t0ma5 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Witam! Mam zamiar przerobic ta ładowarke: www.rcabc.com/catalog/product_info.php/cPath/30/products_id/1176 pod kompa ucinam kabelek podczepiam meskiego molexa i koniec. Tylko chcialbym wiedziec czy zasilaczowi nic sie nie stanie jak bede mial cos takiego podpiete mam chieftec 450W podlaczone tylko dysk naped i karta graficzna. Pozdrawiam zna sie tu ktos ? Edytowane 21 Stycznia 2007 przez t0ma5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 pociągnie z łatwością, jednak dla pewności daj bezpiecznik przed ładowarką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 a jak to ma wygladac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 co jak ma wyglądać ? "bezpiecznik przed ładowarką" ? minus podłączasz do minusa w zasilaczu (czarny kabelek) plus podłączasz przez bezpiecznik (mały szklany) do 12V w zasilaczu (żółty) edit. jednak nie trzeba, ładowarka ma wbudowany bezpiecznik 15A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 dzieki za odpowiedz i pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 To ja mam pytanie, karta grafiki i procek w drodzę. Nie kupię Modecom 350 bo jest słabszy od tego Chiefteca, zresztą z tego co wiem, to był najbardziej udany model tej firmy. No i wszedłem na stronę w podpisie i coś nie chce mi się wierzyć, że to wszystko: DFI Infinity NF Ultra II-M2 (Zalman+Gladiatech 60x60) - AMD X2 3800@2750mhz 1.55V - Patriot 2x512 667@750mhz 2.1V- Samsung 120GB Sata - Palit 7900GS 600/1600 - Audigy 4 - - 2 x 60x60 Arctic - Chieftec 360-202 tak jak w podpisie bierze 490Watów, to mega shock. Mam zmieniać zasilacz jeśli tak to na jaki, wiadomo wszystko kręcone (prócz sieciówki ) Dzięki za rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Najpierw polecam lakturę FAQ. Kalkulatory mocy wsadź sobie ....do kosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) NIe poto się pytam, że mnie odsyłać do Faq który jest z 2002 roku i do testów które są z początku 2003 roku i które znam. Gdyby było coś takiego: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=142996&st=0 Pytam się jaki mniej i więcej mam kupić Tagana 380 czy coś mocniejszego. Może to z co PCLab przetestował, chociaż ich testy są bardziej w stronę promocji niż rzeczywistym katowaniem sprzętu? http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=225855&st=0 Już po przeglądnieciu paru tematów widzę, że Chiefteca mogę wyrzucić, shit! I tak po owocnym monologu z ekspertem kupiłem Be Quiet! Co za shit, 340 złotych za zasilacz, kto to widział! Edytowane 24 Stycznia 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ... Gdyby było coś takiego: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=142996&st=0 ... Tam napisali coś takiego "Tagan TG700-U25 Dual Engine i wersja U35 (+12V: 672W) wyposażony w 2 transformatory główne dlatego szczególnie polecamy" i zapomnieli dodać: "jeżeli chcesz utracić głowę z powodu huraganu lub trwale uszkodzić słuch to ten zasilacz jest więcej niż szczególnie polecany" :lol2: Tak btw to bardzo dobry wybór z tym BeQuiet, zasilacz potrafi dużo więcej niż kosztuję :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Dzięki. Miałem mętlik w głowie, na Labowe zestawienia patrzę krytycznym okiem, ale dały mi pogląd. Bo tak kompletnie nie wiedziałem co i jak. Będzie na dłużej :) A Benito gdzieś tam napisał, że całkiem możliwe, że jeszcze zawyrzają waty, więc dodałem 50. Bo tak chciałem 450 tylko. 40 złotych różnicy. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Twój komp nie bierze więcej jak 350W. Musisz mieć przynajmniej 300W na liniach +12v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Właśnie mam w rękach nową zasiłkę, pudełko, kable, obudowa. Kurcze za jakość się płaci. Jeden minus, jedene jedyny. Tego nie wziąłem pod uwagę: brak odpinanych kabli. W tym Be quiet! jest mnóstwo kabli, kabelków do wszystkiego i chyba z tonę waży. Musze mojego Chiefa zważyć, ale czekam na obudowę Dragona. Dzięki, dobrze wiedzieć, że 300wat na lini 12V (tu pisze sumując dwie linie, że 408watów "niby" ma). Teraz gorszy aspekt to jak żona się dowie, że wypłaciłem 350 złotych na zasilacz :blink: Cytuje: "znowu w ten komputer ładujesz" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...