JejoX Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) a wez mi powiedz czym twoj nforce4 rozni sie od mojego? u mnie tez grafa na pci-x, wiec nie wiem co chcesz powiedziec... Może tym że Ty masz nForce powyżej slotu na grafike <_< a u Niego przecina tor PCB i nie da sie założyć czegos większego od standardowego?? :wink: Edytowane 25 Stycznia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Może tym że Ty masz nForce powyżej slotu na grafike <_< a u Niego przecina tor PCB i nie da sie założyć czegos większego od standardowego?? :wink:Dokładnie, tzn da się założyć, ale trzeba przerabiać, a i tak podgrzewa mi pamięci na grafie. Autor tematu ma K8NE. Edytowane 26 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Dokładnie, tzn da się założyć, ale trzeba przerabiać, a i tak podgrzewa mi pamięci na grafie. Autor tematu ma K8NE. W takim razie moze rozwiązac to inaczej: http://www.allegro.pl/item161063359__akasa...a_chipset_.html http://www.allegro.pl/item159525056_radiat...olermaster.html Jest to jednak aktywne chłodzenie i jak skręcisz na 3500-4000rpm to nie będziesz nic słyszał a temp sie praktycznie nie zmienią. Ja u siebie mam skręconego Asusowskiego pierdka do 3500rpm i temp sie praktycznie nie zmieniły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 To jedynie przełożyć ten wiatraczek na fabryczny radiator, i tak musi być trochę z boku, bo między chipsetem a kartą jest centymetr na wysokość. Mi to już wisi, bo i tak płyty dłużej jak 2 miesięce nie będę używał, a pamięć na grafie mam niepodkręconą. Dla tych co jeszcze nic nie zrobili to ma sens, bo nie trzeba płyty wyciągać z obudowy żeby taki wiatraczek wstawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...