Skocz do zawartości
ilonek-71

Pomocy!acer Aspire 3690

Rekomendowane odpowiedzi

A cos konkretniej??

Czemu nie mozesz zainstalowac??

Jakies komunikaty, bledy??

Właśnie, czemu?

Wrzuciwszy płytkę z XP instaluje ją do pewnego momentu, później komunikat na niebieskim tle o stanie krytycznym.........

przy 98 ustawiam partycje, sformatować jej sie nie da, więc nie wrzucę programu. W Biosie ustawiłam,by komputer odpalić z płytki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

ja stawiam na ram, jak zawsze w tym samym momencie sie wywala instalator to na 100% ram, jak losowo to bardziej hdd.... albo tez ram tylko problem jest z niestabilnym napieciem na kosci.

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

dysk jest na sata czy ata ?

jak wywalilo krytyka to jest to kwestia nieistotna czy ata czy sata. Podczas instalacji windowsa na dysku sata pojawia sie komunikat o niemoznosci zlokalizowania dysku a nie fatal error.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie uwalone. Wystarczy użyć opcji szukaj, dokładnie identyczny problem był już przerabiany, było podane rozwiązanie...

Nie wysiliłeś się dając ową odpowiedź... Swoją drogą - tego typu postowanie poinno być karane! Podaj koledze forumowiczowi choć link do rozwiązania problemu skoro był con opisany na purepc.

Pozdrawiam

Poznaniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wysiliłeś się dając ową odpowiedź... Swoją drogą - tego typu postowanie poinno być karane! Podaj koledze forumowiczowi choć link do rozwiązania problemu skoro był con opisany na purepc.

Pozdrawiam

Poznaniak

ooo - zgadzam sie w całej rozciągłości :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio kupilem tego lapa i mialem podobna sytuacje, choc mialem zainstalowanego linusia. przy instalacji windy wyskakiwal blad.

Winda poprostu ciezko radzi sobie z usuwaniem linuxowych partycji, tak wiec wrzucilem sobie botowalna plytke z programem do partycionowania dyskow i usunolem wszystkie istniejace partycje zostawiajac pusty dysk. wsadzilem plytke z winda i podczas instalacji zrobilem sobie nowe partycje. winda zainstalowala sie od strzalu.

inny sposob to wrzucenie instalki linuxa i za pomoca deamona partycji usuniecie wszystkich z dysku + restart kompa z plytka windy.

to >MUSI< zadzialac :>

ps1: jestem od niedawna na tym forum wiec pewnie moja podpowiedz juz bedzie nieaktualna ale moze komus sie przyda

ps2: pozdrawiam tych informatykow od uszkodzonego hdd,ram'u i servisowania... hehe ale jestem wredniak :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi