toonek Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Mam takie pytanie... wlasciwie chodzi mi o opinie. Dzieki N-Forcowi mozemy uzyc trybu DUAL DDRAM. Chodzi mi o to , jaki tryb pamieci ram jest bardziej korzystny pod wzgledem wydajnosci zakladajac ze mam Athlona 1700 XP chodzacego na szynie 266 (2*133) ??? Czy zaoszcedzic na ramach i kupic dobre z CL2 i chodzacych na 266 czy np z CL 2 chodzacych na 333 - lepiej jest wlonczyc tryb synchroniczny czy asynchroniczny??? Bo przecierz logicznie rzecz biorac wieksza przepustowasc ramu przy 333 i tak nie zostanie wykorzystana - a moglbym zaoszczedzic ??? Prosze o jakakolwiek opinie... i nie krytykowanie mnie od razu za glupote. Byc moze takie pytanie bylo juz na forum, ja sie wlasnie zarejstrowalem i nie bardzo mam ochote sie przez nie przekkopywac :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ja bym jednak qpił 333Mhz(chyba różnica cenowa nie jest jakaś ogromna). I jeszcze jak się będzie dało, to póścił fsb na 166 i zmniejszył troszkę mnożnik. Wtedy Athlonik pójdzie na 2x166, czyli idealnie 333 i będzie Full Wypas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 zdecydowanie tryb synchroniczny, najlepiej 166/166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 czemu ludzie sie tak boja tego niesynchronicznego?? ;-/. Jezeli puszczam np. 10 x 200 Mhz i do tego pamieci na 75% magistrali (150Mhz). To co sie tak strasznego dzieje? System i tak jest bardziej wydajny, przynajmniej na oko ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 na zdrowy rozum 333 lepsze od 266 :D wiec tylko troche podciagniesz procka i pamieci bardziej wydajne ! a pozatym to ja bym dal wieksza magistrale niz 333 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 tryb asynchroniczny dawal mi okolo 2000 mb/s alu w sisoft sandrze po uzyciu trybu synchronicznego transfer podskoczyl o 500 mb/s!!!!!! tylko jest jeden mankament w trybie synchro trza uwazac z ustawieniami cl pamieci. Osobiscie w trybie asynch... uzywalem ustawien 2.5/2.0 2-2-6/5 teraz niestety uzywam 2.5 3-3-7 poniewaz na ostrzejszych ustawieniach system jest malo stabilny niedaje to jednak duzej utraty na wydajnosci okolo 30-40 mb/s alu w sisoft sandrze pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...