Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 No ta zamówiłem jush wszystkie części do nowego kompa ale mam problem z nagrywarką. Myśle na Asus, Teac, Yamaha, Plextor. Czytałem jush wiele testów ale w każdym pisze coś innego :( Pod żadnym pozorem nie chce LiteOn'a, LG, Sony i Samsunga. Nagrywarka powinna mieć prędkość nagrywania od 40x w góre. Nie będe nią odczytywał płytek, no najwyżej je odbezpieczał czyli najlepiej jak by łamała Safedisk 2.xx i 2.5. Cena powinna wachać się w granicach 450zł. Z góry dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie polecam ci Plextora przede wszystkim :) Yamaha... jesli do 450zl kupisz ta ktora ma mozliwosc nagrywania napisow na plycie to bierz Yamahe :) Nie no zartuje, ja gdybym kupowal to zastanawial bym sie miedzy Asusem a Teac'iem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Jak bym jush brał tego Teac'a to tylko 40x bo ona ma 8mb bufor. Asus ma tylko 2mb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 teac, bo yamahy raczej nie znajdziesz za ta kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Teac - dobra cena swietna jakosc. POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 nie wiem co zlgo chcesz powiedziec o LITE-ONach.. ja mam od kilku miechow 32x12x40 i nagralem juz kolo 300 plytek (wszystkie to oczywiscie archiwalia moich dokumentow ;) ) i ŻADNA jeszcze nie padla.. ani przy exploatacji ani przy nagrywaniu.. wiec ja jestem zadowolony ;) LG faktycznie bym nie kupil ;) nawet cdromu ;) a co do predkosci powizej 40x.. ile to potem skraca czas? 12 sekund ?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 taa LiteOn ma wady... halas jaki sie z niego wydobywa - bleh. Znajomy sprzedal mi Teac'a 8x8x32x i kupil LiteOn'a x32 po 3 miechach chce ode mnie odkupic Teac'a lub sie zamienic... ja Teac'a nie oddam. Wystarczajace argumenty? Nie mowie ze sa zle LiteOn'y lecz komfort pracy jest duzo mizszy imho niz w Teac'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 teac, bo yamahy raczej nie znajdziesz za ta kase Yamaha kosztuje 388zł. Teac ok 350zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 nie wiem co zlgo chcesz powiedziec o LITE-ONach.. ja mam od kilku miechow 32x12x40 i nagralem juz kolo 300 plytek (wszystkie to oczywiscie archiwalia moich dokumentow ;) ) i ŻADNA jeszcze nie padla.. ani przy exploatacji ani przy nagrywaniu.. wiec ja jestem zadowolony ;) LG faktycznie bym nie kupil ;) nawet cdromu ;) a co do predkosci powizej 40x.. ile to potem skraca czas? 12 sekund ?? ;) zobvaczymy, czy za rok bedziesz taki hepi z tyego lajtona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Mimo, że posiadam LG poleciłbym Ci TEAC x40 albo x48 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 -> www.cdrinfo.pl Miałem w tym tygodniu podobny dylemat wybierając dobrą nagrywarkę dla siostry, brałem pod uwagę Plextora, Teaca i Yamahę. Do Asusa jestem uprzedzony ze względu na sypiące się napędy CD/DVD, prawdopodobnie z nagrywarkami może byc podobnie. W końcu wybór padł na taniego LiteON-a, sprzedaje się tego bardzo dużo, reklamacji jest niewiele, więc nie jest wcale z nimi tak źle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 NIE LITEON. NIE MA MOWY ŻEBYM TOTO KUPIŁ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 teac, bo yamahy raczej nie znajdziesz za ta kase Yamaha kosztuje 388zł. Teac ok 350zł. to ja zacofany jestem :] kup YAMAHE :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Kurna ale ona nie odbezpiecza SD2.5 :( Podobno da się to jakoś ominąc, ale jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 No ale ten Teac 40x tesh nie odbezpiecza :( Ale podobno można aktualizować bios i robi sięz niej 48x która to zabezpieczenie omija. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 No ale ten Teac 40x tesh nie odbezpiecza :( Ale podobno można aktualizować bios i robi sięz niej 48x która to zabezpieczenie omija. Chyba jednak nic ci z tego podkręcenia TEAC-a W540 nie wyjdzie. TEAC CD-W548E zbudowany jest w oparciu o nowy chipset firmy Mediatek (wcześniejsze o chipset firmy Sanyo) i podobno dopiero ten model nagrywarki będzie można podkręcić. W cenie do 450 zł polecam ci właśnie TEAC-a CD-W548E, nie ma żadnych problemów z zabezpieczeniami, a różnica w cenie względem modelu W540 to około 50 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Znajomy ze sklepu komp. bez najmniejszego problemu przerobił tego Teac'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 O w morde!!! Te T@2 na płytach wyglądają zajebiście!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 A co sądzicie o tym najnowszym TEACu 52x16x48 ? (380 zł BOX) Właśnie planuję zakup takiej nagrywarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 nie znam tego modelu :? najnowszy to chyba 52x24x52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 nie znam tego modelu :? najnowszy to chyba 52x24x52 Jasne... :) Oczywiście chodziło mi o model TEAC CD-W552E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Znajomy ze sklepu komp. bez najmniejszego problemu przerobił tego Teac'a. Teraz TEAC W540 jest podobno sprzedawany z biosem 2.4A który umożliwia kopiowanie wszystkich zabezpieczeń (tak przynajmniej twierdzą ludzie na forum www.cdrinfo.pl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Polecam TEAC'a. Mam nagryware i cedeka - oba chodzą świetnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 A ja polecam Yamahe, a jeszcze jak nagrywasz plytki audio to bedziesz max z niej zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 a mozna dostac jeszcze teaca w540? bo te nowe nie sa juz tak udane jak ten Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Ja myślę o nowej nagrywarce i już wybrałem - YAMAHĘ Ale słyszałem że niedługo znikną z półek bo yamaha wycofała się z produkcji nagrywarek - czy wiecie coś o tym :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 elou.. dorzuce swoje 3 grosiki mam nagryware teaca 16,10,40 .. stare ale jare , pali mi co kce.. nie narzekam :) btw.. moze by tak kupic jakis shit za psie pieniadze a kupke odlozyc na dvd-burner ? ot tak sobie gdybam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...