FanEk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Znacie jakieś odtwarzacze plików video, w których można przekierować dzwiek na SPDIF tak by uzyskać DD/DTS ?? Jak na razie znalazłem tylko CyberLink PowerDVD 7 i VLC media player. Co ciekawsze na PowerDVD nie każdy film w DD wykrywa, w VLC każdy. PowerDVD nie obsługuje napisów, tylko takie wgrane w film - no chyba że sie myle ? VLC ma obsługe napisów, ale niestety raz to działa raz nie i nie można zwiększyć trzcionki ;/ lub coś źle robie. Byłbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek opinie, propozycje innych programów, porady. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Można już zamknąć temat bo znalazłem elegancki player, teraz jest DD 5.1 i napisy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 To sie pochwal jaki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 To sie pochwal jaki ;)Haha ja jak moge to pomagam tutaj innym zgromadzonym, a moim tematem anwet nikt sie nie zainteresował <_< KMPlayer, tutaj najnowsza wersja i po polsku :D http://www.kmplayer.com:80/down/kmp.exe Wczoraj przestestowałem jakieś 10 różnych odtwarzaczy i wkońcu trafiłem na tego, jeszcze w rzadnym nie widziałęm tylu opcji, przekozacki player, dużo lepszy od subedita, teraz tylko tego używam. No i nareszcie DD 5.1 na filmach DVDRIP coś wspaniałego :D Tylko mam 1 problem, w filmach z DTS, nie mam dzwieku, pisze że brakuje mi jakiegoś kodeka. Jaki kodek do DTS zainstalować ?? Mam w tej chwili K-Lite Mega Codec Pack 1.63 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Pozbadz sie tego badziewia i zainstaluj CCCP - przy okazji w komplecie bedziesz mial Media Player Classic, ktory tez bez problemu obsluguje SPDIF. EDIT: w sumie w KLite Mega tez powinien MPC byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Pozbadz sie tego badziewia i zainstaluj CCCP - przy okazji w komplecie bedziesz mial Media Player Classic, ktory tez bez problemu obsluguje SPDIF. EDIT: w sumie w KLite Mega tez powinien MPC byc. No właśnie Media Player Classic nie obsługuje SPDIF, nie wiem gdzie to wyczytałeś czy jak to zrobiłeś ale mi nie obsługuje. Wiesz może jakie to moga być kodeki do DTS ? Na VLC na ac3 działa mi DTS ale na Km nie. I jak sam KMplayer ? :D np. [Primary Filtergraph] 0) - dts-sonic_landscape.vob 1) - MPEG-2 Splitter 2) - Gabest MPEG Video Deocder for MPEG2 3) - KMP Video Transform 4) - OverlayMixer 5) - Video Renderer [Video Info] Decoder -(MPEG2) Gabest MPEG Video Deocder for MPEG2 Format -Major Type: Video - Sub Type: YV12 VideoInfo2: YV12 720X480, 12 bits [Audio Info] Decoder -No codec Edytowane 25 Stycznia 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Co prawda doswiadczalnie tego nie sprawdzalem (nie mam do czego podlaczyc), ale: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Co prawda doswiadczalnie tego nie sprawdzalem (nie mam do czego podlaczyc), ale:Rzeczywiście, tylko trzeba zaznaczyć SPDIF na screenie co pokazałeś, wykrywa DD i DTS także. Ale nie chodzą filmy w HD, dysk tylko wariuje, ale filmu zabardzo nie chce załadować. Wiec w Kmplayerze prawdopodobnie nie potrzebuje kodeka tylko coś w opcjach ustawić by działał DTS, tylko co :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirgreg Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 ściągnałem nowe CCCP i w paczce jest najnowszy MPC, w którym nie ma opcji SPDIF tam gdzie pokazuje kolega costi, nie mogłem tego nigdzie znaleźć. ściągnałem starszą wersję MPC 6.4.8.7 i tak jak na screenie powyżej da się ustawić SPDIF mało tego trzeba jeszcze w kodeku ffdshow audio decoder wyłączyć mixer i zaznaczyć w opcji Output AC3 ;) Pzdr!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 ściągnałem nowe CCCP i w paczce jest najnowszy MPC, w którym nie ma opcji SPDIF tam gdzie pokazuje kolega costi, nie mogłem tego nigdzie znaleźć.W nowych wersjach MPC trzeba dwukrotnie kliknąć na danym formacie audio w zakładce Internal Filters --> Transform Filters. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...