Nick126 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Od jakiegoś czasu podczas włączania komputera pojawia mi się napis który jest poniżej. Nie jest to przy każdym wł. niekiedy jest niekiedy nie ma, zrobie restart i jest normalnie. Mam zrobić to co pisze? Co to jest? Czemu się tak robi? Boot from CD/DVD:DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A odpalasz kompa z jakąś płytką CD/DVD w napędzie? Jeśli tak, to zapewne przez to... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No własnie, że nie odpalam :| Zawsze jak mi sie to pojawi to potem sprawdzam bo myślałem ze to przez to, ale napęd jest pusty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Rozwiązaniem byłoby pewnie przestawienie kolejności bootowania, czyli HDD -> CD-ROM -> Flop, ale przyczyny czemu tak się dzieje to nie znam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 w moim przypadku powodem tego jest zrypana taśma która luźno siedziała w wtyczce(czy jak to tam sie nazywa) na płycie głównej myśle że pomogła by zmiana taśmy ale jakos nie po drodze mi do sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 bootowanie mam chyba dobrze ustawione, bo jak inst. winde to ustawiałem na bootowanie z cd, ale po restarcie już nie bootował (tak jakby sam sobie przestawił). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A zworek nie przestawiales? Moze ustawiles HDD na slave a master jest pusty i płyta tego nie łapie, takie wypadki też się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 bootowanie mam chyba dobrze ustawione, bo jak inst. winde to ustawiałem na bootowanie z cd, ale po restarcie już nie bootował (tak jakby sam sobie przestawił).Więc wejdz do bios'u i sprawdz kolejnosc bootowania. Wynika z Twojej wypowiedzi ze, sam nie zmieniałes tego bootowania. Mogłeś w momencie restarty akurat robić łyk kawy i nie zauważyłeś bootowania z cd > nie nacisnąłeś dowolnego klawisza aby ruszyła instalka windy z cd i zabootował z hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A masz jakąś dykietkę w stacji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 dyskietki nie ma, bootowanie jeszcze sprawdze, zworek nie zmieniałem Czy po formacie bios sie resetuje? Bo mi sie wydaje,że nie... a widze, że proc się sam ustawił na standardowe taktowanie (ale nie wiem kiedy to sie stało). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Sprawdziłem wszystko jest dobrze ustawione, ale komunikat na starcie nadal sie pojawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Czasem jak przesadzisz z OC to też takie rzeczy mogą wystapić. A skoro twierdzisz, że po kolejnym restarcie takty proca powróciły do default to może być właśnie ta przyczyna. U wielu producentów płyt jeżeli płyta nie jest w stanie wystartować z powodu zbyt ekstremalnego OC, takty powracają do fabrycznych, aby umożliwić uruchomienie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Czyli co, płyta się zrąbała?? Uznaja reklamacje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...