wrzetelny Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Pyt jak u góry. Czy jak mam oryginalnego Windowsa moge go zainstalować również jako oryginał na Laptopie? Czy wtedy bedzie to już pirat? Gdzieś słyszałem kiedyś że można na więcej niż jednej stacji go instalować ale nie wiem czy to prawda. A nie uśmiecha mi się wydawać kasy na nowego... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 1 komputer = 1 licencja = 1 system = NIE można jak masz wykupione licencje na dodatkowe stanowiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Podłączę się Dostałem oryginalnego windowsa xpHE od kumpla (płytkę), na ale na jego obudowie przyklejony znaczek licencji windy, to czy mam orginała czy nie, oczywiście jeżeli będzie on zainstalowany tylko u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 OMG, ktory to juz raz z ta licencja bez naklejki jestes piratem, jak kolega nie moze odkleic starej to zamow sobie z MS nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 OMG, ktory to juz raz z ta licencja bez naklejki jestes piratem, jak kolega nie moze odkleic starej to zamow sobie z MS nowa Sorka przykleiłem się. Windę dostałem właśnie wczoraj i temat mnie zainteresował Muszę napisać do MS i poprosić o nową tak. ? Czym to motywować lub jak to tapisać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Sorka przykleiłem się. Windę dostałem właśnie wczoraj i temat mnie zainteresował Muszę napisać do MS i poprosić o nową tak. ? Czym to motywować lub jak to tapisać ? osobiscie stickera nie zamawialem, ale kolega cos takiego robil i normalnie powiedzial, ze po prostu zmienil obudowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 osobiscie stickera nie zamawialem, ale kolega cos takiego robil i normalnie powiedzial, ze po prostu zmienil obudoweNo to nic nie kumam co mam zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 No to nic nie kumam co mam zrobicwgrac linuxa:D. Jak bosz sie smefow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Nie boje się nikogo, tylko chciałem mieć od 10lat wreszcie oryginalnego windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 gdzies na forum jest temat typa co napisal do ms, ze zmienia blachy i chce nowa naklejke i mu ja przyslali (chyba, bo do konca nie sledzilem) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Muszę napisać do MS i poprosić o nową tak. ?poproś też o 2 dla mnie i 4 dla chłopaków :lol: osobiscie stickera nie zamawialem, ale kolega cos takiego robil i normalnie powiedzial, ze po prostu zmienil obudoweto chyba zależy jakiego masz windowsa, czy OEM czy BOX. Z tego co wiem BOXowych się nie przykleja nigdzie, natomiast OEMowe (chyba) musza być przyklejone na sprzęt... Ale to trochę dziwne... Jakbym sobie przykleił na zaślepkę od FDD to mógłbym se przekładać tą zaślepkę do innych obudów i problem przenośności obudowy z głowy :D Nie boje się nikogo, tylko chciałem mieć od 10lat wreszcie oryginalnego windowsateż bym tak chciał :)... i zastanawiam się czy kupno OEMa to aż tak głupi pomysł.... W końcu nawet gdybym zmieniał komputer 3x i kupował nową licencję za każdym razem to i tak wychodzę do przodu bo BOX kosztuje prawie 3x więcej. I jak to jest ze sprzedażą OEMa, jeśli komuś sprzedam kompa z OEMem to on nadal jest legalny i czy tamta osoba musi go jakoś aktywować, rejestrować czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 No to nic nie kumam co mam zrobicczego nie rozumiesz? gdzies na forum jest temat typa co napisal do ms, ze zmienia blachy i chce nowa naklejke i mu ja przyslali (chyba, bo do konca nie sledzilem) :Doczywiście, że tak jest, można zamawiać naklejki z MS poproś też o 2 dla mnie i 4 dla chłopaków :lol:co w tym śmiesznego? poproś też o 2 dla mnie i 4 dla chłopaków :lol: to chyba zależy jakiego masz windowsa, czy OEM czy BOX. Z tego co wiem BOXowych się nie przykleja nigdzie, natomiast OEMowe (chyba) musza być przyklejone na sprzęt... Ale to trochę dziwne... Jakbym sobie przykleił na zaślepkę od FDD to mógłbym se przekładać tą zaślepkę do innych obudów i problem przenośności obudowy z głowy :D na czoło sobie naklej lepiej obudowa nie jest częścią o której mowa jest w licencji, można sobie ją wymieniać bez problemów, a skoro MS wymyślił naklejki to jest ich problem, żeby dosyłać nowe przy zmianie budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 M$ powinien sprzedawać same naklejki z 25 zł :D. W Polsce by szły jak świeże bułeczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) na czoło sobie naklej lepiej obudowa nie jest częścią o której mowa jest w licencji, można sobie ją wymieniać bez problemów, a skoro MS wymyślił naklejki to jest ich problem, żeby dosyłać nowe przy zmianie budy kucyk, brykaj ostrożnie bo se nóżki połamiesz :). Napisałem na naklejce na obudowie bo jakiś typ kilka topiców wcześniej miał taki właśnie problem... Kupując komputer z windowsem w wersji OEM często gęsto dostajesz naklejkę na obudowę... Czy wtedy wymiana obudowy w myśli poniższej definicji jest tak oczywista i banalna to bym nie powiedział... Termin „całkowicie zmontowany system komputerowy” oznacza system komputerowy składający się przynajmniej z procesora, płyty głównej, dysku twardego, zasilacza i obudowy.to żeby była jasność co bill rozumie pod pojęciem komputera.... Edytowane 24 Stycznia 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 z tego co wiem za komputer uznaje sie plyte glowna, wiec jesli zmieniasz plyte glowna musisz miec nowego windowsa. Tylko jak sie to ma jak zmieniasz np z powodu spalenia sie plyty glownej, to przeciez nie twoja wina(zalozenie :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 A czy moglibyście mi podać jakiś link gdzie mógłbym poprosić (kupić) nową naklejkę windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...