filmic Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, chcialbym podzielic sie z Wami takim oto problemem ;) Posiadam karte dzwiekowa Audigy 4 PRO. Wczesniej mialem Audigy 2ZS (zmienilem ze wzgledu na wejscie optyczne ktor potrzebowalem). W kazdym razie stare sterowniki wyczyscilem najlepiej jak sie dalo ;) A z nowej zainstalowalem TYLKO drivery oraz uaktualnienie. Wszystko jest mniej wiecej okej poza... tym ze w grze Call of Duty 2 (po aktualizacji) wlaczam EAX 3 i wtedy... nie da sie grac :( Graficznie mam ustawione prawie wszystko na high... i z tymi ustawieniami gdy wlacze dzwiek 2D gra chodzi bardzo plynnie. Natomiast na EAX 2 lub 3 gdy pojawia sie wiecej dzwiekow lub efekty (np. w pomieszczeniach) plynnosc spada do poziomu w ktorym nie da sie grac (na oko to ok 10fps) :( Szczerze mowiac nie pamietam na jakich ustawieniach gralem, kiedy mialem 2ZS no ale... 4PRO nie powinna byc chyba az tak gorsza? :? Moze cos jest nie tak z karta (jak to sprawdzic?) Czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem...? Chcialbym uslyszec ze to jednak wina gry lub sterownikow (jakas alternatywa?) ;) Z gory dziekuje za pomoc Edytowane 28 Stycznia 2007 przez filmic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Próbowałęś inne stery?? Najnowsze ze strony Creative albo YouP-Pax 3.33?? Audigy 4 nie powinno być gorsze w grach od 2 ZS pewnie coś ze sterownikami nie tak. BTW to żeby mieć wyjście/wejście optyczne w 2 ZS wystarczyło dokupić panel przedni od wersji platinium, kiedyś widziałem na allegro nówki za 90zł... Edytowane 28 Stycznia 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Próbowałęś inne stery?? Najnowsze ze strony Creative albo YouP-Pax 3.33?? Audigy 4 nie powinno być gorsze w grach od 2 ZS pewnie coś ze sterownikami nie tak. BTW to żeby mieć wyjście/wejście optyczne w 2 ZS wystarczyło dokupić panel przedni od wersji platinium, kiedyś widziałem na allegro nówki za 90zł...Teoretycznie tak... ale jednak wole miec kabel optyczny wpiety do czegos co stoi gdzies na polce a nie do kompa (wzgledy estetyczne i praktyczne ;)) a wyszlo mnie troche wiecej (bo ok 200zl za zamiane) ale bez tragedii :) A co do sterownikow to stare wyczyscilem najbardziej jak sie dalo a nowe zainstalowalem bez zbednych smieci + aktualizacja z oficjalnej strony... Poza tym... dodam ze w innych grach (np FEAR) nie ma problemu z EAX (chociaz nie wiem czy tam dziala EAX 1, 2 czy 3) W kazdym razie moze to byc wina sterownikow, systemu, gry... oby tylko nie problem sprzetowy :unsure: hm? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 A reinstalowałeś CoD? Co do F.E.A.R.'a to on chyba obsługuję nawet EAX 4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 A reinstalowałeś CoD? Co do F.E.A.R.'a to on chyba obsługuję nawet EAX 4...Reinstalowalem.... na EAX jest ok, ale EAX3 to juz lipa :( A co do FEAR to nie gram za bardzo tylko zrobilem test... a w ustawieniach to nie kojarze zeby bylo napisane jaki to EAX (poprostu EAX :unsure:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Moze nie masz zaznaczonej opcji "hardware sound" (jesli taka jest) i EAXa liczy Ci procek zamiast Audigy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...