Skocz do zawartości
siwy_bos

Czy Ram Może Powodowąć Błędy Aplikacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio to mojego złomu wsadziłem kość Saiteca (czy jakoś tak) 256mb 333. I mimo mojemu niezadowoleniu w aplikacjach takich jak Winamp i FF zaczęły mi się pojawiać błędy (raz na 3-5 minut). Aktualnie dziwie się że jeszcze nie wyskoczył żaden. No ale nie kuśmy losu. To czy jest taka możliwość ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Ogólnie dodam że ostatnio miałem małe roszady z Pamięciami i moją 2 kość Kingstona musiałem sprzedać. Mam przez to wsadzone 2 kosić Noname o taktowanie 266 :( .

Czyli mam 1 256 Kingsotna 400 i 2x128 Noname 266.

O zasilaczu....

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
A co do tego komentarza to była akcja że chciałem wymienić wentylator w zasilaczu. Za pierwszym podejściem nie udało mi się go "rozkręcić" więc go wsadziłem z powrotem do komputera. Po włączeniu poszedł szary dymek. I go natychmiast wyłączyłem. Zaryzykowałem i odpaliłem znowu. I już nic się nie działo. Ktoś kiedyś napisał że to mogło byś PFC więc wpisałem jak ten debil. Potem okazało się że obudowa była sklejona. I prawdopodobnie kabel się "lekko" podgrzał o jakąś część. [\spoiler]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak. Zrobiłem test goldmemory i.... po 1515 błędach zrezygnowałem. Pamięć chyba sprzedam na allegro jako nie sprawdzane <joke>

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

A co do zasilacza to mam nadzieje że puści z dymem cały komputer i może zwiększy się tym samym szansa na coś nowego. W tym komputerze to tylko nowy dysk i DVDRW do czegoś się nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi