Thomas Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Posiadam Router Robotica i jetem podłączony do internetu za pomocą stałego łącza w Netii. Niestety ostatnio zaczęły się dziać w mojej sieci (2 komputery + router) dziwne rzeczy - raz na jakiś czas obydwa komputery są odłączane od internetu (jeszce nie sprawdziłem czy sieć jest też wyłączona, ale internet na pewno). W tym momencie pomaga wyłączenie i włączenie ponowne routera - dlatego stawiam że to z nim jest jakiś kłopot - chyba, że się mylę i problem leży gdzieś w konfiguracji sieci (chociaż z tym nie było nigdy kłopotów). Macie jakieś sugestie jak to zakończyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Raczej normalny objaw, ja mam tosamo - raz w tygodniu, raz na 2-3 tygodnie potrafi mi zwiesić sieć - router EDIMAX Zależy jak często masz ten objaw, jesli kilka razy dziennie to sproboj przepiac komputery do innych gniazd w routerze, moze jakas sieciowka wieszac router. Mozesz tez sprobowac wgrac mu nowy firmware / dac twardy reset (guziczkiem malym ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...