Kamyk_^ Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam Mam takie pytanie: czy ktos z was probowal instalowac MAC OS X-a, oczywiscie w wersji x86 na swoim laptopie ? Posiadam laptopa Acer TM 2413 i widzialem na necie ze mozna zainstalowac na nim i na innych oczywiscie sprzetach ten system. Jednak chcialbym sie dowiedziec czy nie ma z tym problemow? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlisle Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 witam bawilem sie tym raz ale wole nie ryzykowac 1 - cudowanie ze spinaczem i zwieranie pinow w wyjsciu VGA (osx nie chce inaczej widziec zintegrowanego monitora) 2 - procedura partycjonowania dysku. raz osx tak sie nim zajal ze dopiero low level format spowodowal ze znow bylo widac w windowsie (wczesniej dysk nie dawal sie formatowac z windy ani partition magica) 3 - sama instalacja systemu trwa wieki 4 - oczywiscie ladowanie OSX na PC jest niezgodne z licencja Apple + posiadanie plyty niezgodne z prawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 5 - OS X jest ble :) Oczywiście to moje subiektywne zdanie :) Ale popracowałem na macach i nawet Win95 nie powodował takiej frustracji u mnie ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 5 - OS X jest ble :) Oczywiście to moje subiektywne zdanie :) Ale popracowałem na macach i nawet Win95 nie powodował takiej frustracji u mnie ;) pzdr A moźe to WinXP jest jednak bleee :rolleyes: Pracuję od jakiegoś czasu na Mac OS X i bardzo mi się podoba - zwłaszcza szybkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlisle Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 zgadzam sie do szybkosci systemu co wynika chyba z jego architektury jak ktos sie chce bawic to lektura http://www.osx86project.org/ obowiazkowa ja obawialem sie o przegrzanie komponentow laptopa wiec sobie dalem spokoj. nie stac mnie na eksperymenty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 5 - OS X jest ble :) Oczywiście to moje subiektywne zdanie :) Ale popracowałem na macach i nawet Win95 nie powodował takiej frustracji u mnie ;) pzdr To na czym Ty pracowales?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 z tym Mac OS X? Ot chociazby na G4 500 MHz, 512 MB RAM itp itd. prędkość ok, ale frustracja wynikała ze sposobów w jaki system starał się być sprytniejszy ode mnie. Ale dość już offtopa :) jak ktoś miałby ochotę popolemizować z moim zdaniem/próbować mnie przekonwerować, to zapraszam na priv, chyba nie o tym ma być ten topic :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...