Slow Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Niby w filmach z dzwiekiem w formacie AC3 jest przestrzenny dzwiek ale czuje niedosyt. Skoro Logitech Z-5500 wyposazone sa w dekoder DTS/DD to wypadaloby to wykorzystac. Tyle, ze za nic nie moge zmusic dekoderka zeby wyswietlil DTS, DD 6.1EX itp Wiem, ze byly juz o tym problemie osobne topici (przeczytalem wszystkie) jednak wciaz nie moge sobie z tym poradzic. Dekoder ustawiony: Podczas gdy glosniki sa w trybie stand by (czerwona dioda) wcisnac na kilka sekund dwa lewe przyciski (input + effect) w wyniku czego wyswietla sie: Diagnostic Mode; On W ustawieniach sterownika X-Fi, rowniez wszystko wydaje sie byc ok: Enterainment Mode -> FlexiJack Mode Digital I/O DTS Bitstream Out: On (External Decoder) Dolby Digital Bitstream Out: On (External Decoder) CMSS-3D-Surround - wylaczony Playerek do testow - KMPlayer polecony przez FaNek'a ustawienia Internal Audio Decoder: General Output SPDIF output after realtime AC3 re-encoding / Bitrate 640K bps Sciagnalem probki DTS i DD w formacie WAV ze strony: www.sr.se odtwarzajac pliki DTS w programie KMPlayer przy obecnych ustawieniach na dekoderze wciaz pojawia sie: PCM 2/0 96 w przypadku plikow DD slychac szumy i trzaski.. a wydaje mi sie, ze powinno byc odpowiednio DTS lub Dolby Digital.. W filmie 9 Rota, w ktorym dzwiek zapisany jest w formacie AC3, przy odtwarzaniu, na dekoderze pojawia sie [][]D 3/2 48 16, ktory po chwili zmienia sie w [][]Digital, czy oznacza to, ze w tym wypadku jest ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Spróbuj przeinstalować sterowniki od karty spróbj albo nowsze albo też starsze (u kumpla to pomogło o dziwo) albo jeszcze sprawdź nie wiem przez jaki program odtwarzasz te flmy ale jeżeli przez winampa(nie śmiać sie niektórzy odwwarzają) to tam sprawdź w ustawieniach czy jest podstawowy sterownik dźwięku czy stery od x-fi . PS : tak to jest z komputerowym badziewnym sprzętem :lol: znam z własnego doświadczenia zamiast tego logitecha mogłeś kupić kino kody to byś nie miał żadnych problemów i dźwięk bardziej naturalny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 "W filmie 9 Rota, w ktorym dzwiek zapisany jest w formacie AC3, przy odtwarzaniu, na dekoderze pojawia sie [][]D 3/2 48 16, ktory po chwili zmienia sie w [][]Digital, czy oznacza to, ze w tym wypadku jest ok ?" Tak, zgadza sie, wtedy płynie czysty Dolby Digital 5.1 !! Ale w tym filmie nie ma wielu ciekawych scen. Extra ogladało sie Flags.Of.Our.Fathers 2006 w DD 5.1 coś niesamowitego, wszedzie świszczące kule i te wybuchy. Wiekszość filmów jakie mam na dysku są w DD 5.1 . Co do Twojego problemu napisz jakim kablem masz połączeone, coax czy optyk? ja mam coaxem z allegro. Kmplayer to chyba najlepszy odtwarzacz z SPDIF do filmów. Nie powiem teraz Tobie jak mam poustawiane wszystko, bo jestem po formacie, sesja w toku, a w piatek bede miał nowego kompa czyli kolejny format :P Ja na poczatku także miałem problemy z DTS i DD, ale ze wszystkim już sobie poradziłem, te Logi na filmach grają świetnie, są do tego poprostu stworzone. Wbrew pozorom z ustawiniem tego wszystkiego nie ma rzadnych problemów, to tylko na poczatku wyglada "ciężko" . Upewnij sie czy napewno masz