Skocz do zawartości
Kwiecień

Trudny wybór nagrywarki

Rekomendowane odpowiedzi

No ta zamówiłem jush wszystkie części do nowego kompa ale mam problem z nagrywarką. Myśle na Asus, Teac, Yamaha, Plextor. Czytałem jush wiele testów ale w każdym pisze coś innego :( Pod żadnym pozorem nie chce LiteOn'a, LG, Sony i Samsunga. Nagrywarka powinna mieć prędkość nagrywania od 40x w góre. Nie będe nią odczytywał płytek, no najwyżej je odbezpieczał czyli najlepiej jak by łamała Safedisk 2.xx i 2.5. Cena powinna wachać się w granicach 450zł. Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam ci Plextora przede wszystkim :) Yamaha... jesli do 450zl kupisz ta ktora ma mozliwosc nagrywania napisow na plycie to bierz Yamahe :) Nie no zartuje, ja gdybym kupowal to zastanawial bym sie miedzy Asusem a Teac'iem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co zlgo chcesz powiedziec o LITE-ONach.. ja mam od kilku miechow 32x12x40 i nagralem juz kolo 300 plytek (wszystkie to oczywiscie archiwalia moich dokumentow ;) ) i ŻADNA jeszcze nie padla.. ani przy exploatacji ani przy nagrywaniu.. wiec ja jestem zadowolony ;)

LG faktycznie bym nie kupil ;) nawet cdromu ;)

a co do predkosci powizej 40x.. ile to potem skraca czas? 12 sekund ?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa LiteOn ma wady... halas jaki sie z niego wydobywa - bleh.

Znajomy sprzedal mi Teac'a 8x8x32x i kupil LiteOn'a x32 po 3 miechach chce ode mnie odkupic Teac'a lub sie zamienic... ja Teac'a nie oddam. Wystarczajace argumenty? Nie mowie ze sa zle LiteOn'y lecz komfort pracy jest duzo mizszy imho niz w Teac'u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co zlgo chcesz powiedziec o LITE-ONach.. ja mam od kilku miechow 32x12x40 i nagralem juz kolo 300 plytek (wszystkie to oczywiscie  archiwalia moich dokumentow ;) ) i ŻADNA jeszcze nie padla.. ani przy exploatacji ani przy nagrywaniu..  wiec ja jestem zadowolony ;) 

LG faktycznie bym nie kupil ;) nawet cdromu ;)

a co do predkosci powizej 40x.. ile to potem skraca czas? 12 sekund ?? ;)

zobvaczymy, czy za rok bedziesz taki hepi z tyego lajtona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> www.cdrinfo.pl

Miałem w tym tygodniu podobny dylemat wybierając dobrą nagrywarkę dla siostry, brałem pod uwagę Plextora, Teaca i Yamahę. Do Asusa jestem uprzedzony ze względu na sypiące się napędy CD/DVD, prawdopodobnie z nagrywarkami może byc podobnie. W końcu wybór padł na taniego LiteON-a, sprzedaje się tego bardzo dużo, reklamacji jest niewiele, więc nie jest wcale z nimi tak źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale ten Teac 40x tesh nie odbezpiecza :( Ale podobno można aktualizować bios i robi sięz niej 48x która to zabezpieczenie omija.

Chyba jednak nic ci z tego podkręcenia TEAC-a W540 nie wyjdzie. TEAC CD-W548E zbudowany jest w oparciu o nowy chipset firmy Mediatek (wcześniejsze o chipset firmy Sanyo) i podobno dopiero ten model nagrywarki będzie można podkręcić. W cenie do 450 zł polecam ci właśnie TEAC-a CD-W548E, nie ma żadnych problemów z zabezpieczeniami, a różnica w cenie względem modelu W540 to około 50 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elou.. dorzuce swoje 3 grosiki

mam nagryware teaca 16,10,40 .. stare ale jare , pali mi co kce.. nie narzekam :)

btw.. moze by tak kupic jakis shit za psie pieniadze a kupke odlozyc na dvd-burner ?

ot tak sobie gdybam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...