difrat Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 mam do wyboru: - modecom winner, - modecom feell V, enlight en 7233, enlight 7250, enlight 7521, enlight 7237, enlight 7247 (dwoch ostatnich nie widzialem) wszystkie zasilacze 300 w. cana 250 do 300 zl (modecomy tansze) ktora wybrac. chce zeby byla cicha. w srodku nie bedzie zadnych dodatkow. - plyta (nforce epox lub soltek - czekam az sie pojawia) r9100, hdd 40 gb, na rzie durak 1200, wiec taki zasilacz wystarczy. obudowa cicha i wygodna w uzyciu. mam nadzieje ze pomozecie dokonac wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Jeżeli ten enlight 7237 to ten o którym myśle to chyba były to dobry wybór :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Bierz Enlighta. Kupiłem Feel V i szczerze mówiąc się rozczarowałem. Moja archaiczna obudowa noname od starego komputera jest solidniej wykonana niż ModeCom - grubsze blachy, lepsze spasowanie, cięższa (mniejsze drgania). Na dodatek zasilacze Enlighta mają lepszą renomę niz HuntKey w ModeComach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Bierz Enlighta. Kupiłem Feel V i szczerze mówiąc się rozczarowałem. Moja archaiczna obudowa noname od starego komputera jest solidniej wykonana niż ModeCom - grubsze blachy, lepsze spasowanie, cięższa (mniejsze drgania). Na dodatek zasilacze Enlighta mają lepszą renomę niz HuntKey w ModeComach. o zasilaczach wiem. choc opinie sa podzielone. niektorzy huntkeye chwala inni psy wieszaja. stad moje pytania. dzieki za przestroge. mojej dziweczynie podoba sie feell. na szczescie poslucha argumentow przeciwko. dziwne ... jak przegladalem forum ktos b. chwalil swa feell V. jeszcze raz dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Mam Enlight'a EN-7237 i jestem z niego bardzo zadowolony. Obudowa jest super sztywna, nie przenosi drgań, dużo wolnego miejsca. Wnęki na napędy można wyjąć, nie ma problemu ze śrubkami przy ich montażu. Doskonały zasilacz idealnie trzyma napięcia. Pełna ergonomia. Duże możliwości moddingu. Co do ModeCom'a nic nie mogę doradzić. Ta firma powoli zaczyna przypominać Codegen'a. Wiele osób może się ze mną nie zgodzić. Takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 kurde...... mam zasilacz enlighta 250W i nie zamienilbym go na nic innego (no moze na fortrona 350W ;) ) ta zasilka jest boska! zero skokow napiecia itp :] a co do ubudow,..mialem kontakt tylko z modecomem i to dobra obudowa, zlego slowa nie powiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 kurde...... mam zasilacz enlighta 250W i nie zamienilbym go na nic innego (no moze na fortrona 350W ;) ) ta zasilka jest boska! zero skokow napiecia itp :] a co do ubudow,..mialem kontakt tylko z modecomem i to dobra obudowa, zlego slowa nie powiem mam ten sam zasilacz i stwierdzam to samo Wie ktoś może ile kosztuje 300W Enlight'a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 tylko i wyłącznie taką: MSI Geforce 4 Tit4200 64MB TV-Out AGP 8x - 725.00 spokojnie chodzi - całkowicie stabilnie (ja mam model wcześniejszy na agpx4) - na ustawieniach Rdzen 285 MHz / Pamięć 584 MHz (czyli szybciej niż GF 4Ti 4400). niektórzy puszczali karte na 300/600 - ale przy takim taktowaniu musisz miec radiatorki na pamieciach i dobry cooler na karcie - bedzie dzialala w miare stabilnie (u mnie pojawialy sie malutkie czarne piksele na bialym tle - np w wordzie przy takim taktowaniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 tylko i wyłącznie taką: MSI Geforce 4 Tit4200 64MB TV-Out AGP 8x - 725.00 spokojnie chodzi - całkowicie stabilnie (ja mam model wcześniejszy na agpx4) - na ustawieniach Rdzen 285 MHz / Pamięć 584 MHz (czyli szybciej niż GF 4Ti 4400). niektórzy puszczali karte na 300/600 - ale przy takim taktowaniu musisz miec radiatorki na pamieciach i dobry cooler na karcie - bedzie dzialala w miare stabilnie (u mnie pojawialy sie malutkie czarne piksele na bialym tle - np w wordzie przy takim taktowaniu) :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Rzut moneta jako najgenialniejsza forma wyboru ;) Przed rzutem obliczasz prawdopodobienstwo, ze wypadnie orzel czy reszka + cena + twoje nastawienie do sprzetu (wizualna ocena i ocena ceny ;)) Jesli masz szersza game sprzetu powtarzamy zadanie biarac kostke ;) DOZOBACZENIA NA MATURZE - TO JUZ W MAJU !! :( -> shutdown -h NOW -> Teraz mozesz bezpiecznie wylaczyc komuter -> Power off -> Abonent poza zasiegiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 mam do wyboru: ... enlight 7233, enlight 7250, ... enlight 7237, ... obudowa cicha i wygodna w uzyciu. mam nadzieje ze pomozecie dokonac wyboru. te 3 budy roznia sie praktycznie niewiele od siebie - 7250 rozni sie tym od 7237 ze ma z produ 2 prty USB, natomiast 7233 rozni sie troszke przednim panelem i tym ze ma 1 wneke 3.5 (na zewnatrz) a 7237 ma 2 wneki 3.5 (na zewnatrz) - reszty bud nie pamietam :( co do ciszy ja masz jakis glosny/wibrujacy naped CD/DVD to od razu kombinuj jak go przykrecic na stale a nie w prowadnicach itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Ja mam Enlighta 7237 dlugo i nie zamienie jeszcze ho ho.....A przesiadlem sie z Chiefteca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 hunkeye piszczą (starsze enlighty zresztą na pewno tez) - a taki 250W jak ma brusik to sie mi spalił bez powodu... (rush miał naprawić i nic...) w zasadzie lepiej dopłacić i kupić chiefteca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 hunkeye piszczą (starsze enlighty zresztą na pewno tez) - a taki 250W jak ma brusik to sie mi spalił bez powodu... (rush miał naprawić i nic...) w zasadzie lepiej dopłacić i kupić chiefteca? moj nie piszczy :D hehe, i jestem z niego super zadowolony :P piszy moj stary AT, ktory zasila mi wentylatory w budzie :] a jak rush cos naprawia, to mozesz czekac i czekac i....sie nei doczekac :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Ja mam ENLIGHT 7233.. :) Kosztował mnie 300 zeta, ale powiem tylko tyle, jest wart swojej ceny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Mam modecoma (jak w podpisie :) ) i jest całkiem spoko. Nie jest to może ideał, ale ideały kosztują powyżej 600 zt :D Zasilacz też dobrze chodzi. 3.3V i 5V trzyma bez żadnych odchyłek, a 12V przy dużym obciążeniu minimalnie (około 0.1-0.2V) wzrasta!! Czasami zaraz po włączeniu zdarza mu sie popiszczeć, ale max. 3-4 sek. No i nie jest może taki super cichy, ale po małej przeróbce... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...