ścieżki DTS/DD , ja w tej chwili nie mam dostepu do swoich probek, ale odezwe sie tutaj w sobote na nowym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Output SPDIF output after realtime AC3 re-encoding / Bitrate 640K bps A ja tu widze problem - po co konwertujesz sciezke do AC3 przed wyslaniem na SPDIF? Sprawdzales jakis inny odtwarzacz (MPC, VLC)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) mam 2 lata te glosniki a nie wiedzialem ze: "Dekoder ustawiony: Podczas gdy glosniki sa w trybie stand by (czerwona dioda) wcisnac na kilka sekund dwa lewe przyciski (input + effect) w wyniku czego wyswietla sie: Diagnostic Mode; On" ale i tak mi odtwarzalo w DTS i Dolby Digital, ale jak wlaczylem DIAGNOSTIC MODE to mam fajny napis na panelu :) P.S Slow po pierwsze musisz miec logi podlaczone kabelkiem COAX i ustawic w dekoderze na MOVIE, po drugie najlepiej zainstaluj POWER DVD 6 (ustaw w nim SPDIF) i z takimi ustawieniami jak napisales na filmach DVD bedziesz mial bezproblemowo DTS jesli takowy film obsluguje, a w najgorszym wypadku bedziesz mial DD, na niektorych divixach DD tez bedziesz mial ja do divixow uzywam ffdshowa chyba jeden z lepszych dekoderow, polecam... Edytowane 4 Lutego 2007 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Slow po pierwsze musisz miec logi podlaczone kabelkiem COAX i ustawic w dekoderze na MOVIE, po drugie najlepiej zainstaluj POWER DVD 6 (ustaw w nim SPDIF) i z takimi ustawieniami jak napisales na filmach DVD bedziesz mial bezproblemowo DTS jesli takowy film obsluguje, a w najgorszym wypadku bedziesz mial DD, na niektorych divixach DD tez bedziesz mial ja do divixow uzywam ffdshowa chyba jeden z lepszych dekoderow, polecam... Tak ale w PowerDVD na filmach divix nie bedziesz miał napisów, dlatego polecam wyprubować odtwarzacz KmPlayer ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=224147 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Tak ale w PowerDVD na filmach divix nie bedziesz miał napisów, dlatego polecam wyprubować odtwarzacz KmPlayer ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=224147 ja uzywam Vplayera do divixow i mam DD ale do tego kodeki ffdshow odpowiednio ustawiony :) P.S sciaglem prubke DTS z tej stronki co podal Slow i okazla sie ze mam szumy i trzaski jak puszczam to w POWERDVD, jak to mozliwe skoro DVD ida normalnie w DTS?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 sciaglem prubke DTS z tej stronki co podal Slow i okazla sie ze mam szumy i trzaski jak puszczam to w POWERDVD, jak to mozliwe skoro DVD ida normalnie w DTS?? POWERDVD nieraz niewyrywał mi wogle DD 5.1 ;/ KmPlayer łapie to znacznie lepiej lub VLC . Jeden problem bo w KmPlayerze także nie chodzi mi DTS, pisze że brakuje jakiegoś kodeka, normalnie wydawało mi sie że za to odpowiedzialny jest ac3, ale może sie myle. Jest jakiś inny kodek do DTS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no mam juz tego KMPlayera i teraz zeczywiscie idzie cos z glosnikow ale na wyswietlaczu nie pisze ze to jest DD lub DTS wiec juz nie lapie co moze byc przyczyna, moze w KMPlayer cos trzeba poustawiac?? bo ja nic nie zmienialem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no mam juz tego KMPlayera i teraz zeczywiscie idzie cos z glosnikow ale na wyswietlaczu nie pisze ze to jest DD lub DTS wiec juz nie lapie co moze byc przyczyna, moze w KMPlayer cos trzeba poustawiac?? bo ja nic nie zmienialem... No trzeba ten program ma mase opcji, ale jest po pl wiec można dojść co jak. Jak właczysz film zakodowany w DD po lewej stonie pojaiw Ci sie [u mmnie] : XVID/AC3/5.1CH . W XVID jest opcja KMP AUDIO CODEC i tam musisz zmienić na SPDIF. W samych opcjach AC3 w panelu steorwania lub w starcie musisz pozaznaczać SPDIF passthrought : AC3,DTS,MPEG AUDIO. Poodznaczaj USE AC3 filter to... U mnie wszystko działa, tylko DTS w KmPlayerze nie chodzi, pisze: np. [Primary Filtergraph] 0) - dts-sonic_landscape.vob 1) - MPEG-2 Splitter 2) - Gabest MPEG Video Deocder for MPEG2 3) - KMP Video Transform 4) - OverlayMixer 5) - Video Renderer [Video Info] Decoder -(MPEG2) Gabest MPEG Video Deocder for MPEG2 Format -Major Type: Video - Sub Type: YV12 VideoInfo2: YV12 720X480, 12 bits [Audio Info] Decoder -No codec http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=308 tu jest wiecej o nim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No trzeba ten program ma mase opcji, ale jest po pl wiec można dojść co jak. Jak właczysz film zakodowany w DD po lewej stonie pojaiw Ci sie [u mmnie] : XVID/AC3/5.1CH . W XVID jest opcja KMP AUDIO CODEC i tam musisz zmienić na SPDIF. W samych opcjach AC3 w panelu steorwania lub w starcie musisz pozaznaczać SPDIF passthrought : AC3,DTS,MPEG AUDIO. Poodznaczaj USE AC3 filter to... U mnie wszystko działa, tylko DTS w KmPlayerze nie chodzi, pisze: np. [Primary Filtergraph] 0) - dts-sonic_landscape.vob 1) - MPEG-2 Splitter 2) - Gabest MPEG Video Deocder for MPEG2 3) - KMP Video Transform 4) - OverlayMixer 5) - Video Renderer [Video Info] Decoder -(MPEG2) Gabest MPEG Video Deocder for MPEG2 Format -Major Type: Video - Sub Type: YV12 VideoInfo2: YV12 720X480, 12 bits [Audio Info] Decoder -No codec http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=308 tu jest wiecej o nim :) zaraz, zaraz ale mi filmy hulaja w DD i DTS pieknie ladnie, wsio pisze na wyswietlaczu, mi chodzi o te probki z tej strony co podal Slow, puszczam te probki i lipa bo idzie normalnie w STEREO dekodowane na 5.1, nie ma napisu DD i DTS <_< , a jak ustawie w KMPlayer na SPDIF to juz slysze szumy i trzaski, jakas lipa z tymi probkami w DTS i DD, pewnie jakies kodeki trzeba... najwazniejsze jest to ze filmy hulaja w DTS i DD i cale szczescie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 najwazniejsze jest to ze filmy hulaja w DTS i DD i cale szczescie :)Ale na KmPlayerze ? jakie masz zainstalowane kodeki i jakie versje ? a co do probek to pewnie walniety lub zakodowane w czym innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 nie, filmy DVD odtwarzam w powerdvd, a divixy w vplayerze z kodekiem ffdshow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 a divixy w vplayerze z kodekiem ffdshowAle w tym vplerze działa Ci DD i DTS ? jak skonfigurowałeś tego ffdshow i jaka wersja ? vplayer wogle obsługuje SPDIF ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ale w tym vplerze działa Ci DD i DTS ? jak skonfigurowałeś tego ffdshow i jaka wersja ? vplayer wogle obsługuje SPDIF ... ? tak w vplayerze dziala mi DD ale nie dziala DTS bo nie ma przeciez divixow z DTS, przynajmnije tak mi sie wydaje co do ffdshowa to mam go ze stycznia tego roku ale starsze wersje tez bezproblemowa hasaja z DD w ffdshow mam ustawione dolby digital i AC3 i to wszystko, na divixach moge sie cieszyc DD, oczywiscie jesli takowy film go obsluguje, bo wiadomo ze nie wszystkie divixy maja DD a co do DVD to ogaldam w powerdvd 6 i tam mam DTS na niekotrych filmach DVD, w ostatecznosi mam DD co do probek WAV to nie kumam czemu mi to nie hasa jak powinno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Luke także mam tego ffdshowa i w AC3 DTS jest do wyboru: DISABLE,liba52,SPDIF , co masz ustawione? ściagnąłem vplayera 0.6e i tam nigdzie nie ma spdif , jaka masz wersje ? Napisz jeszcze jakie masz dokładnie kodeki zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) w AC3 i DTS zostaw jak bylo czyli liba52 mam vplayer 0,6e (nic nie ustawiasz) ffdshow jan 5 2007, ale to nie ma znaczenia bo kiedys mialem stare jakies i tez hulalo rozumiem ze jak puszczasz film w vplayerze to w pasku pojawia ci sie ikonka od ffdshowa?? a jak wykorzystuje DD to powinny byc 2 ikonki od ffdshowa DD w ffdshow ustawiasz tak: w ffshow wchodzisz do konfiguracji AUDIO zaznaczasz DOLBY DIGITAL VOLUME potem wchodzisz do zakladki OUTPUT, zaznaczasz AC3 birate 640 ponizej CONNECT TO DIRECTSOUND ponizej APLLY SPDIF ...i tyle, powinno hasac B-) Edytowane 9 Lutego 2007 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Luke ! dzieki wielki, działa doskonale ! :D DD elegancko wykrywa i to na wszystkim teraz, subedit,vplayter,allplayer extra. Sam do tego doszedłeś jak to ustawić czy ktoś Ci pomógł ?:) DTS-u mi tez nieodtwarza, chodz wiem że pliki sa w DTS bo chodzą jako DTS na VLCplayer. Czyli teraz mój ostatni problem to 7900gs i jakość filmów, tutaj jest wiecej o tym: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=208810 pixele i rozmaazane kodeki, na tym vplayerze może i troche lepiej wyglada, ale wydaje mi sie że jeszcze nie jest tak jak powinno, może klity usunąć i zostawić same ffdshow... Aha i na subedicie na full screen jak przesuwam pasek z czasem to zniekształca mi sie obraz w tym miejscu, miałeś coś takiego kiedy ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 tego ffdshowa kumpel z GG mi polecil :) jeszcze zebys mial obraz jak zyleta ustaw sobie w ffdshow w konfiguracji VIDEO, nastepujaca tak: klikasz na zakladke USUŃ PRZEPLOT i zaznacz fajke przy tym, po prawej wybierz Metodę: BYPASS potem przejdz do zakladki PRZETWARZANIE i zaznacz fajke przy tym, oraz po prawej zaznacz AUTOMATYCZNA KONTROLA JAKOŚCI i zjedz suwakiem na MIN, pozniej zaznacz MPLAYER zatwierdz wsio i ogladaj filmiki :) co do DTS to ci nie odtwarza?? na filmach DVD?? jesli takowy film wogule jest nagrany w DTS to polecam POWERDVD 6 lub 7 i w opcjach zaznaczasz tylko SPDIF i cieszysz sie w pelni wykorzystanem DTSem ...co do HD to ja wszystkie filmiki ogladalem w VLCplayer i ladnie smigaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 LUUUDZIE DZIALAAAAAA!! DTS!! sprawa jest prosta juz mowie jak ... pierwsza zasadnicza sprawa to sciagnieta probke WAV trzeba koniecznie zapisac w neronie jako AUDIO CD na CDromie lub wirtualnie na twardzielu lepiej na dysku bo nie tracisz plyty i jest pewniej... potem odtwarzasz to w i tu uwaga w CREATIVE MEDIA SOURCE PLAYER! (ktory powinien miec kazdy uzytkownik X-FI) , a nie w zadnych badziewianckich VLC, KMP czy cóś... i cieszysz sie pieknym czystym DTS, cos niesamowitego B-) jesli ktos cos nie bedzie wiedzial pisac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Z tymi ustawieniami ffdshow co mi podałeś w poście 17, to mam teraz tak że jaki film nie włącze wykrywa że jest to DD 5.1 jeśli nawet nie jest :lol: na filmach z DD jest elegancko, a tam gdzie jest stereo są trzaski, wydaje mi sie że to same Logi już prubują dekodowac filmy na Dolby nawet gdy film nie jest w DD i stąd to pewnie [trzaski]. Co do DTS to na razie zostawiam to bo walcze z jakością filmów. Poustawiałem tak jak pisałeś w ffdshow i nic nie dało raczej... Kurcze na 6800 było wszystko elegancko, czytałem że innym też po przesiadce na 7900gs pogorszył sie obraz, ktoś pisze że zainstalował subedit+codecpack_install i jest ok, ale mi coś nie działa. walcze heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Z tymi ustawieniami ffdshow co mi podałeś w poście 17, to mam teraz tak że jaki film nie włącze wykrywa że jest to DD 5.1 jeśli nawet nie jest :lol: na filmach z DD jest elegancko, a tam gdzie jest stereo są trzaski, wydaje mi sie że to same Logi już prubują dekodowac filmy na Dolby nawet gdy film nie jest w DD i stąd to pewnie [trzaski]. Co do DTS to na razie zostawiam to bo walcze z jakością filmów. Poustawiałem tak jak pisałeś w ffdshow i nic nie dało raczej... Kurcze na 6800 było wszystko elegancko, czytałem że innym też po przesiadce na 7900gs pogorszył sie obraz, ktoś pisze że zainstalował subedit+codecpack_install i jest ok, ale mi coś nie działa. walcze heh bo tam gdzie masz stereo musisz miec jeszcze zainstalowany osobny kodek nvidia http://www.free-codecs.com/download/nVIDIA...deo_Decoder.htm i wtedy filmy z DD bedzie wykorzystywaly kodeki ffdshow zarowno obraz jak i dzwiek a tam gdzie film jest normalnie w stereo to bedzie wykorzystywal nvidie dzwiek i ffdshow obraz a co do obrazu to co ci sie dokladniej pogorszylo na filmach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Wczesniej mialem 6800 agp, ostanio zmieniłem platforme i karte na galaxy 7900gs zalman 1.2ns . Teraz na filmach avi,xvid na sub edicie mam jakby mnie kolorów, są troche jakby wyblakłe, widać pixele bardziej niż na 6800. Gdy oglądam film na full screen i przesuwam tym paskiem co wskazuje czas filmu po ekranie powstaje mi falowanie obrazu, takie jakby rozmycie, sterowniki nvidii 93.71, wczoraj zainstalowałęm nvodngov19792-[Guru3D.com] i to samo. Sprawdzałem kodeki k-lite 1.65, 1.63 ffdshow jak pisałeś z ustawiniami Twoimi, ciagle te falowanie i jakość słaba. Jedynie na KmPlayerze obraz jest w miare Ok i nie ma falowania, ale on korzysta chyab z jakichś innych kodeków, tak mi sie wydaje. Aha na vplayerze tez mam takie falowanie. Nie wiem co to może być wina kodeków, może przy zmianie dokładnie nie wyczyściłem starych, sterowników, czy jeszcze coś innego. Filmy w HD chodzą elegancko ślicznie. A purevideo mam zainstalowane. Masz jakiś pomysł ? Ktoś mi pisał że ma taką karte jak ja i używa XTreme-G 97.92 i jest wszysto ok, ale jeszcze nie sprawdzałem bo nie miałem kiedy. Edytowane 11 Lutego 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 wydaje mi sie ze na kazdych koekach powinno ci isc normalnie, kuzyn ma ta karte co ty i mu chula wszystko ladnie na jakis starych kodekach divix nimo codek pack xvid wydaje mi sie ze zeczywiscie narobil sie jakis syf w systemie skoro miales juz rozne kodeki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 jutro mam poprawke na uczelni, jak zalicze bede miał ferie i bede mógł w spokoju usiąść do tego, napewno tu jeszcze napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Chyba zrobiłem w końcu dobrą jakość w filmach na 7900 :D Na KmPlayerze filmy wyglądają zdecydowanie lepiej, ale to chyba za sprawą kodeków, bo posiada on ich naprawde dużą ilość ;) FFdshow/ divix nadal nie potrafie ustawić by obraz wyglądał tak jak na 6800 starej, wiec zostaje przy KmP. Na KmPlayerze mam tylko problem z DTS, pojawia sie w rogu ekranu ikonka DTS-u, na Logach też elegancko pojawia sie DTS, ale sam dzwiek jest troche zniekształcony, słychać takie jakby lekkie piski. Film: The.Fast.and.the.Furious.2001.OAR.DTS.DiVX.HD.DVDRiP-CHD Na screenie widac jakie kodeki są za co odpowiedzialne. Gdy odtwarzam ten sam film na Media Player Classic ver 6.4.7.8 DTS działa elegancko, pojawią sie niebieska ikonka na pasku przy zegarze od divixa. I tutaj moje pytanie, jak zrobić DTS na Kmplayerze ? może potrzebne są jakieś kodeki, bo kmp korzysta jak widać z purevideo, a ustawione mam w nim - w opcjach żeby korzystał z AC3. Filmy w HD na MPC wyglądają tak samo jak na KmP, ale divix już nie, i KmP jest dla mnie lszepy. Ktoś ma jakiś pomysł na tego KmP ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Motywy DTS c.d :lol: Właczam Gladiatora HD przez KmPlayera, na logach pojawia sie DTS 3/3 48/24 ELEGANCKO !! [Audio Info] Decoder -(0x8) KMP Audio Codec(DTS(Digital Theater Systems)-LibDTS.dll) Format -Major Type: Audio - Sub Type: PCM WaveFormatEx: AC3 SPDIF(0x92), 48000 Hz, 16 Bits, 2 Ch Właczam U-571 HD przez KmPlayera, na logach pojawia sie DTS 3/2 48/24 ELEGANCKO !! [Audio Info] Decoder -(0x8) KMP Audio Codec(DTS(Digital Theater Systems)-LibDTS.dll) Format -Major Type: Audio - Sub Type: PCM WaveFormatEx: AC3 SPDIF(0x92), 48000 Hz, 16 Bits, 2 Ch Właczam The.Fast.and.the.Furious HD przez KmPlayera, na logach pojawia sie DTS 3/2 48/16 , ale dźwięk troche skrzeczy, nie jest taki jaki powinien być. [Audio Info] Decoder -(0x8) KMP Audio Codec(DTS(Digital Theater Systems)-LibDTS.dll) Format -Major Type: Audio - Sub Type: PCM WaveFormatEx: AC3 SPDIF(0x92), 48000 Hz, 16 Bits, 2 Ch Właczam Mission.Impossible.3 HD przez KmPlayera, na logach pojawia sie DD 3/2 48/16 ELEGANCKO !! [Audio Info] Decoder -(0x2000) KMP Audio Codec(AC3(Dolby Digital)-liba52.dll) Format -Major Type: Audio - Sub Type: PCM WaveFormatEx: AC3 SPDIF(0x92), 48000 Hz, 16 Bits, 2 Ch Teraz moje pytanie: dlaczego na DTS 48/24 dzwiek działa OK, a na DTS 48/16 jakoś tak sie tnie ?? Potrzebny jest jakiś kodek? jeśli tak to jaki? Bo DTS 48/16 na MPC chodzi elegancko, ale tam korzysta z kodeków divx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...