Skocz do zawartości
przemo3642

Pamięci Kingston Na Kościach Nanya Raczej Dziękujemy

Rekomendowane odpowiedzi

W sklepie obok mnie można kupić pamięci Kingstone 1GB ddr400 cl3 za 265zł/szt (cena wydaje się być bardzo atrakcyjna, jak patrzę na inne oferty to no-name potrafią być droższe, o goodramach nie wspominając).

Pan pokazał mi tą pamięć i jest na niej coś takiego napisane:

Nanya

NT5DS64M8BS-5T

639010W1BF

I zastanawiam się, jak to coś zachowuje się przy lekkim O/C (zwłaszcza z drugą taką pamiątką w dualu) i czy ogólnie byłby to dobry wybór, jeśli chodzi o pamięc typu "value".

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To coś to szrot jakich mało. Kingston zszedł już na psy, niżej zejść już się nie da. Takie coś się nie da o/c, bo to klasyczny przykład tandety. Elixir ma pamięci na kostkach Nanya (to ta sama firma) tajwańskiej myśli technicznej. Odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odzew. Zrezygnowałem z ich zakupu. Co powiecie na Corsair VS DDR 2x1GB 400MHz ValueSelect:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21981

Sądząc po komentarzach są na jakichś niezłych kościach.

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką pamięc tylko że pojedyńczą

obecnie chodzi stabilnie na 480mhz (220) na cl 2.5 myśle że by poszła wyżej ale płytaa... mnie ogranicza

// Ustawienia na jakich pracuje pamięc

post-116166-1169731480_thumb.jpg

Edytowane przez Tymin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microny

To chyba nieźle? Te pamięci występują też na 100% z kośćmi samsunga uccc - widziałem takie na zdjęciu :)

Mam taką pamięc tylko że pojedyńczą

obecnie chodzi stabilnie na 480mhz (220) na cl 2.5 myśle że by poszła wyżej ale płytaa... mnie ogranicza

// Ustawienia na jakich pracuje pamięc

Biorąc pod uwagę jej cenę, wygląda to dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi