaoszczędzone pieniądze dołożyłbym do ramu. Ale zdaje się, że w zaproponowanym przez Ciebie sklepie nie ma go :( Co do opinii o sklepie to się nie wypowiem, bo nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ramy weź GoodRamy (nawet zwykłe jeśli nie OCujesz). Nie lepiej kupić 7600GT (są po 380zł), a za to mieć 1gb ramu w dualu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 chcę to wszystko wziąć w www.lms.pl czy miał ktoś z nimi jakieś doświadczenie a czy musisz wziąć kompa w tym wklepie czy to tylko wymysł?? może lepiej złozyć sprzęt w bardziej znanym sklepie?? może w znaku?? www.znak.pl a podzespoły to takie jakie Grzechu_1990 zaproponował bedą najlepszym wyjściem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja tylko dopisze że jeżeli chcesz pograć to 512 ram to troche za mało :) poza tym, co to za pomysł z tym asusem ? pality na allegro są za 600 zł za to masz dodatkową kość ramu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja tylko dopisze że jeżeli chcesz pograć to 512 ram to troche za mało :) poza tym, co to za pomysł z tym asusem ? pality na allegro są za 600 zł za to masz dodatkową kość ramu :P No więc w tym sklepie mam raty w Lukasie co dla mnie jest najlepszym wyjściem (mam tam kredyt dostępny na dowód, a że miałem już u nich kilka kredytów to mam 5% na 10 rat co jest znaczącą różnicą). Poza tym właśnie sprawdziłem A64 X2 3800 Windsor i w ZNAK kosztuje 520 zł a tam 490 zł, poza tym bliżej. A co do ramu to muszę się zastanowić a zasiłkę chiefteca 450 biorę za 179. Mam jeszcze pytanie co do płyty głównej, jaką wziąć bo nie mogę się zdecydować ??. Zalezy mi jedynie na stabilności i szybkości nie chcę SLI i bawić się w podkręcanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Sysak ma bardzo sensowne zestawy za tą cenę. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 Edytowane 17 Stycznia 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Sysak ma bardzo sensowne zestawy za tą cenę. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 tylko że autorowi tematu zależy na kupnie w okreslonym sklepie ;) no tak przejrzałem oferty to jest troche ciekawych rzeczy ale co atrakcyjniejsza karta to niedostępna ;) Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) A płytę główną jaką wziąć jeżeli ma się tylko taki wybór : Cieniutko Czy już rzeczywiście brać tą DFI AM2 ?? Chociaż słyszałem że ona jest dobra do podkręcania, a z kolei na tym aspekcie nie zależy mi wogóle, mnie interesuje jedynie stabilność. Proszę o pomoc bo już się zgubiłem w tym wszystkim. A i co myślicie o tej płycie głównej ?? ASUS M2N-SLI Deluxe SAM2 - czy jest dobra i stabilna opłaca się ją brać ?? http://www.lastminute.sote.pl/go/_info/?id=15067 Edytowane 18 Stycznia 2007 przez modoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...