Skocz do zawartości
filmic

Audigy 4 Pro I Call Of Duty 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym podzielic sie z Wami takim oto problemem ;)

Posiadam karte dzwiekowa Audigy 4 PRO. Wczesniej mialem Audigy 2ZS (zmienilem ze wzgledu na wejscie optyczne ktor potrzebowalem). W kazdym razie stare sterowniki wyczyscilem najlepiej jak sie dalo ;) A z nowej zainstalowalem TYLKO drivery oraz uaktualnienie.

Wszystko jest mniej wiecej okej poza... tym ze w grze Call of Duty 2 (po aktualizacji) wlaczam EAX 3 i wtedy... nie da sie grac :(

Graficznie mam ustawione prawie wszystko na high... i z tymi ustawieniami gdy wlacze dzwiek 2D gra chodzi bardzo plynnie. Natomiast na EAX 2 lub 3 gdy pojawia sie wiecej dzwiekow lub efekty (np. w pomieszczeniach) plynnosc spada do poziomu w ktorym nie da sie grac (na oko to ok 10fps) :(

Szczerze mowiac nie pamietam na jakich ustawieniach gralem, kiedy mialem 2ZS no ale... 4PRO nie powinna byc chyba az tak gorsza? :?

Moze cos jest nie tak z karta (jak to sprawdzic?)

Czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem...?

Chcialbym uslyszec ze to jednak wina gry lub sterownikow (jakas alternatywa?) ;)

Z gory dziekuje za pomoc

Edytowane przez filmic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałęś inne stery?? Najnowsze ze strony Creative albo YouP-Pax 3.33?? Audigy 4 nie powinno być gorsze w grach od 2 ZS pewnie coś ze sterownikami nie tak. BTW to żeby mieć wyjście/wejście optyczne w 2 ZS wystarczyło dokupić panel przedni od wersji platinium, kiedyś widziałem na allegro nówki za 90zł...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałęś inne stery?? Najnowsze ze strony Creative albo YouP-Pax 3.33?? Audigy 4 nie powinno być gorsze w grach od 2 ZS pewnie coś ze sterownikami nie tak. BTW to żeby mieć wyjście/wejście optyczne w 2 ZS wystarczyło dokupić panel przedni od wersji platinium, kiedyś widziałem na allegro nówki za 90zł...

Teoretycznie tak... ale jednak wole miec kabel optyczny wpiety do czegos co stoi gdzies na polce a nie do kompa (wzgledy estetyczne i praktyczne ;)) a wyszlo mnie troche wiecej (bo ok 200zl za zamiane) ale bez tragedii :)

A co do sterownikow to stare wyczyscilem najbardziej jak sie dalo a nowe zainstalowalem bez zbednych smieci + aktualizacja z oficjalnej strony...

Poza tym... dodam ze w innych grach (np FEAR) nie ma problemu z EAX (chociaz nie wiem czy tam dziala EAX 1, 2 czy 3) W kazdym razie moze to byc wina sterownikow, systemu, gry... oby tylko nie problem sprzetowy :unsure:

hm? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A reinstalowałeś CoD? Co do F.E.A.R.'a to on chyba obsługuję nawet EAX 4...

Reinstalowalem.... na EAX jest ok, ale EAX3 to juz lipa :(

A co do FEAR to nie gram za bardzo tylko zrobilem test... a w ustawieniach to nie kojarze zeby bylo napisane jaki to EAX (poprostu EAX :unsure:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi