Gość seraf Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Z tego co sie zorientowalem praktycznie nikt nie wie ze przy necie od innego operatora nie potrzeba miec tego samego abonamentu za telefon co przy neo. Wynosi on okolo 45 zl, neo bez telefonu to 36 zl a jest abonament socjalny ktory kosztuje 26 zl brutto i przy nim mozna miec tak samo net z neti lub energis. Dlatego nie ma sensu przeplacac za same telefon 45 zl gdy telefon ma sie tylko dla netu. Lepiej przejsc na socjalny i zamowic net od innego prov. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Wiekszosc wie bardzo dobrze, chyba ze nie umieja czytac. Pisze jak byk na nie jednej stronie Neti itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Tak, na stronie Netii jest napisane,ale jak to wyglada w praktyce od strony tpsa (ktos juz tak zrobil) ? Abonament socjalny tp 28pln (uslugi foniczne) Przy inecie z netii trzeba miec "zgode na wykorzystanie kabla" od tpsa chyba,takze nie wiem czy tpsa bedzie skore do "wspolpracy" z tym abonamentem socjalnym Ktos juz tak korzysta? prosze o wypowiedz bo taka opcja mnie najbardziej interesuje netia(net)+tp(fon)28pln Niestety mieszkam w Krakowie :-P ,netia od 1 kwietnia Edytowane 1 Lutego 2007 przez forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Tak, na stronie Netii jest napisane,ale jak to wyglada w praktyce od strony tpsa (ktos juz tak zrobil) ? Abonament socjalny tp 28pln (uslugi foniczne) Przy inecie z netii trzeba miec "zgode na wykorzystanie kabla" od tpsa chyba,takze nie wiem czy tpsa bedzie skore do "wspolpracy" z tym abonamentem socjalnym Ktos juz tak korzysta? prosze o wypowiedz bo taka opcja mnie najbardziej interesuje netia(net)+tp(fon)28pln Niestety mieszkam w Krakowie :-P ,netia od 1 kwietnia Mozna bez problemu, kumpel korzysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Mozna bez problemu, kumpel korzysta. warto tez zaznaczyc ze w socjalnym sa calkiem inne ceny połączeń - dużo wyższe, takze jakby wogóle tam dzwonić w tym planie to tragedia mnie bardziej interesowałby plan Era stacjonarny podobno za 20zł (no jak masz abonament na kom oczywiście) - ktoś może opisać szczegóły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Socialny sporo osob ma tylko zeby byla linia 'w zapasie' a kozysta z voipa. A nie drogiej TP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Socialny sporo osob ma tylko zeby byla linia 'w zapasie' a kozysta z voipa. A nie drogiej TP no tak - socjalny to raczej tylko do odbierania, bo dzwonienie z niego majątek by wyszło - właśnie ciekawe ile dokłądnie, bo ten cennik zniknął. a co do Ery to działa ona na troche innych zasadach, więc pomińmy ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Z tego co sie zorientowalem praktycznie nikt nie wie ze przy necie od innego operatora nie potrzeba miec tego samego abonamentu za telefon co przy neo. Wynosi on okolo 45 zl, neo bez telefonu to 36 zl a jest abonament socjalny ktory kosztuje 26 zl brutto i przy nim mozna miec tak samo net z neti lub energis. Dlatego nie ma sensu przeplacac za same telefon 45 zl gdy telefon ma sie tylko dla netu. Lepiej przejsc na socjalny i zamowic net od innego prov. Taaak... Możesz mieć socjalny abonament pod warunkiem ,że nie korzystasz z żadnego innego operatora ;) Jak korzystasz z netii lub innego operatora to automatycznie tracisz prawo do socjalnego abonamentu. Już to przerabiałem przy okazji rezygnacji z usług netii i tepsy. I do końca lutego każą płacić abonament normalnie(tepsa) :mur: A Netia swoją drogą. Bo przez moment ubrałem się w Netię.. Miało być taniej Tepsa to banda złodzieji. Brak słów po prostu. A netia to następne cwaniaczki z miodem w uszach :wink: Teraz jestem w UPC. Tu wiem za co płacę. I mam prawdziwe darmowe wieczory od 18:00. Edytowane 16 Lutego 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcogal Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Taaak... Możesz mieć socjalny abonament pod warunkiem ,że nie korzystasz z żadnego innego operatora ;) Jak korzystasz z netii lub innego operatora to automatycznie tracisz prawo do socjalnego abonamentu. Już to przerabiałem przy okazji rezygnacji z usług netii i tepsy. I do końca lutego każą płacić abonament normalnie(tepsa) :mur: A Netia swoją drogą. Bo przez moment ubrałem się w Netię.. Miało być taniej Tepsa to banda złodzieji. Brak słów po prostu. A netia to następne cwaniaczki z miodem w uszach :wink: Teraz jestem w UPC. Tu wiem za co płacę. I mam prawdziwe darmowe wieczory od 18:00. Ja dzwoniłem na infolinie tpsa w tej sprawie. I pytałem czy mogę zostać przy socjalnym mając net24. Uzyskałem zapewnienie że TAK. Czy jeszcze ktoś inny przerabiał to samo co SAVER ? Ktoś może to potwierdzić ? Czy to znaczy że w tpsa wprowadzili mnie w błąd (celowo) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 pewniak : mając socjalny możesz mieć neta od innego operatora tj. netii lub gts-u jeśli o to pytałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) pewniak : mając socjalny możesz mieć neta od innego operatora tj. netii lub gts-u jeśli o to pytałeś Możesz - jeżeli wcześniej miałeś tylko linię TPSA i pakiet socjalny. Natomiast jeżeli wcześniej podpisałeś umowę np. z netią i chcesz zmienić z normalnego na socjalny - to takiego wała :D :P Już to przerabiałem. Można spytać na infolinii. TPSA - to ludzka rzecz okradać :lol: Edytowane 28 Lutego 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Wczesniej mialem NEO, dzis aktywowali Net24, przed chwilka dzwonilem na blueline sie upewnic, czy przyjeli wczesniejsze zamowienie na pakiet socjalny. Na infolinii potwierdzili, ze od jutra bede miec pakiet socjalny. Wiec u mnie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 warto tez zaznaczyc ze w socjalnym sa calkiem inne ceny połączeń - dużo wyższe, takze jakby wogóle tam dzwonić w tym planie to tragedia mnie bardziej interesowałby plan Era stacjonarny podobno za 20zł (no jak masz abonament na kom oczywiście) - ktoś może opisać szczegóły? Era stacjonarna to usługa przez kartę SIM ERA więc neo odpada. Ale jest bardziej niż pewny, że za jakiś czas w tych ich telefonach też będzie jakaś usługa internetowa. Biorę od marca erę stacjonarną abonament 25zł w tym 60 minut (20 impulsów po 3 minuty) w tym identyfikacja numeru przychodzącego, rachunek szczegółowy, normalne biuro obsługi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...