Klosiak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam! Po reinstalce Windowsa XP SP2 mam problem z zarzadzaniem energia w systemie. Dokladniej chodzi o to ze powiedzmy jak dam w opcjach zeby monitor sie wylaczal po 10 minutach to ta opcja nie dziala. Odchodze od kompa i zostawiam do na jakis czas (>10 min) i monitor nie chce sie wylaczyc (przejsc w standby). Dodam ze taki sam walek jest z wygaszaczem ekranu. Tez nie chce sie aktywowac po zadanym czasie. Nie wiem co sie dzieje bo przed reinstalacja systemu wszystko dzialalo jak nalezy. Dodam ze mi sie te opcje przydaja bo komp chodzi 24/7 i mam ustawione tak zeby w jednym profilu monitor sie wylaczal po 30 minutach bezczynnosci a w drugim po 2 minutach. Profile odpowiednio na dzien i na noc :) Tylko co z tego ze moge poustwiac sobie wszystko jak wylaczanie monitora nie dziala i swieci on calyczas :/ Jak to naprawic zeby wygaszanie/wylaczanie monitora zaczelo dzialac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Moze maz w tle jakis program, ktory działając cos robi tak ze system widzi cały czas ze cos jest robione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Moze maz w tle jakis program, ktory działając cos robi tak ze system widzi cały czas ze cos jest robione? Kurde...tez o tym myslalem ale kurka przegladajac urchomione procesy nie widze tam potencjalnego kandydata ktory moze mieszac systemowi. System jest swiezy i praktycznie zainstalowalem na nim narzedzia ktorych uzywalem poprzednio...narazie jest nawet mniej poinstalowane bo renstalke robilem przedwczoraj. Dziwna sprawa bo na starym zasmieconym systemie wszystko chodzilo jak trzeba :( EDIT: Zaczalem wylaczac po kolei procesy i znalazlem winowajce :) Byl nim program Spamihilator (a dokladniej proces spamihilator.exe) Nie podejrzewalem go bo wczesniej nie mialem z nim takich problemow. W kazdym razie wszystko wrocilo do normy :) Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...