Ruonim Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Nigdy jeszcze nie miałem wc:P. Co sadzicie o takim zestawiku. Jak cos kupuje to dobre a nie jakieś niewiadomo co. Pomyślalem o takim zestawie: cpu: Realitynet Frost 3 Duo 119 zł gpu: Frost2Gpu Rev2 89 zł nb: Realitynet Frost 2 NB Rev. 2 79 zł pompa: Coolriver rev. 2 119 zl chlodnica: Cooltek MAXISTREAM 120 mm Triple + 3x 120mm arctic cooling fan 225,00 + 75zl Rezerwuar: jakis 5,25" ~80zl potrzebne to wogule?:P plyn: ? polimerowy, woda destylowana , plyn do chlodnic ? weze: ? ile m ? Króćce: ? ile ? pasta: oczywiście as5 ^^ zestaw orientacyjny na przyszlosc :P . narazie nie mam tyle kasy. Reality net wygrywa cos :D. Ach ta cena:P . Może sie skusze na używane ale co do pompy to napewno nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Węże polecam Innovatek, reza nie potrzeba, wystarczy trójnik + ew. AirTrap, płyn to destylka + np. Borygo, złączki 8/10 1/4" pod Innovateki, wentyle polecam Fandery a paste Collabolatory Liquid Pro :) Będzie chyba full RN :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Węże polecam Innovatek, reza nie potrzeba, wystarczy trójnik + ew. AirTrap, płyn to destylka + np. Borygo, złączki 8/10 1/4" pod Innovateki, wentyle polecam Fandery a paste Collabolatory Liquid Pro :) Będzie chyba full RN :)paste napisalem oczywiscie, bo mam tubke w domu:P. Raz nakladana. Powinan starczyc na jakies 9 razy jezcze;]. Czyli plynek borygo, Ile metrow tego weza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 to zależy jaką masz budę i gdzie chcesz umieścić chłodnicę...możesz pomierzyć przecież orientacyjnie sznurkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 to zależy jaką masz budę i gdzie chcesz umieścić chłodnicę...możesz pomierzyć przecież orientacyjnie sznurkiem :)buda jest modowana i robiona od podstaw. na bazie midi tower:P.najprawdpoodbonije srodek . Prawy plat(za mobo)(jedyny jaki bedzie). Polaczenie by bylo pompa -> gfx -> nb -> cpu -> ten zaworek do nalewania -> chlodnica -> pompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Ocena Zestawu 6 + Rez - nie potrzebny , kup trójnik + ew. AirTrap Zalej Borygo 50 - 50 Woda Demineralizowana Imo kup 4 metra węża starczy ci na długoooo. Po co ci blok NB na tego asrocka ? PS Wszystko na SK 8/10 od RN Edytowane 18 Stycznia 2007 przez banditos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) 6 + Rez - nie potrzebny , kup trójnik + ew. AirTrap Zalej Borygo 50 - 50 Woda Demineralizowana Imo kup 4 metra węża starczy ci na długoooo. Po co ci blok NB na tego asrocka ? PS Wszystko na SK 8/10 od RN po to ze jak dotykem nb, to sie idzie oparzyc. A bloczek i tak zostanie po wymianei sprzetu. Mysle ze 4 metrow weza powinienem wzaisc. Pozniej nie bedzie trzeba kupowac. no nic zbieramy kase 250/800 done :P. Jaksi sponsor sei znajdzie?;] Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Ruonim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 tyz mialem taki plan- te same czesci i podobny bardzo konfig .. jednak troche uzywek i cena o 200-300 zl mniej .. :) tylko teraz czekam na jakas sensowna pompke i blok gpu .. :/ nigdzie nic nie ma .. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 http://allegro.pl/item156673568_pompa_cyrk..._15_14b_up.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 http://allegro.pl/item156673568_pompa_cyrk..._15_14b_up.html mattnick trochę drogo ;/ Jak twoje "pasiw" wc ? Tem allegrowicz sprzedaje pompy Leszno 15PWr14 LFP w kwocie 199zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 jako ze juz koncze zbierac kase za niedlugo mam dylemat: cpu: laserprison pro v2 kynka gpu: tu wlasnie nie wiem ktory wybrac (katowe wyjscia odrazu odpadaja musza byc proste) nb: tu tez nei wiem co icon_smile3.gif chlodnica: cooltek 3x120 + fander x3 pompa: coolriver albo laing ddc (za laingem przemawia wielkosc,wydajnosc,i 3 lata gwarancji(249zl) a za coolriverem cisza i cena(105zl)) pozniejsze mozliwosci blok ram i blok sb Oczywiscie sprzet musi byc przyszlosciowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 jako ze juz koncze zbierac kase za niedlugo mam dylemat: cpu: laserprison pro v2 kynka gpu: tu wlasnie nie wiem ktory wybrac (katowe wyjscia odrazu odpadaja musza byc proste) nb: tu tez nei wiem co icon_smile3.gif chlodnica: cooltek 3x120 + fander x3 pompa: coolriver albo laing ddc (za laingem przemawia wielkosc,wydajnosc,i 3 lata gwarancji(249zl) a za coolriverem cisza i cena(105zl)) pozniejsze mozliwosci blok ram i blok sb Oczywiscie sprzet musi byc przyszlosciowy. po cholere zakladales ten topic wtedy skoro i tak teraz sobie wymyslasz jakies inny zestaw :| jak na sile chcesz cos innego to co sie pytasz o rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Bloków masz wiele... zastanów się nad blokami od Misia15go albo kup SZTORMa :) i jeszcze pompka.. przeca laing jest cichszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Bloków masz wiele... zastanów się nad blokami od Misia15go albo kup SZTORMa :) i jeszcze pompka.. przeca laing jest cichszy Mam Laing'a (z tych cichych :lol: ) i miałem w domu Coolriver'a 2 , ta druga pompka jest cichsza, wręcz niesłyszalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 pompka? o TA!: http://www.realitynet.pl/shop/index.php?p2...cool-ap700-12-v bloczek POLSKI SZTORM bloczek na GPU i nb - misiu15go Jakiś przyjemny rezik do tego do zatoki i jazda ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 po cholere zakladales ten topic wtedy skoro i tak teraz sobie wymyslasz jakies inny zestaw :| jak na sile chcesz cos innego to co sie pytasz o rady.bo poczytalem wiecej i to realitynet wcale tak dobrze nie wypada z konkurencja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 bo poczytalem wiecej i to realitynet wcale tak dobrze nie wypada z konkurencja :P gdzie to wyczytales? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ja również miałem Laing'a z tych cichych teraz mam Coolriver'a rev.2 i zgodze sie z Jarogniewem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 bo poczytalem wiecej i to realitynet wcale tak dobrze nie wypada z konkurencja :P poczytaj w chipie - tam jestze cpc najlepsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 poczytaj w chipie - tam jestze cpc najlepsze...hahahahha dobre dobre :P. Jakos nie wieze zeby cale chlodzenie za 100zl bylo dobrej jakosci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 hahahahha dobre dobre :P. Jakos nie wieze zeby cale chlodzenie za 100zl bylo dobrej jakosci :D To tak samo jak my nie wierzymy w to co napisałeś :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 To tak samo jak my nie wierzymy w to co napisałeś :lol:a ja chce troche bezstronnosci a nie fanboyow rn tylko widziec :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 a ja chce troche bezstronnosci a nie fanboyow rn tylko widziec :P sugerujesz ze jarogniew kłamał w swoim tescie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) a ja chce troche bezstronnosci a nie fanboyow rn tylko widziec :Pco mówisz że tester sprzetu do wc jest postronny ? :lol: :lol: chyba wie co dobre skoro miał to w swoich rękach prawda ? :rolleyes: Edytowane 3 Marca 2007 przez bryce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 co mówisz że tester sprzetu do wc jest postronny ? :lol: :lol: chyba wie co dobre skoro miał to w swoich rękach prawda ? :rolleyes:HEhe ale zawsze jakis sponsoring od producentow sie moze znajdzie, zeby lepszy wynik testow byl nieprawdaz?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) HEhe ale zawsze jakis sponsoring od producentow sie moze znajdzie, zeby lepszy wynik testow byl nieprawdaz?:Pczytając jego artykuły :) wątpie żeby załatwiał to w ten sposób :) Edytowane 3 Marca 2007 przez bryce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 HEhe ale zawsze jakis sponsoring od producentow sie moze znajdzie, zeby lepszy wynik testow byl nieprawdaz?:P Tak, dostałem Maybacha za dobre wyniki, tak naprawdę nawet nie podłączałem bloku po co? Dobrze, że jesteś na tyle rozgarnięty i nie dałeś się złapać na ten wałek. Twoje źródła mówią prawdę bloki z RN są gorsze nawet od CPC, spody są tak naprawdę z plastiku:) i powodują zmniejszanie mnożnika cpu. Jednak mają jedną pozytywną cechę obniżają temperaturę wody poniżej temp. otoczenia. Musiałem to napisać nie mogłem już żyć dalej ze świadomością, że się sprzedałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Tak, dostałem Maybacha za dobre wyniki, tak naprawdę nawet nie podłączałem bloku po co? Dobrze, że jesteś na tyle rozgarnięty i nie dałeś się złapać na ten wałek. Twoje źródła mówią prawdę bloki z RN są gorsze nawet od CPC, spody są tak naprawdę z plastiku:) i powodują zmniejszanie mnożnika cpu. Jednak mają jedną pozytywną cechę obniżają temperaturę wody poniżej temp. otoczenia. Musiałem to napisać nie mogłem już żyć dalej ze świadomością, że się sprzedałem załatw mi taka robote też chce :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 załatw mi taka robote też chce :lol: :lol: :lol:hahahahahhah slabe nerwy macie :P. Apisze tak bo bym paru osob opini chai lsei dowiedziec a nei ciagle te same :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 hahahahahhah slabe nerwy macie :P. Apisze tak bo bym paru osob opini chai lsei dowiedziec a nei ciagle te same :) jak myslisz jaka opinie dostaniesz od kogos kto wqidzil/uzywal w zyciu jeden blok? obiektywna? nie, ktos Ci napisze zebys go kupil, bo jest super fajny i zadnych problemow. Jezeli nie wierzysz w testy jarogniewa to bardzo mi przykro - najlepiej idz sobie stad bo tutaj wszyscy spiskuja, kup co uwazasz i co sobie doczytasz ze jest lepsze. Nie sluchaj opini na forum bo wszyscy kłamią jak z nut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...